Touch Wine: Dodir vrhunskog vina3 min

Hrvatski brend na jedinstvenom vinskom mikrolokalitetu u svijetu, na kojem je, prema legendi, i grčki bog vina Dioniz imao najbolje vinograde i podrume

Svjesni smo da ljudi iznad svega cijene trenutke i priče u kojima su u mogućnosti biti potpuno svoji. Trenutci kojih se sjećamo su oni koji su nas najviše dirnuli… Pritom osmišljavamo priče koje nam, proizlazeći iz najljepših trenutaka, razigravaju maštu i snove pretvaraju u stvarnost. A kako započinje priča o vinu koja nadilazi granice prostora i vremena, mita i legende, zaljubljenosti i strasti?

Legenda kaže da je grčki bog vina Dioniz, Rimljanima poznat pod imenom Bacchus, imao najbolje vinograde i podrume u Strumičkom vinogorju. Ovaj kulturološki, povijesni i vinski mikrolokalitet nalazi se u jugoistočnoj Makedoniji, smješten u dolini dviju rijeka Strume i Strumešnice koju odlikuje mediteranska klima. Dolina je okružena visokim planinama, a neprekidni lagani povjetarac, obilje sunčanih zraka (čak 210 sunčanih dana godišnje), oskudna kiša, idealna temperatura zraka za vrijeme vegetacije, niska relativna vlažnost zraka i pjeskovito tlo savršeni su preduvjeti za uzgoj vinove loze, odnosno grožđa.

Nastala drevnim metodama od posebno odabranog grožđa, Touch vina neće vas ostaviti ravnodušnima

Upravo je iz tih razloga zasađeno 800 hektara vinograda u tom povijesnom i vinskom mikrolokalitetu i izgrađena je vinarija u njegovu središtu po najzahtjevnijim vinskim standardima kako bi se stekli svi preduvjeti za proizvodnju Touch vina. Kvaliteta vinove loze i grožđa pod stalnim je nadzorom, a posebice tijekom same berbe i prije početka prerade. Kontrolirana fermentacija traje obično 15 do 20 dana za crvena vina i oko 30 dana za bijela i rose vina.

Nakon završetka alkoholne fermentacije na crvenim vinima započinje malaktička fermentacija, a zatim Touch premium vina odlaze na dvogodišnje odležavanje u pomno selektirane bačve francuskog i američkog hrasta. Tehnički je sve savršeno izvedeno, no glavni tajni sastojak Touch vina je dodir najdublje emocije ljubavi koji dosljedno prati svaki korak na putu stvaranja vinske bajke. Nakon toga počinje čarolija… Poznata je činjenica da svaku dobru priču, pa tako i ovu, uz ljubav, strast i predan rad uložen u uzgoj vinove loze i proizvodnju vrhunskih vina, prati i zasluženi uspjeh.

Touch vina su prisutna na najzahtjevnijim tržištima Kine, Amerike (Kalifornija) i EU-a, a ovim ih putem predstavljamo i domaćem tržištu. Ova su vina, prije svega, hrvatski brend, proizvedena i uzgojena na jedinstvenom vinskom mikrolokalitetu u svijetu. U zadnje dvije godine dobitnici su velikog broja zlatnih medalja na najprestižnijim svjetskim ocjenjivanjima vina kao što su Mundus Vini, Woman’s International Trophy, Decanter, a posebno su ponosni na dva uzastopna Best of Show i ove godine Best Producer od strane Mundus Vinija. Uz šum mora, zvuk vala i dodir morskog žala dopustite da vam Touch vina stvore nova sjećanja!

Tekst & fotografije Touch Wine

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above