Unelma: Ostvarenje sna u Gorskom kotaru2 min

Skandinavski stil drvene kuće Honka u krajoliku Gorskog kotara sadrži sve potrebno za ugodan život u skladu s prirodom

Svega nekoliko kilometara jugozapadno od Ravne Gore, u mjestu Stari Laz, udaljenom 40 minuta vožnje autom od Zagreba te 30 minuta od mora, na jedinstvenoj lokaciji koja se proteže na 4000 četvornih metara, smještena je Villa Unelma – drvena kuća Honka napravljena od finskih borovih trupaca.

Vlasnicima se krajolik Gorskog kotara urezao u pamćenje još u studentskim danima te su poželjeli upravo na tom području jednog dana izgraditi svoju kuću, a mjesto okruženo s više bregova, ogranaka Velike Kapele koji su obrasli bukovom i jelovom šumom, bilo je savršeno za ‘ostvarenje sna’ – što je ujedno na finskom i samo značenje riječi Unelma.

Ovo je fotografija unutrašnjost vile unelma gorski kotar

S obzirom na svijest potrebe za očuvanjem prirode, izgradnja drvene kuće Honka na ovom terenu bila je logičan odabir te se savršeno uklopila u krajolik, u kojem svojom jednostavnom profinjenošću plijeni pažnju. Honka projekte isporučuje prema željama i potrebama kupaca, te je uz pomoć Honkinih stručnjaka moguće i postojeće modele Honka kuća prenamijeniti prema svojim zamislima.

Skandinavskog stila, inspirirana nordijskom prirodom, Villa Unelma nudi prostrani klimatizirani dnevni boravak s kaminom, potpuno opremljenu kuhinju, tri odvojene spavaće sobe, saunu, jacuzzi, galeriju za opuštanje i gaming room, igralište za mališane, te pregršt privatnosti. Ono što je čini posebnom upravo je šuma koja štiti od vjetra, istodobno pružajući privatnost, pa za lijepog vremena vlasnici najradije borave na prostranoj terasi ili između stabala oko modernog ambijentalnog roštilja na drva.

Ovo je fotografija unelma gorski kotar

Karakteristično veliki otvori na Honka kući stvaraju obilje svjetla, a drveni trupci istaknuti s unutarnje strane vanjskih zidova i krovišta svojom bojom i mirisom pružaju topao i ugodan ambijent pa je minimalistički pristup opremanju interijera bio pun pogodak. Unelma je prvotno zamišljena kao drugi dom za njezine vlasnike zbog čega sadrži sve potrebno za ugodan život u skladu s prirodom, ali zbog velikog interesa za najam, vlasnici su odlučili otvoriti njezina vrata i gostima.

Honka drvenu kuću Unelma moguće je unajmiti na www.villaunelma.hr, a više informacija o samim Honka kućama potražite na www.primat-loghome.com.

Fotografije Honka

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above