Esplanade: Omiljeno mjesto istinskih hedonista2 min

Restoran Zinfandel’s prestižnog zagrebačkog hotela Esplanade, koji vodi chefica Ana Grgić Tomić, svojim je održivim principima pripreme hrane potvrdio status zelene Michelinove zvjezdice

Elitni Restoran Zinfandel’s

Restoran Zinfandel’s, prestižnog zagrebačkog hotela Esplanade, već je godinama nezaobilazno mjesto na gastronomskoj mapi grada i omiljeno odredište istinskih gurmana. Impresivni interijer koji spaja originalne elemente 20-ih godina prošlog stoljeća s modernim detaljima čini ovaj prostor jedinstvenim u Zagrebu i regiji.

A kada se tome dodaju kultna terasa Oleander, s koje se pruža čaroban pogled na secesijske građevine i park s fontanom, šarmantna i nenametljiva usluga te vrhunska ponuda hrane i pića, gurmanski provod je zagarantiran.

Ana Grgić Tomić izabrana je za Cheficu godine

Šarmantna i iskusna chefica Ana Grgić Tomić na čelu je Zinfandel’sove kuhinje već desetu godinu zaredom, a 2022. izabrana je za Cheficu godine prema poznatom gastronomskom vodiču Gault & Millau. Osim što spaja svježe i vrhunske lokalne sastojke u fantastične sljedove, Ana je svojim održivim principima pripreme hrane i ove godine potvrdila status zelene Michelinove zvjezdice za restoran Zinfandel’s.

Ana u svojim ambicioznim à la carte jelovnicima spaja i inovativan pristup i kreativan dizajn jela s privlačnim okusima, a rezultat je slasna doza umjetnosti na tanjuru koja poziva na kušanje. Intrigantna, moderna i precizno oblikovana kolekcija fantastičnih sljedova privući će vas i oduševiti zanimljivim poigravanjem boja i tekstura.

Vrhunska i kreativna ponuda za svačije nepce

Nezaboravno gurmansko iskustvo upotpunite selekcijom vrhunskih domaćih i inozemnih vina, šampanjcem ili bezvremenskim slastičarskim klasicima kojima je Ana udahnula dozu iznenađenja. Legendarni Zinfandel’sov nedjeljni brunch, pak, nudi pomno odabrane delicije od raznovrsnih predjela i glavnih jela, do pripreme klasika, poput tatarskog bifteka ili Cezar salate pred vašim stolom.

Uz to, Zinfandel’s nudi jela bez glutena, vege i halal, a poseban doživljaj je doručak koji nudi obilje jela s bife stola, poput legendarnih Esplanade štrukli, domaći pjenušac, kao i à la carte selekciju poput slasnih jaja benedict. Dopustite da privlačni ambijent sa zadivljujućim pogledom na grad postane i vaša oaza za istinske gurmanske užitke.

Fotografije Lili Bašić

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above