Hoteli u dvorcima: 5 raskošnih imanja prvoklasne usluge4 min

Od grandioznih eksterijera i modernih interijera do gastronomskih delicija i vinskih podruma, hoteli u dvorcima pružaju plemićku raskoš

Castello di Reschio, Italija

Castello di Reschio je bezvremensko utočište s veličanstvenim imanjem usred zelenih brežuljaka Umbrije i mjesto kao stvoreno za romantičare. Zamislite stoljetni kamen i stabla čempresa ovijena maglom dok tišinu prekida samo dalek odjek galopa andaluzijskih konja.

Castello di Reschio Italija eksterijer

Interijer apartmana Castello di Reschio hotela u Italiji
Otkrijte djelić bezvremenske Italije u srcu Umbrije

Sobe su raštrkane u devet seoskih kuća razasutih po krajoliku površine 1500 hektara, a sve su otmjeno renovirane i uređene u starinskom namještaju i originalnom kamenu.

Ashford Castle, Irska

Ovaj fantastični dvorac star 800 godina, nekadašnji dom obitelji Guinness, izniman je u svakom smislu. Dvorac je smješten na 350 hektara u okrugu Mayo, na obalama jezera Lough Corrib, u čijoj su pozadini spektakularne irske šume, jezera, rijeke i planine.

dvorac Ashford Irska eksterijer

Interijer dvorca Ashford Irska
Vinski podrum, spa, kino i otmjena poslijepodnevna čajanka samo su neke od divota u kojima gosti mogu uživati

Hotel ima 85 soba i poznat je po nizu ladanjskih sportova, uključujući konjički centar, jedinu irsku školu ribolova koju je odobrio Orvis, ekskluzivni teren za golf s devet rupa, novoizgrađene teniske terene i prvu irsku školu sokolarstva.

Inverlochy Castle, Škotska

Na savršenoj lokaciji, oko tri milje od grada Fort Williama, dvorac Inverlochy je škotsko remek-djelo aristokratskog sjaja 19. stoljeća. Opuštanje u ovom poznatom, ali intimnom hotelu jednako je jednostavno kao i uživanje u raznim sportskim i ladanjskim aktivnostima u njegovoj okolici.

hotelska soba dvorca Inverlochy u Škotskoj

Eksterijer dvorca Inverlochy u Škotskoj
Iz najljepšeg dvorca u Škotskoj puca veličanstven pogled na jezero i dolinu

Dođite Rolls Royce Phantomom ili helikopterom – hotel će vam to rado organizirati – zatim se ispružite na krevetima s visokim baldahinom prije nego što se spustite na popodnevni čaj. Potom prošećite vrtovima i spustite se do mirnog privatnog jezera dvorca Inverlochy, ili saznajte koliko precizno gađate glinene golubove i bacate tomahavk.

Schlosshotel Kronberg, Njemačka

Savršeno romantičan i čaroban dvorac pun povijesti, Schlosshotel Kronberg izgradila je 1893. godine carica Victoria Friedrich. Ovo je jedan od najneobičnijih hotela u Njemačkoj, u kojem su gosti okruženi caričinim mnogobrojnim originalnim antikvitetima i slikama autora poput Rubensa, Tiziana i Gainsborougha, i porculana iz Limogesa, pozlaćenih venecijanskih ogledala, antikne bronce i prozora od obojenog stakla.

Interijer salona dvorca Schlosshotel Kronberg u Njemačkoj

Eksterijer dvorca Schlosshotel Kronberg u Njemačkoj
Izgrađen krajem 19. stoljeća, dvorac još uvijek blista elegancijom i atmosferom ove epohe

Svih 62 soba i apartmana lijepo je uređeno lusterima, detaljno oslikanim tapetama i imaju veličanstven pogled na okolni park.

Badrutt’s Palace, Švicarska

Badrutt’s Palace, koji se ponosi sa 126 godina povijesti, legendarni je luksuzni hotel sa 157 soba i čarobnom atmosferom na visini od 6000 stopa u švicarskim Alpama, gdje se gosti prepuštaju posebnoj mješavini raskošnog stila, sezonskih sportova, vrhunske kuhinje i wellnessa.

Eksterijer dvorca Badrutt’s Palace u Švicarskoj

Unutarnji bazen dvorca Badrutt’s Palace u Švicarskoj
Doživite prvoklasnu uslugu i očaravajuću atmosferu u srcu St. Moritza

Kao jedan od najpoznatijih luksuznih hotela na svijetu, Badrutt’s Palace oduvijek privlači goste visokog profila – od okrunjenih glava do političara, poslovnih magnata i međunarodnih zvijezda. Svi oni vole jedinstvenu simbiozu tradicije, elegantnog šarma velikog hotela i prvoklasne usluge.

Priredila Ivana Nedoklan
Fotografije Castello di Reschio / Philip Vile, Ashford Castle/ Kelvin Gillmor, Inverlochy Castle, Schlosshotel Kronberg / Andreas von Einsiedel, Michael Holz & Badrutt’s Palace

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above