YPI CREW izvješće o plaćama posade na jahtama2 min

YPI CREW je objavio izvješće o plaćama posade na jahtama za 2023. ističući trendove i konkurentne pakete

YPI CREW, vodeća tvrtka za zapošljavanje posade jahti, objavila je svoje izvješće o plaćama posade jahti za 2023. nakon pozitivne i brze godine u zapošljavanju posade jahti. Izvješće ocrtava trendove u industriji i naglašava važnost izrade konkurentnih paketa u privlačenju vrhunske posade.

Plaća posade na jahtama

plaća posade na jahtama plaća posade na jahtama

2022. je označila značajan pomak u industriji jahti, usporedno sa slabljenjem učinaka Covid-19. Jedan ključni trend koji se pojavio bilo je proširenje planiranog ili rotacijskog dopusta na položaje izvan strojarnice i mosta. Članovi posade sve su više usredotočeni na postizanje skladne ravnoteže između posla i privatnog života, zbog čega jahte prilagođavaju svoje pakete za dopust kako bi ostale konkurentne. Fleksibilnost u pogledu odsustva postala je ključni čimbenik za sve odjele i omogućuje veći skup kandidata koji su u potpunosti predani jahti, njenom programu i vlasniku.

I palubni/bosunski i unutarnji i kuhinjski odjel svjedoci su stalnog trenda povećanja paketa dopusta. Iskusni stujardi i stujardese, na primjer, sada traži minimalno 90 dana dopusta, a 95% Chief Stews traži punu rotaciju. Voditelji odjela stujarda i stujardesa shvatili su prednosti planiranog ili rotacijskog dopusta, pogodnosti koje je nekoć bilo rezervirano za odjele mehaničara ili časnika i kapetana.

plaća posade na jahtama plaća posade na jahtama

Dodatno, a kako bi se natjecali s većim jahtama, značajan broj jahti ispod 70 metara sada također razmatra povećanje paketa dopusta kako bi osigurali vrhunsku posadu. Važno je napomenuti da je plaća posade na jahtama navedene u izvješću prosječne plaće i mogu varirati ovisno o čimbenicima kao što su vještine specifične za posao, profesionalne kvalifikacije i iskustvo.

O YPI CREW-u:

Osnovan 2002. godine, YPI CREW već više od dva desetljeća povezuje ljude s njihovim karijerama iz snova na superjahtama. Njihova je svrha omogućiti novim generacijama da otkriju karijere na jahtama, dok iskusnoj posadi pomažu da unaprijede svoju karijeru i razviju svoje talente. Njihovi stručnjaci za zapošljavanje povezuju najbolje talente, od časnika do kapetana, mehaničara, kuhara i unutarnjeg osoblja sa svakom jahtom s kojom rade. Grade ujedinjenu posadu visokih performansi koja je sposobna pružiti vrhunsko iskustvo gostima na jahtama diljem svijeta i, istovremeno, omogućiti poticanje novih životnih iskustava.

YPI CREW je ponosan dio cijenjene Schulte grupe, globalne tvrtke za posjedovanje i upravljanje brodovima s više od 135 godina stručnosti u komercijalnoj pomorskoj industriji.

Fotografije YPI CREW

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above