Wellness na otvorenom moru: Kako opremiti teretanu na superjahtama3 min

Superjahte su danas opremljene vrhunskim teretanama i fitness kutovima koji omogućavaju zadržavanje forme i tijekom odmora

Jahting je jedna posebna vrsta hedonizma i ljubavi prema životu i lijepim stvarima koju je na svjetsku pozornicu uveo istinski velikan nautike Carlo Riva koji je pojam ‘Dolce Vita’ i uživanja u lijepim stvarima doveo do savršenstva.

S razvojem ‘slatkog života’ razvijao se i jahting koji je unazad nekoliko desetljeća postao predvodnik mnogih trendova u industriji luksuza. Šezdesetih godina prošlog stoljeća usporedo s Rivinim ‘slatkim životom’ pojavila se i wellness filozofija o savršenoj ravnoteži duha i tijela.

This is a photography superyachts gyms

U današnjem svijetu kvalitetno provedeno vrijeme smatra se najvećim luksuzom, a zdravo življenje i hedonizam mora tvore savršenu kombinaciju odmora. Upravo zbog toga sve je veći trend uključivanja ljubavi prema fitnessu u svijet luksuznog jahtinga, što se najsnažnije pokazalo u razvoju teretana za superjahte. Ono što se nekada smatralo bonus sobom, danas je apsolutni ‘must have’.

Superjahte su danas opremljene vrhunskim teretanama i fitness kutovima koji omogućavaju zadržavanje forme i tijekom odmora. Nadalje, brojni vlasnici superjahti i čarter kompanije odlučili su se prilagoditi novim trendovima, pa su zaposlili stručnjake za fitness i jogu, koji prate trening i prehrambeni režim svojih klijenata i nude im alternativna rješenja ili savjete.

Teretane su postale bitna stavka na superjahtama, bez obzira je li riječ o vlasničkim ili brodovima za čarter, a da bi se stvorila najbolja teretana koja će zadovoljiti sve potrebe vlasnika i klijenata pametna oprema je vrijedna i važna kao i iskusni stručnjaci za zdravo življenje.

Unutrašnjost superjahte odiše nenametljivim luksuzom, pa je stoga potrebno da i prostori za fitness budu izgrađeni u skladu s dizajnom jahte kako bi se svojom kvalitetom i estetskim vrijednostima savršeno uklopili u koncept wellnessa na otvorenom moru.

Technogym je u svijetu poznat pod nazivom Wellness Company, tvrtka koja je hedonistički pristup fitnessu, da se poslužimo kuharskim rječnikom ‘dekonstruirala’ u širi koncept wellnessa, životnog stila redovitog vježbanja, uravnotežene prehrane i pozitivnog mentalnog pristupa.

Ovo je fotografija fitness i teretana na brodu

Inovativni talijanski dizajn, vrhunska tehnologija, jedinstvena kvaliteta i jednostavnost korištenja učinili su Technogym proizvode glavnim junacima najboljih teretana i privatnih domova, kao i odabirom najpoznatijih sportskih momčadi poput Juventusa, Milana ili Intera te sportaša koji sudjeluju na Ljetnim i Zimskim olimpijskim igrama čiji je Technogym partner od Sydneyja 2000. godine.

Technogym je izbor i nekih od najekskluzivnijih jahti na svijetu poput Saramoura ili Cloud 9, a priznati talijanski dizajner Antonio Citterio je inspiriran prirodom i znanošću stvorio liniju proizvoda koja zrači profinjenim dizajnom, vrhunskom izradom i estetskom privlačnošću koja će se vrlo lijepo uklopiti u unutrašnjost svake superjahte.

Personal line kojom Technogym oprema superjahte namijenjena je onima kojima je samo najbolje dovoljno dobro i na savršen način kombinira inovacije, najmoderniju tehnologiju i ikonski dizajn.

Kinesis Personal nudi izbor više od 200 vježbi dok zauzima manje od jednog četvornog metra površine. Koristeći patentiranu Technogymovu tehnologiju FullGravity, Kinesis Personal razvijen je za vježbe povećanja snage, fleksibilnosti i ravnoteže kroz niz jednostavnih pokreta.

Cross Personal, tradicionalni Technogymov orbitrek idealan je izbor za sve ljubitelje vježbanja, od potpunih početnika do pravih profesionalaca kojima je potreban intenzivan kardio trening. Glatki eliptični pokreti djeluju i na gornje i na donje udove kako bi maksimizirali sagorijevanje kalorija.

Run Personal traka za trčanje predstavlja eleganciju i funkcionalnost u savršenoj ravnoteži. Praktički nečujni motor idealan je za bilo koju vrstu treninga, od laganog hodanja do maratonskog treninga visokog intenziteta, a velik i pregledan ekran dijagonale 21,5 inča omogućuje interakciju s omiljenim sadržajima.

Više informacija potražite OVDJE.

Fotografije Technogym

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above