Custom Line 140 na testu: Veličanstvena jedinstvenost5 min
00:02:26
00:02:26

Kao najveća jahta brenda, Custom Line 140 spaja bezvremensku eleganciju s profinjenim dizajnom, nizom elemenata nadahnutih rezidencijalnom arhitekturom i tehničkim savršenstvom koje jamči visoke performanse

U rujnu prošle godine prisustvovali smo predstavljanju superjahte Custom Line 140. S ukupnom duljinom od 42,61 metra, nova je jahta najveći model brodogradilišta Custom Line i pravo remek-djelo brodogradnje koje spaja inovativno inženjerstvo i profinjeni talijanski ‘savoir-faire’.

Custom Line 140
Custom Line 140 postiže vrhunske performanse zahvaljujući naprednoj konstrukciji

Custom Line 140 dizajn

Djelo stručnjaka grupe Ferretti, Custom Line 140 je treća jahta čije vanjske linije i raspored unutrašnjosti potpisuje studio Francesco Paszkowski Design, u suradnji s Margheritom Casprini i Custom Line Atelierom koji su uredili interijere. Ovo je ujedno i najveći od tri modela koje su dizajnirali, kao kruna uspješne suradnje.
Sa svojim otmjenim, moćnim konturama i suvremenim stilom Custom Line 140 ima izrazito sportski karakter, koji je otprije odrednica brzih modela kuće koja je poznata i po svojim jahtama serije Navetta.

Neusporedivo elegantna i profinjena, ova jahta ima odlučne vanjske linije koje se protežu od pramca do krme u uzbudljivoj izmjeni materijala i boja, naglašene zatamnjenim staklima i svijetlim strukturalnim površinama. Na ovom modelu je poseban stilski detalj obojeni aluminijski rukohvat sa stupićima u obliku slova Y.

Custom Line 140 uređenje interijera
Interijeri su dizajnirani u neutralnim, prirodnim tonovima i uređeni materijalima bogate teksture

Custom Line 140

Custom Line 140 najveći je model brenda

Novi najveći model brenda predstavlja dosad neviđene prostore, s interijerima koji se protežu na više od 300 četvornih metara i s više od 200 četvornih metara vanjskih površina što odražava superiornu veličinu jahte. Unutrašnjost se proteže na četiri palube, a dizajnirana je za druženje i na svakoj palubi ima područja namijenjena vlasniku i gostima potpuno odvojena od onih koja koristi posada.

Projekt unutrašnjosti razvijen posebno za ovaj model predviđa vanjske prolaze i unutarnja stubišta koja povezuju donju palubu s palubom za sunčanje i dizajnirana su isključivo za posadu. Najprepoznatljivija karakteristika interijera je prisutnost prirodnog svjetla, koje ulazi u salon kroz pozamašne ostakljene površine od poda do stropa.

Custom Line 140 glavni salon
Custom Line ljubiteljima glamurozne i dojmljive plovidbe daje nešto o čemu su dosad mogli samo sanjati

Spajanje unutarnjeg i vanjskog prostora

Interijeri su dizajnirani u neutralnim, prirodnim tonovima i uređeni materijalima bogate teksture, pa su jednako ugodni osjetilima na taktilnoj i vizualnoj razini, u kombinaciji sa sofama i stolicama snažnog karaktera u svijetlim, otmjenim tonovima, koji se izmjenjuju s hrabrijim bojama i profinjenim materijalima. Spajanje unutarnjeg i vanjskog prostora počinje na glavnoj palubi, a naš obilazak je započeo prolaskom kroz staklena vrata pune visine koja spajaju dnevni boravak s krmenim kokpitom: ovaj veliki prostor za druženje je ujedno otmjen i izuzetno komforan.

Glavni salon s blagovaonicom i dnevnim boravkom je prilično formalan, ali definiran protočnim linijama koje savršeno izražavaju prepoznatljivu eleganciju i sofisticiranost Custom Linea, s paletom materijala i ukrasa u rasponu od prirodne kože boje slonovače do tamnog hrastova parketa. Primijetili smo profinjenost izrade, koju možda najbolje utjelovljuje koža s uzorkom dijamanta korištena za stropove i tapeciranje namještaja.

