Predsjednički sat Rolex Oyster Perpetual Day-Date2 min

Rolex Oyster Perpetual Day-Date, dostupan samo u plemenitim metalima, najprestižniji je i najekskluzivniji sat kolekcije Oyster Perpetual. Ovaj veličanstveni sat dolazi u dvije veličine, 36 i 40 mm

Povijest
Prilikom svog predstavljanja 1956., Rolex Oyster Perpetual Day-Date bio je značajna inovacija, bivajući prvim kalendarskim ručnim satom koji uz datum prikazuje dan u tjednu u potpunosti ispisan u prozoru na brojčaniku, što je u to vrijeme bio tehnički pothvat. Day-Date se izrađuje samo u plemenitim metalima, 18-karatno žuto, bijelo ili Everose zlato, ili platina 950.

Ovo je fotografija Rolex Oyster Perpetual Day-Date brojčanika

‘Predsjednički sat’
Nošen od strane svjetskih političkih figura i vizionara, Day-Date je iznimno prepoznatljiv, posebno zahvaljujući amblemskoj narukvici President, čije je evokativno ime, zajedno s eminentnim osobama koje su ga nosile, osiguralo da model Day-Date postane poznat kao ‘predsjednički sat’.

Narukvica President
Izrađena 1956. posebno za predstavljanje modela Day-Date, elegantna i impozantna narukvica President svojstvena je položaju sata. Iznimno prepoznatljiva, ova čvrsta narukvica u 18-karatnom zlatu ili platini 950, s tri polukružna članka, pruža potpunu pouzdanost i udobnost. Narukvica President opremljena je skrivenom kopčom Crownclasp, koja se otvara s istaknutom krunom Rolex, što je završni estetski i funkcionalni dodatak ovoj narukvici. Uključuje keramičke umetke unutar članaka kako bi se unaprijedila fleksibilnost i trajnost. Skriveni sustav pričvršćivanja na narukvici osigurava besprijekoran vizualni kontinuitet između narukvice i kućišta.

Ovo je fotografija kolekcije Rolex Oyster Perpetual Day-Date

Kalibar Perpetual 3255
Modeli Day-Date 36 i Day-Date 40 opremljeni su kalibrom 3255, samonavijajućim mehaničkim mehanizmom koji je u potpunosti razvio i proizveo Rolex. Kao savršena demonstracija tehnologije, ovaj mehanizam nosi brojne patente. Nudi izvanredne performanse u pogledu preciznosti, rezerve snage, otpornosti na udarce i magnetska polja, praktičnosti i pouzdanosti. Zahvaljujući svojoj arhitekturi i vrhunskoj učinkovitosti, rezerva snage ovog mehanizma proteže se na približno 70 sati.

Istražite ovu ekskluzivnu liniju satova Rolex Oyster Perpetual Day-Date u butiku Mamić 1970 u centru Zagreba, u Ulici Frane Petrića 7.

Fotografije Rolex/Mamić 1970

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above