Impresivna nova superjahta Baglietto DOM 1152 min

Model Baglietto DOM 115 koncept harmoničnog otvorenog prostora podiže na višu razinu te nudi iznimnu razinu prilagodbe u skladu s načinom života suvremenog vlasnika

Najnovija jahta Baglietto, DOM 115, ulazni je model od 35 metara u uspješnoj seriji DOM, od koje je talijanski proizvođač brodova prodao osam modela u posljednje dvije godine. DOM 115 zadržava stilističke značajke koje su donijele uspjeh vrhunskom modelu u seriji – bezvremenski, a ipak moderan, zavodljiv dizajn koji dovodi do krajnosti sportski karakter njezine veće sestrinske jahte; impresivne volumene, prilično jedinstvene za jahtu ove veličine; te velike, panoramske prozore koji propuštaju obilje prirodnog svjetla i otvaraju se prema prekrasnim terasama.

baglietto dom 115

Ovaj model, međutim, koncept jedinstvenog, harmoničnog otvorenog prostora podiže na višu razinu: vrata salona na glavnoj palubi mogu se potpuno otvoriti i sakriti kako bi se besprijekorno povezali unutrašnjost i vanjski prostor te, zajedno s ogromnim prozorima od poda do stropa, pružaju zaista spektakularan pogled od 270 stupnjeva.

Gornja paluba također je potpuno ostakljena i otvara se s tri strane. Prostor je, dakle, na ovoj jahti radikalno preuređen, nadilazeći tradicionalna, formalna rješenja i pronalazeći inovativnija, u skladu s načinom života suvremenog vlasnika koji traži bliži kontakt s prirodom i morem. U tom pogledu, stražnji prostor je savršen, razvija se na tri razine koje se postupno spuštaju prema bazenu s pogledom na more.

baglietto dom 115

Tender se čuva u bočnoj garaži, čime se oslobađa prostor na palubi. Baš kao i njezina veća sestrinska jahta, Baglietto DOM 115 nudi iznimnu razinu prilagodbe: upotreba čelika i aluminija omogućila je još veću fleksibilnost u pogledu rješenja rasporeda (što je već ključna prednost na DOM 133) kao i povećanu udobnost, što svakako dodaje vrijednost na jahti ove veličine.

MAN pogon odabran za ovu jahtu omogućit će joj postizanje brzine od 14,5 čvorova, a razvijena je i hibridna verzija. Prvi Baglietto DOM 115 sada je dostupan za prodaju, a isporuka se očekuje u svibnju 2025.

Fotografije Baglietto

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above