Što smo vidjeli na Salone Nautico Venezia 2021.?3 min
00:00:58
00:00:58

Pod motom ‘Umijeće plovidbe vraća se kući’, tijekom devet dana, od 29. svibnja do 6. lipnja, na sajmu brodova u Veneciji predstavljeno je 220 brodova i 160 izlagača

Drugo izdanje Salone Nautico Venezia održalo se u prekrasnom Arsenalu, simbolu vojne moći Republike Serenissime i srcu njezine pomorske industrije. Na sajmu smo vidjeli i nekoliko hrvatskih tvrtki koje su ovaj sajam prepoznale kao vrijednu priliku za izlaganje.

Ovo je fotografija otvaranja sajma brodova u Veneciji

Posjetitelji su morali ulaznice kupiti online ili biti pozvani na sajam, što je funkcioniralo besprijekorno, a istodobno je zadovoljilo stroga Covid pravila. Mnogi ljubitelji nautike iskoristili su priliku i spojili ugodan boravak u Veneciji s posjetom ovom odlično organiziranom sajmu.

Ovo je fotografija časopisa Yachts Croatia

U segmentu motornih brodova posebno se istaknuo novi Ferretti Yachts 1000 na svojoj svjetskoj premijeri, ujedno i najveći model brenda Ferretti Yachts, a svoju je europsku premijeru imao i 43wallytender X, odnosno verzija s izvanbrodskim motorima ovog inovativnog tendera s potpisom Wally. Grupa Ferretti predstavila je i druge zanimljive modele – Ferretti Yachts 500, Ferretti Yachts 670, Rivamare, Dolceriva, Riva 90 Argo, Pershing 8X, Pershing 9X i Itama 62S.

Pročitaj više: Ferretti 500 na testu: Ulazak u svijet elitnog jahtinga

Pročitaj više: Riva Rivamare na testu: Jahtica za sva vremena

Pročitaj više: Pershing 8X na testu: Jahta koja svira ‘Stairway to Heaven’

Azimut Yachts izložio je šest modela. Europska publika prvi je put mogla razgledati Azimut Magellano 25 Metri u verziji Timeless, a pridružili su mu se Azimut S6 i S8, najveći model serije Flybridge Collection Fly 78, te Atlantis 45 i 51. Tvrtka TecnoRib premijerno je izložila novi otmjeni gumenjak Pirelli 35.

ovo je fotografija Ferretti brodova u Veneciji

Ovo je fotografija brodova na sajmu u Veneciji

Odmah uz bok talijanskim gigantima smjestila se hrvatska tvrtka Adriatic Wave koja je izložila niz jahti Absolute, njihov najveći model pod nazivom Navetta 73, Absolute Fly 52 i Navetta 58.

U drugom dijelu sajma primijetili smo i Terra Nautu 30, jedno od najljepših plovila hrvatske male brodogradnje koje je na sajam došlo u suradnji sa splitskom tvrtkom Passpartout, a zadarska čarter tvrtka Master Yachting izložila je tri katamarana Lagoon, modele od 42, 46 i 50 stopa. Tom je prilikom hrvatska modna dizajnerica Snježana Mehun odradila i snimanje svoje ljetne kolekcije u srcu Venecije na katamaranu Lagoon 50.

Ovo je fotografija kampanje Duchessa na Lagoon 50

Ovo je fotografija kampanje Duchess na Lagoon 50

Sajam u venecijanskom Arsenalu, kao intuitivni nastavak pomorske tradicije grada i arhitektonske izložbe Biennale koja traje do studenog, obogatila su kulturna događanja i rasprave o budućnosti nautike i plovidbe.

Studio Nuvolari Lenard tako je na sajmu predstavio novi projekt ‘Vento’, koncept ka povratku održivom jedrenju. Riječ je o 100 metara dugoj superjahti na jedra koja može – i mora – biti ekološki prihvatljiva i imati što manji utjecaj na ekosustav.

Sajam brodova u Veneciji organizira tvrtka Vela SpA. u suradnji s talijanskom mornaricom, a promovira ga općina Venecija.

Fotografije Salone Nautico Venezia & Duchess

Video Yachts Croatia

 

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above