Porinut prvi WiderCat 922 min
00:01:11
00:01:11

Poznat po tehnologijama usmjerenim prema budućnosti i nepokolebljivom posvećenju odgovornooj plovidbi, tvrtka Wider još jednom pomjera granice pomorske izvrsnosti. Polazeći od Wider Vision Huba – Widerovog vrhunskog sjedišta u gradu Fanu – kompozitni katamaran WiderCat 92 duljine 28 metara stoji kao pionir u seriji avangardnih višetrupaca iz talijanskog brodogradilišta.

Dizajniran u suradni studija Luca Dini Design i kućnog odjela Wider Centro Stile, WiderCat 92 ne samo da očarava besprijekornom integracijom vanjskih i unutarnjih prostora, već i pionirskim tehnološkim dostignućima, utjelovljujući harmoničnu fuziju ljepote, funkcionalnosti, sofisticiranosti i inovacije.

Prvi porinuti primjerak WiderCat 92 ima dvije prostrane VIP kabine i jednu kabinu s dva odvojena kreveta smještenu na donjoj palubi. Glavna paluba posvećena je prostranoj vlasničkoj kabini, opremljenoj privatnom terasom na pramcu, koja zauzima gotovo polovicu ukupnog prostora.

Iza prilagodljive krme na glavnoj palubi, koja pruža zadivljujući pogled kroz neprekinute prozore, gornja paluba ima dodatni prednji kokpit, salon na vrhu i kormilarsku stanicu.

Garaža za tender se lako pretvara u prostranu platformu za plivanje, postavlja pozornicu za izvanredno pomorsko iskustvo, a sklopive bočne stranice obogaćuju prostranost krmenog Beach Cluba i diskretno skrivaju spremišta za vodene igračke.

WiderCat 92 za pogon koristi dva električna motora s po 500 kW, dok dva varijabilna generatora snage 349 kW koji služe za proizvodnju za električne energije. Generatori rade s minimalnom potrošnjom energije, omogućujući plovidbu u ZEM (Zero Emission Mode) s dometom od 27 nautičkih milja pri 6 čvorova u potpunoj tišini ili autonomijom od 14 sati na baterijski pogon usidreni. Dodatnih 150 m2 solarnih panela osigurava samodostatnost energije na sidru, s viškom energije pohranjenim u baterijama za noćnu uporabu.

Fotografije & video Wider Yachts

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above