Argola Textile Yacht Design: Prestiž kao imperativ poslovanja5 min

Svaki Argolin proizvod krasi vrhunska kvaliteta, sofisticiran dizajn i najviši standard luksuznog životnog stila

Uz dugogodišnje iskustvo vrhunske izrade usklađeno s najnaprednijom tehnologijom, Argola je pionir u razvoju najnaprednijih custom-made rješenja za jahte.

Argola je nositelj prestižnog znaka Hrvatske kvalitete

Inovativna tehnička rješenja i kvalitetni, ekskluzivni materijali te nov izgled atribut su svakog plovila. Stoga su kreativnost i personaliziranost pokretačka snaga svakog projekta tvrtke Argola Textile Yacht Design. Ovaj hrvatski brend znanjem i iskustvom, koje su im dale 23 godine rada, stekao je sposobnost da svakom klijentu želje i ideje pretoči u stvarnost.

Argola Textile Yacht Design

Naime, sve je započelo još davne 2001. godine vrijednim rukama vlasnika bogatog iskustvom i vizijom budućnosti, dok su do useljenja u vlastiti prostor i proizvodni pogon 2009. prošli dugotrajan i mukotrpan put s puno rada i ulaganja, prisjećaju se vlasnici Zdravko Tokić i Nikolina Morožin Tokić, no vizija da predstavljaju najbolje iz svoje branše nikada ih nije napustila.

Klijent bira boju, strukturu i dizajn, a Argolin savjetodavni tim ga svojim stručnim znanjem vodi kroz cijeli projekt

Argola Textile Yacht Design je jedina hrvatska tvrtka u nautičkoj industriji nositelj prestižnog znaka Hrvatske kvalitete, koji se dodjeljuje samo proizvodima i uslugama vrhunske kvalitete. Predanost kvaliteti zaslužila je i brojne certifikate, pa se od 2009. godine provodi stroga kontrola proizvoda u skladu s ISO normama koja uključuje 9001 sustav kvalitete, te 2019. godine normu 14001 za zaštitu okoliša i 45001 za zdravlje i sigurnost na radu.

Argola Textile Yacht Design

Snaga brenda leži u ‘know-how’ znanju koje se prenosi unutar tvrtke, gdje tim od 20 kvalificiranih stručnjaka brine o potrebama klijenata. Njihova ponuda nudi cjelovita rješenja koja započinju skicom i izborom materijala, a kako bi bili sigurni da će sve biti savršeno, izmjere rade sami, bez obzira gdje se klijent nalazi.

Suvremena i cjelovita tekstilna rješenja

Posebnu pažnju posvećuju kvaliteti stoga surađuju s renomiranim svjetskim proizvođačima materijala, koji su i sami prepoznali potencijal i viši standard njihovih proizvoda i usluga, pa nove linije i kolekcije dobivaju bez upita. Njihova je misija stvoriti savršeni spoj inspirirajućih materijala, svjetskog, bezvremenskog dizajna s ciljem da krajnjem korisniku pruže izvanredan tekstilni dizajn za jahtu s maksimalnom funkcionalnošću.

Argola Textile Yacht Design

Njihovi klijenti su vlasnici privatnih jahti, jedrilica i katamarana u prosjeku dugih od 30 do 50 metara za koje kažu da ih je sve više prisutno u Hrvatskoj. Precizno osmišljeni, ručno izrađeni i dizajnirani po mjeri, proizvodi nastaju unutar 600 četvornih metara modernog proizvodnog pogona s ciljem da istodobno pružaju veliku zaštitu i stvore elegantan, atraktivan prostor.

‘Bilo da je riječ o eksterijeru ili interijeru svaki je prostor jedinstven, a razni klijenti zahtijevaju drukčiji pristup, kako s aspekta kreativnosti tako i funkcionalnosti što naš posao čini izazovnijim i zanimljivijim, a svaki zadatak posebnim’, tvrdi Nikolina.

