Esplanade: Omiljeno mjesto istinskih hedonista4 min

Esplanade prestavlja savršen spoj povijesti i tradicije, iznimnog stila art deco, vrhunske usluge i glamura starog kontinenta

Esplanade Zagreb Hotel je najpoznatiji i najluksuzniji hotel u Zagrebu i regiji, a nedavno je obilježio 97 godina svojeg postojanja. Njegova bezvremenska otmjenost, elegancija i šarm kojima je davne 1925. privukao putnike poznatoga Orient Expressa i danas ga čine elitnim odredištem te kulturnom i povijesnom ikonom Zagreba. Poznat kao hram udobnosti i gastronomije, i u svojim devedesetim godinama drži korak sa suvremenim trendovima, istodobno njegujući harmoniju tradicije i prošlih vremena.

esplanade hotel zagreb

Esplanade Zagreb centar je društvenog života

Od prvog dana Esplanade hotel bio je luksuzan, sofisticiran, izuzetno ugodan i opremljen najnovijim dostignućima suvremene tehnike, a o tome koliku je ulogu imao u tadašnjem društvenom životu najbolje svjedoči uvriježeno mišljenje da je ‘prekoračiti njegov prag doživljaj vrijedan spomena unucima’.

Stoga ne čudi da je niz generacija sa strahopoštovanjem govorio o elegantnim i mističnim prostorima hotela. Poznati književnik Miroslav Krleža jednom je izjavio da je terasa Oleander granica između Balkana i Europe, što najbolje opisuje imidž hotela Esplanade kao najprestižnijeg mjesta u Zagrebu i regiji.

esplanade lobi

Zlatna knjiga gostiju

Ovaj ‘najmodernije uređeni hotel u srednjoj Europi’ privlačio je mnoge poznate osobe tijekom svoje prošlosti. Kroz Esplanadu su tijekom godina prošli i mnogi poznati svjetski državnici i diplomati, sportaši i umjetnici: kraljica Elizabeta II., Josephine Baker, Charles Lindbergh, Orson Welles, Hillary Clinton, princ Albert II. od Monaka, kralj Charles, Depeche Mode, Robbie Williams, Joe Cocker, Shakira i maestro Ennio Morricone, Rami Malek i mnogi drugi.

Renovacija hotela Esplanade

Godine 2002. Esplanade ulazi u novo životno razdoblje, hotel zatvara vrata kako bi uslijedila cjelovita renovacija. Pronalaženjem izvornih nacrta i fotografija, te redizajniranjem većeg dijela hotela, napokon se pronašla prava ravnoteža između neoklasicističkog i art deco stila postojeće zgrade i uvođenja suvremenih elemenata primjerenih jednom luksuznom hotelu na početku 21. stoljeća.

Profinjena i raskošna Esplanade usluga

Elegantni i moderni interijeri i očaravajući spoj secesijske arhitekture, visoko personalizirane usluge i najsuvremenijih tehnoloških trendova svakom gostu jamče nezaboravan boravak u ovom povijesnom hotelu, smještenom u blizini svih gradskih znamenitosti. Svaka od pomno dizajniranih i prostranih soba i apartmana nudi tradicionalni holivudski glamur i pravi osjećaj doma, ali i najnovije tehnologije, pristup hotelskom Health Clubu i mnoge druge inovativne usluge.

Hotel Esplanade je simbol samog grada i sinonim za vrhunsku uslugu i eleganciju. Novi trendovi, savršeni spoj bezvremenske elegancije i ugostiteljske tradicije s modernim, dinamičnim, suvremenim dizajnom i funkcionalnošću smještaju Esplanade u sam vrh ljestvice najluksuznijih hotela u regiji, ali i cijelom svijetu. Spoj tradicije, istančanog ukusa, sofisticiranosti, izvanredne usluge i jedinstvene bliske veze sa Zagrebom, njegovim stanovnicima i svakim gostom čine Esplanade jedinstvenim svjetskim hotelom koji morate posjetiti.

smaragdna dvorana hotel esplanade

Elitni Restoran Zinfandel’s

Restoran Zinfandel’s, prestižnog zagrebačkog hotela Esplanade, već je godinama nezaobilazno mjesto na gastronomskoj mapi grada i omiljeno odredište istinskih gurmana. Impresivni interijer koji spaja originalne elemente 20-ih godina prošlog stoljeća s modernim detaljima čini ovaj prostor jedinstvenim u Zagrebu i regiji.

A kada se tome dodaju kultna terasa Oleander, s koje se pruža čaroban pogled na secesijske građevine i park s fontanom, šarmantna i nenametljiva usluga te vrhunska ponuda hrane i pića, gurmanski provod je zagarantiran.

hotel esplanade Zinfandel’s

Ana Grgić Tomić izabrana je za Cheficu godine

Šarmantna i iskusna chefica Ana Grgić Tomić na čelu je Zinfandel’sove kuhinje već desetu godinu zaredom, a 2022. izabrana je za Cheficu godine prema poznatom gastronomskom vodiču Gault & Millau. Osim što spaja svježe i vrhunske lokalne sastojke u fantastične sljedove, Ana je svojim održivim principima pripreme hrane i ove godine potvrdila status zelene Michelinove zvjezdice za restoran Zinfandel’s.

Ana u svojim ambicioznim à la carte jelovnicima spaja i inovativan pristup i kreativan dizajn jela s privlačnim okusima, a rezultat je slasna doza umjetnosti na tanjuru koja poziva na kušanje. Intrigantna, moderna i precizno oblikovana kolekcija fantastičnih sljedova privući će vas i oduševiti zanimljivim poigravanjem boja i tekstura.

chefica ana grgić

Vrhunska i kreativna ponuda za svačije nepce

Nezaboravno gurmansko iskustvo upotpunite selekcijom vrhunskih domaćih i inozemnih vina, šampanjcem ili bezvremenskim slastičarskim klasicima kojima je Ana udahnula dozu iznenađenja. Legendarni Zinfandel’sov nedjeljni brunch, pak, nudi pomno odabrane delicije od raznovrsnih predjela i glavnih jela, do pripreme klasika, poput tatarskog bifteka ili Cezar salate pred vašim stolom.

Uz to, Zinfandel’s nudi jela bez glutena, vege i halal, a poseban doživljaj je doručak koji nudi obilje jela s bife stola, poput legendarnih Esplanade štrukli, domaći pjenušac, kao i à la carte selekciju poput slasnih jaja benedict. Dopustite da privlačni ambijent sa zadivljujućim pogledom na grad postane i vaša oaza za istinske gurmanske užitke.

Fotografije Esplanade Zagreb Hotel & Lili Bašić

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above