Restoran ZOI: Mjesto gdje se uživa svim čulima3 min

Nađete li se u Splitu, ne propustite priliku uživati u iznimnom gastronomskom iskustvu u restoranu ZOI

Dok sjedite na prostranoj terasi s pogledom na more, s jedne strane nalazi se zid Dioklecijanove palače, s druge strane fantastičan pogled na luku, a pred vama nastaje autentična mediteranska kuhinja.

terasa restorana zoi split

Restoran ZOI se nalazi na splitskoj Rivi, točnije na južnim zidinama Dioklecijanove palače, u blizini nekadašnjih carevih odaja. Carev triklinij (blagovaonica) nalazio se točno pokraj restorana, zbog čega ovo mjesto odiše posebnom povijesnom energijom za uživanje u profinjenim jelima, vinu, filozofskim raspravama i veselju.

Iskusite spoj tradicije, inovacija i gastronomske izvrsnosti u jedinstvenom okruženju starom 1700 godina, gdje se povijest, strast i hrana spajaju u jedno. Naglasak je uvijek na svježim i lokalnim namirnicama, a kroz jela možete osjetiti okuse Mediterana, Istoka i Zapada, nježno isprepletene s lokalnim tradicijama.

Dok zauzimate mjesto na terasi s pogledom na splitsku rivu i Dioklecijanove zidine, vaše iskustvo započinje sa starterom koji predstavlja faze života kroz kompleksnost okusa.

Putovanje se nastavlja s pažljivo odabranim menijem od sedam slijedova, zamišljenim od strane kuhara Igora Kurtanjeka i uparenim od strane Sommeliera Andree Tavolacci i Miskologa Tomislava Mikića. ZOI je mjesto gdje vrijeme stoji, a vaša osjetila su odvedena u sferu čistog užitka.

restoran zoi
Kuhinja u restoranu ZOI mješavina je bogate gastronomske ponude Mediterana prožeta okusom povijesti

Ovaj se restoran može pohvaliti brojnim nagradama, fantastičnim ugođajem i slikovitim okruženjem koje obećava nezaboravnu večer. Restoran je od osnutka 2017. osvojio brojne nagrade: Michelinov tanjur, Galut&Millau, Falstaff, nagradu ‘Travelers’ choice’ TripAdvisora, 100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica, Travel & Hospitality te najnoviju nagradu Turistički cvijet, priznanje za restoran godine.

Sama riječ ZOI dolazi od grčke riječi za život, a odnosi se na kraljeve, vojnike, trgovce, robove i sve koji su ostavili svoj trag te tako oblikovali život grada Splita koji svi mi toliko volimo. Restoran ZOI, u kolijevci povijesti grada Splita, nastoji ispričati priču o bogatoj kulturi grada kroz ambijent, hranu, uslugu i bezbroj malih detalja koje ćete primijetiti tijekom svoga posjeta.

Doživite djelić bogate splitske povijesti i vrhunske mediteranske kuhinje u jedinstvenom ambijentu restorana ZOI na adresi Obala Hrvatskog narodnog preporoda 23 i iznenadite svoja čula. Rezervacije su nužne, osobito tijekom ljeta.

Fotografije ZOI

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above