Suradnja s najprestižnijim tekstilnim brendovima

argola prestižni tekstilni materijali

Odjel za dizajn i razvoj tekstila za jahte, osim tehničkim rješenjima, posebnu pažnju posvećuje kvaliteti i dizajnu materijala i trendovima u svijetu nautičke industrije te odabiru najboljih proizvođača materijala, renomiranih svjetskih brendova i dizajnera. Ponuda njihovih materijala, uzoraka, dekora te njihovo stručno znanje imaju sposobnost pretvoriti snove svakog klijenta u realnost.

Naglasak stavljaju na cjelovitost ponude pa, uz tende i jastuke za eksterijer i interijer, izrađuju i nautičke madrace i posteljinu po mjeri, tepihe, zavjese, posuđe i ostale luksuzne dodatke

Među ostalim, naglašavaju kako surađuju s najprestižnijim brendovima kao što su Sunbrella, Serge Ferrari, Mariaflora, Spradling, Pierre Frey, Ralph Lauren i Christian Lacroix, a kao najnoviji trend ističu korištenje personalizirane prirodne kože. Naime, to je materijal koji nudi najbolju zaštitu od nepovoljnih uvjeta na otvorenom, šiva se ručno što omogućuje izradu u bojama, uzorcima i teksturama kakve god klijent zaželi.

argola tekstil jahting dizajn

‘Između ostalog jako puno radimo s uvoznikom Jeanneau plovila, sa svim njihovim linijama, jedrilicama ili motornim jahtama, manjih ili većih duljina, gdje kupac prilikom narudžbe plovila može odabrati originalne tende, sjenila ili jastuke iz tvornice ili naš dizajn,’ dodaje Nikolina.

Nova vizija poslovanja i 3D tehnologija

Argola Textile Yacht Design veliku pozornost posvećuje i inicijalnoj i kontinuiranoj edukaciji svojih djelatnika, kao i procesu otkrivanja novih koncepata i učenja novih tehnika. Primjerice custom-made i handcraft tradicija unaprijedila se 2017. godine kada su u proces proizvodnje uveli 3D tehnologiju, koja je ubrzala distribuciju i ekološki unaprijedila tvrtku, ali i stvorila novu viziju poslovanja te otvorila svijet opremanja mega i superjahti. Svoje proizvode šalju u bilo koji dio svijeta.

3d tehnologija proizvodnje

Otada do danas stvorili su zavidan portfolio projekata, u suradnji s brodogradilištima, dizajnerima i privatnim klijentima ostavljajući svoj prepoznatljiv potpis na svakom od njih, a ostvaruju i izvrsnu suradnju sa svim marinama na Jadranu.

Argola custom-made proizvodnja

‘Nezaobilazni završni detalji su ono što prostore čine posebnima, a mi smo stvarno promišljali o svemu i sve povezivali. S obzirom da dizajniramo i izrađujemo custom-made nautičke madrace odlučili smo zaokružiti našu ponudu pa smo slijedom toga počeli šivati plahte koje odgovaraju tim madracima za koje znamo da nisu standardnih dimenzija. A naši klijenti se oduševe kada vide našu etiketu na kojoj piše da su plahte oprane, ispeglane i odmah spremne za upotrebu’, dodala je Nikolina.

argola torbe za na more
Argola Sea Bag

Kroz mnogobrojne projekte i suradnje također im se stvorila prilika da svoju ponudu, koja se bazirala na tekstilni dizajn za jahte, prenesu i na uređenje vila jer mnogi njihovi klijenti žele jednaku kvalitetu i prestiž i u svom domu na kopnu.

Jedinstvena kombinacija materijala za jedra i akrila u ekološki osviještenim torbama proizvedenim od ostataka iz proizvodnje i korištenih jedara stvorila je brend proizvod koji dostavljaju po cijeloj Europi – Argola Sea Bag

Posvećeni suvremenim rješenjima, dizajnu, timskom radu i postprodajnoj usluzi, u Argoli dokazuju koliko im je stalo do toga da svaki klijent što dulje zadrži osmijeh na licu kad ugleda njihov proizvod. Sve što zamislite može biti preneseno u interijer ili eksterijer vaše jahte ili vile, a Argola će vas svojim stručnim znanjem voditi kroz cijeli proces.

Uživajte u njihovom novom lookbook-u za 2024. godinu.

Fotografije & video Argola Textile Yacht Design

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above