Marina Punat: Nautičko iskustvo dugo 60 godina3 min

Marina u Puntu ove godine slavi svoju jubilarnu 60. obljetnicu što predstavlja ne samo poseban trenutak za ovu marinu, već i za nautički turizam na istočnoj strani Jadrana. Od svojih skromnih početaka 1964. godine do danas, Marina Punat sinonim je za kvalitetu, sigurnost i iskustvo

Marina, kao srce života na moru, predstavlja puno više od jednostavnog prostora za vezivanje brodova. To je mjesto gdje se stječu nautička iskustva, započinju morske avanture, stvaraju dugogodišnja prijateljstva, a prije svega je to mjesto gdje se ljubav prema moru i plovidbi prenosi s generacije na generaciju, i tako već 60 godina.

marina punat jedrilice

Danas se u Puntu ljuljaju brodice pod 25 međunarodnih zastava, a tzv. ‘rezidenti’ marine dolaze iz gotovo 30 zemalja svijeta. Jedna od najomiljenijih destinacija za nautičare u Hrvatskoj, udaljena je na samo nekoliko sati vožnje. Ušuškana je u jednoj od najbolje zaštićenih uvala na najsjevernijem jadranskom otoku Krku i pruža izvanredno iskustvo svima koji je posjete.

Marina u Puntu nautičarima nudi sve što je potrebno za opušten odmor na jednom mjestu, bilo da se radi o vlastitom brodu ili čarteru. Posjetitelji, pored benefita sigurnog veza i cjelokupnog servisa, ovdje mogu uživati u ukusnoj ponudi omiljene picerije ‘9 bofora’ i novog a la carte restorana ‘Marina’ s prekrasnim pogledom na uvalu i jahte.

marina punat restoran pizzeria 9 bofora

U blizini marine se nalazi i hotelski resort s četiri zvjezdice koji garantira udoban smještaj u nekoj od dvadeset soba i četiri prostrana apartmana ili pak u bungalovima okruženim mediteranskim biljem.

Zimi je otvoren wellness i spa centar sa saunama, a u toplijim danima vanjski bazen s lounge barom i sjenicama za odmor i opuštanje u hladovini mirisnih borova.

plaža medane bazen

Zabava se u ljetnim mjesecima nastavlja na plaži Medane, uz živu glazbu i ples, gdje svatko može pronaći ritam po svom ukusu na nekom od ljetnih koncerata ili jednostavno uživati u odličnoj glazbi pored beach bara do kasnih večernjih sati. Za goste marine je organiziran besplatan prijevoz do plaže.

Nedavno je otvoren novi restoran Marina na dvije etaže, s više tematskih i funkcionalnih cjelina. Najljepši pogled i ugođaj intimnije atmosfere nalazi se na katu – restoran diskretne elegancije prima do 60 osoba, a iz restorana i s terase otvara se spektakularan pogled na Puntarsku uvalu i gatove te luksuzne jahte uz promenadu.

Jelovnik je nešto profinjeniji, s naglaskom na oboritu ribu i sporije pripremljena jela, što ostavlja vremena za opušteno uživanje u pogledu, degustaciju otočkih aperitiva i savjetovanje sa sommelierom oko izbora iz bogate vinoteke.

restoran marina krk

Novost je polivalentna dvorana kapaciteta do 80 osoba, namijenjena poslovnim skupovima ili manjim privatnim proslavama, a u kombinaciji s restoranom idealna je za team buildinge, PR i druge evente, te obiteljske proslave ili vjenčanja.

Marina Punat, kao pravi nautički centar, živi 365 dana u godini. Bilo da na Krk dolazite poslom ili na odmor u potrazi za suncem i morem, sve su usluge u marini dostupne kroz cijelu godinu. A ako vam vikend nije dovoljan da napunite baterije, Punat je dovoljno blizu da se vratite opet, baš kao i brojni nautičari koji svaki slobodan trenutak provode na moru te obližnjim uvalama i Marinu Punat smatraju svojim drugim domom.

marina punat nauticari

Vezovi u Marini Punat
Marina u Puntu raspolaže kvalitetnim vezovima za plovila do 40 m, na čak 14 gatova, a na kopnu za brodove do 12 metara na suhim gatovima i u suhoj marini. Za bezbrižnu plovidbu je tu i bogata nautička trgovina, te specijalizirana trgovina originalnim rezervnim dijelovima i vrhunski opremljen yacht servis za sve vrste popravaka.

Fotografije Marina Punat

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above