Luksuzni vlakovi kao dvorci na kotačima4 min

Luksuzni vlakovi koje predstavljamo odišu bezvremenskom romantikom jer iako je zlatno doba putovanja željeznicom bilo u dvadesetim godinama prošlog stoljeća, ali umijeće putovanja sa stilom itekako živi i danas

Andean Explorer, Peru

Odvažan i divlji, Andean Explorer stiže na horizont u upečatljivom stilu kao prvi luksuzni spavaći vlak u Južnoj Americi. Ponoćnoplava livreja 16 vagona vlaka svjetluca na pozadini uzvišenih krajolika Perua dok lebdi preko andskih ravnica. Udahnite svjež večernji zrak s otvorene palube vlaka s pogledom na veličanstveni planinski lanac La Raya, povežite se s kolegama gostima u salonu i pijuckajte pisco uz slatke melodije klavira, a zatim se povucite u svoju kabinu s vlastitom kupaonicom za miran san jer sutrašnji dan donosi nove avanture.

Rovos Rail, Afrika

Poznat po svojim jedinstvenim željezničkim safarijima, Rovos Rail prevozi goste kroz srce Afrike, kombinirajući spektakularne prizore s nostalgijom glamura zlatnog doba putovanja. U nizu putovanja koja traju od 48 sati do 15 noći, Rovos Rail povezuje neka od najpoznatijih odredišta na crnom kontinentu. U njegovim pažljivo restauriranim vlakovima obloženim drvom, gostima su na raspolaganju lijepo uređeni apartmani, kao i blagovaonice, saloni, pušački salon te promatrački vagon s otvorenim balkonom.

Eastern & Oriental Express, Malezija

Preuređeni Eastern & Oriental Expressu ima osam raskošnih spavaćih vagona, dva elegantna restorana, Piano bar i impresivan vagon s otvorenom promatračnicom. Gosti će uživati u nenadmašnom luksuzu u trima vrstama kabina – Pullman, State i Presidential – koje su klimatizirane i ukrašene pločama od trešnjina drveta. Dizajn svake kabine odaje počast različitim krajolicima koji se mogu vidjeti tijekom putovanja.

Za vrhunski kulinarski doživljaj zadužen je chef André Chiang, koji se okitio sa dvije Michelinove zvjezdice, a njegov inovativan kulinarski pristup bazira se na isticanju bogatih okusa Jugoistočne Azije. Novi itinerer gostima nudi jedinstvena iskustva poput istraživanja Nacionalnog parka Taman Negara i učenja o ugroženim Malajskim tigrovima, sudjelovanja na tečaju fotografiranja divljih životinja ili pak otkrivanja drevnih prašumskih špilja.

The Ghan, Australija

Jedna od najvećih svjetskih željezničkih avantura – The Ghan – već više od devedeset godina spaja pastoralne krajolike Južne Australije i tropski Top End. Naravno, današnji Ghan nadilazi puki prijevoz iz Adelaidea u Darwin, pružajući luksuzan smještaj, gurmanske obroke, vrhunsku uslugu i druželjubivost među putnicima. A prava avantura počinje kad vlak stane kada putnici imaju priliku ‘zaroniti’ u pravu australsku divljinu.

Belmond Royal Scotsman, Škotska

Belmond Royal Scotsman vodi u srce škotskog visočja, predio u kojem se na obzoru pružaju samo planine i jezera u kojima se one odražavaju. S devet vagona uređenih u edvardijanskom stilu, ovaj je vlak ukrašen intarzijama i slikama glavara klanova s Visoravni.

Središte društvenog života je jedinstven vagon za promatranje krajolika: na jednom kraju nalazi se bar s izborom više od 65 vrsta viskija, a na drugome platforma na kojoj se možete nadisati svježega zraka dok planine i jezera promiču pred vašim očima. Vlak prima svega 40 putnika, pa je miran i ugodan odmor zajamčen.

Al Andalus, Španjolska

Putovanje vlakom Al Andalus zapravo je put u prošlost: uživanje u vožnji vagonima koji već desetljećima jure Španjolskom i povratak u slavnu povijest te zemlje, ali u komforu na razini 21. stoljeća. Al Andalus potječe iz dvadesetih godina prošlog stoljeća, vremena procvata i žudnje za profinjenim, i nije samo jedan od najluksuznijih i najprostranijih turističkih vlakova na svijetu, nego i vjerodostojna riznica putovanja željeznicom koja putnike odvodi u zlatno doba foxtrota i profinjenosti Belle Epoque. Veličanstveni vagoni i raskošni kupei, uz ekskluzivnu uslugu, nude i ponajbolje od španjolske kulture, pejzaža i gastronomije.

Luxury Trains

Venice Simplon-Orient Express, London-Pariz-Venecija

Legendarni Venice Simplon-Orient Express utjelovljuje svu magiju zlatnog razdoblja putovanja. Kompozicija od originalnih vagona iz dvadesetih godina sagrađenih da bi bogate, slavne i moćne vozili Europom, pruža jedno od najljepših putničkih iskustava na svijetu. Svaki od 17 vagona nekoć je pripadao povijesnim vlakovima kao što su Le Train Bleu ili Rome Express – što znači da svaki priča svoju priču.

Pustolovina sa stilom nerazdvojan je dio putovanja Europom dok se krećete prekrasnim krajolicima od Londona do Pariza, pa kroz Alpe do Venecijanske lagune. Prelijepe kabine, vrhunska gastronomska ponuda i zabava na očekivano visokoj razini dio su onoga što Orient Express i dandanas čini najuzbudljivijim vlakom na svijetu.

Fotografije Andean Explorer, Rovos Rail, Eastern & Oriental Express, The Ghan, Royal Scotsman, Venice Simplon-Orient Express & Al Andalus 

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above