Portopiccolo Sistiana: Luksuz s pogledom na more3 min

Samo nekoliko minuta udaljen od Trsta i manje od jednog sata od Venecije, Portopiccolo je savršeno mjesto za otkrivanje užitaka boravka u ekološki održivom gradiću, opremljenom najkvalitetnijim uslugama vrhunskog turističkog odredišta

Portopiccolo Sistiana jedinstveno je primorsko selce okruženo kristalno bistrim morem i upečatljivim liticama smješteno u predivnoj uvali Sistiana na sjevernom Jadranu, svega desetak minuta vožnje automobilom od Trsta i u neposrednoj blizini Venecije. Ovo izvanredno i luksuzno odredište nudi oko 460 stambenih jedinica s pogledom na more: stanove i vile s površinama od 50 m2 do 400 m2. Neobična najmodernija tehnologija i dizajn jamče prelijepo iskustvo života u skladu s okolišem, daleko od gradske gužve i zagađenja. Primorsko naselje ima i hotel s pet zvjezdica imena Falisia, wellness i turistički centar Luxury Collection, dvije glavne ulice s trgovinama, među kojima su vrhunski butici, kao i dućani poput pekarnice i trgovine s delikatesama, izvrstan izbor uslužnih djelatnosti, kozmopolitski Beach Club, jahtaški klub, kongresni centar te veliki spa nadomak mora.

Portopiccolo
Ključna obilježja Portopiccola su profinjenost, energija i poseban životni stil

S pogledom na luku i zaštićene stijenama sa stražnje strane, stambene jedinice Borgo Houses kreću se od garsonijera do vila. Ukrašene su kamenim fasadama i paletom boja vezanim uz more; krovovi su im pokriveni crijepom, a svaki objekt ima vrt ili terasu. Drugi tip kuća, Terraced Houses, imaju najljepši i najotvoreniji pogled na uvalu. Naslonjene su na stijene i dekorirane lokalnim kamenjem, a njihove prostrane i udobne terase prekrivene su finim drvom. Nude različita stambena rješenja, a najmanja opcija je garsonijera. I posljednje, ali ne manje važno, mjesna marina pruža siguran vez za brodove različitih dimenzija: 121 vez s prvoklasnom opremom, Wi-Fi, non-stop videonadzor, te stručno osoblje na raspolaganju za najprofinjenije zahtjeve. Jedan od najvažnijih ciljeva cijelog ovog projekta jest održivost: kuće nemaju nikakav utjecaj na okoliš, ne proizvode CO2, a električna energija koristi se samo za toplinske pumpe. Sve zgrade imaju energetske certifikate A+ i A, prema analizi projekta iz 2005., a klimatizacija i proizvodnja sanitarnih voda obavljaju se putem najmodernijeg sustava toplinske crpke koji je razvila geotermalna znanost.

Portopiccolo
Ovo luksuzno odredište nudi oko 460 stambenih jedinica s pogledom na more

U slučaju da gost poželi živjeti u Portopiccolu, dobit će vez u marini. Tu je i prestižni jahtaški klub, s brojnim aktivnostima i pogodnostima za svoje članove, uključujući usluge najma i čartera, kao i priliku za sudjelovanje u vrhunskim međunarodnim regatama. Restorani se  mogu pohvaliti velikim izborom tradicionalne talijanske, mediteranske i svjetske kuhinje. Glavni kuhar u restoranu Cliff uspješno kombinira kulinarsku tradiciju s najnovijim trendovima kako bi dobio zdrava i ukusna jela, praćena selekcijom najkvalitetnijih talijanskih vina. Fantastična otvorena terasa s pogledom na Jadransko more i marinu idealna je za nedjeljnu užinu. Također preporučujemo Sunset aperitiv uz more u restoranu Maxi’s koji nudi ribu i plodove mora pripremljene na tradicionalan način, velik izbor prvoklasnog mesa ili vegetarijanskih jela, a ima i odličnu vinsku kartu. Stoga, posjetite Portopiccolo i iskusite ekskluzivan životni stil u jedinstvenom prirodnom okruženju.

Portopiccolo
Uz prekrasan spa, tu je i prestižni jahtaški klub

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above