Restoran ZOI: Hedonizam po mjeri Dioklecijana2 min

Ako želite zaustaviti vrijeme, opustiti se i uživati, splitski restoran ZOI pravo je mjesto za vas

Dok sjedite na prostranoj terasi s pogledom na more, s jedne strane nalazi se zid Dioklecijanove palače, s druge strane fantastičan pogled na luku, a pred vama nastaje autentična mediteranska kuhinja.

Kuhinja u restoranu ZOI mješavina je bogate gastronomske ponude Mediterana prožeta okusom povijesti. Naglasak je uvijek na svježim i lokalnim namirnicama, od kojih chef Igor Kurtanjek kreira vegansko fine dining iskustvo.

Osim umjetnički osmišljenih jela temeljenih na lokalnim plodovima mora ili mesu, ove godine u ZOI-ju imate priliku kušati jela biljnog podrijetla, kao što su kukuruzni beignet s bobom, tartufima i dehidriranim komoračem za predjelo i odrezak od leće s panna cottom od graška u umaku od graška i đumbira za glavno jelo.

Kao nagradu za kreativnost i kontinuiranu kvalitetu hrane i usluge, restoran je dobio Michelinovu preporuku i uvršten je u vodič Gault & Millau. ZOI je mjesto za sva čula u kojem vas čeka nezaboravno iskustvo. Mjesto na kojem se zvuci glazbe, razgovora i gradskog žamora savršeno stapaju u pozadini dok pijete čašu rijetkog vina u udobnom stolcu na terasi uz nježni ljetni povjetarac. Rezervacije su nužne, osobito tijekom ljeta.

Sama riječ ZOI dolazi od grčke riječi za život, a odnosi se na kraljeve, vojnike, trgovce, robove i sve koji su ostavili svoj trag te tako oblikovali život grada Splita koji svi mi toliko volimo. Restoran ZOI, u kolijevci povijesti grada Splita, nastoji ispričati priču o bogatoj kulturi grada kroz ambijent, hranu, uslugu i bezbroj malih detalja koje ćete primijetiti tijekom svoga posjeta.

ZOI je mjesto za istraživanje svijeta čula. Doživite djelić bogate splitske povijesti i vrhunske mediteranske kuhinje u jedinstvenom ambijentu restorana ZOI na adresi Obala Hrvatskog narodnog preporoda 23 i iznenadite svoja čula.

Fotografije ZOI

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above