Custom Line 140 vlasnička kabina
Nova je jahta pravo remek-djelo brodogradnje koje spaja inovativno inženjerstvo i profinjeni talijanski savoir-faire

vlasnička kupaonica

Izuzetno prostrane prostorije, visina stropa od 2,10 metara i četiri golema prozora na bokovima trupa – od kojih se prvi zdesna može otvoriti – daju osjećaj fluidnosti i pojačavaju dojam prostranosti uspostavljajući izravan kontakt s morem. Središnje predvorje ima minimalističko stubište, s visećim rasvjetnim elementima izrađenim od toplog, senzualnog Murano stakla, koje povezuje glavnu palubu s donjim i gornjim palubama.

Ovakvo stubište se najčešće ne viđa na jahtama kraćim od 50 metara, a na ovoj se otvara prema krmi i blagovaonici sa stolom za 10 gostiju. Na pramcu ekskluzivna vlasnička kabina pune širine predstavlja golem, ali neobično intiman životni prostor s pogledom na more.

Custom Line 140
VIP kabina

U predvorju se nalazi walk-in garderoba, a kabinom dominira centralno postavljeni krevet sofisticiranog, modernog dizajna u kojem se ističe rebrasto drveno zaglavlje od svijetlog drveta. Bočni prozori na desnoj strani mogu biti izvedeni i kao sklopiva terasa.

Jedinstveni elementi u interijeru

Na donjoj palubi su tri VIP kabine i kabina za goste s dva kreveta, sve s vlastitim kupaonicama. Boje, materijali i ukrasi jednaki su onima na glavnoj palubi, s pretežno prirodnim tonovima sive i tamnosmeđe, koji stvaraju topao i domaći osjećaj doma na vodi.

Stropovi i namještaj izrađen po mjeri presvučeni su antilopom, a zidovi su izvedeni s oblogama od brušene hrastovine. Jedinstven element uređenja su ormarići za odlaganje izrađeni od stakla s unutarnje strane obloženog metalnom mrežom, što stvara igru svjetla i sjene.

Custom Line 140

U pramčanom dijelu nalazi se udoban prostor za posadu s tri dvokrevetne kabine s vlastitim kupaonicama, za šest članova, a prostrana kabina za skipera s vlastitom kupaonicom nalazi se pokraj upravljačkog mjesta na gornjoj palubi. Na krmi su velika strojarnica i (lijevo) garaža za Williams SportJet 525 tender i jet ski.

Na samoj krmi je izvedena golema platforma opremljena najnovijom generacijom elektro-hidrauličkog sustava koji je pretvara u terasu uz vodu, popularni beach club. Ova prostrana privatna plaža lako se može pretvoriti u lounge na otvorenome. Gornja paluba je podijeljena na dva jasno odvojena višenamjenska vanjska prostora. Na pramcu je prostor s udobnim garniturama za sjedenje, stolovima i sunčalištima izravno povezan s blagovaonicom na otvorenom na krmi putem dva bočna prolaza.

Custom Line 140
Više od 200 četvornih metara vanjskih površina odražava superiornu veličinu jahte

Custom Line 140 beach platforma

U tom gornjem krmenom kokpitu nalaze se vanjski salon i komforna blagovaonica za do 10 gostiju, s impresivnim stolom. Usto, površina od 42 četvorna metra za opuštanje u bilo kojem obliku u izravnoj je komunikaciji s panoramskim unutarnjim salonom koji se proteže na više od 25 četvornih metara.

Najviša paluba je jedinstvena i ističe se dimenzijama, s više od 70 četvornih metara podijeljenih na tri prostora – prostor za opuštanje na krmi, hidromasažnu kadu i ležaljke, te američki bar na pramcu. Strukturalno su povezani na sredini te palube, u salonu opremljenom prostranim naslonjačima dizajniranim za prilagodbu različitim situacijama i zaštićenim karbonskim krutim krovićem.

Nova superjahta Custom Line 140 opremljena je parom motora MTU 16V 2000 M96L snage od po 2638 KS. Kao i na ostalim modelima serije Custom Line najnovije generacije, na zahtjev vlasnika je dostupna i prilagodba za certifikat IMO TIER III. Brzi trup daje ovoj jahti maksimalnu brzinu od 21,5 čvorova i brzinu krstarenja od 18 čvorova, što je uistinu impresivno s obzirom na njezine dimenzije i težinu.

Custom Line 140 tehnički podaci

Duljina: 42,61 m
Širina: 8,56 m
Gaz: 2,35 m
Istisnina: 225.000 kg
Spremnik za gorivo: 29.000 l
Spremnik za vodu: 4000 l
Motori: 2 x MTU 16V 2000 M96L (2638 KS)
Najveća brzina: 21,5 čvorova
Graditelj: Custom Line
Zastupnik: MennYacht

Fotografije & video Custom Line

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above