Porsche predstavio Macan s legendarnom oznakom T3 min
00:00:54
00:00:54

Macan T od sada nadopunjava uspješnu seriju Porsche modela. Tako prvi puta jedno sportsko vozilo s četvora vrata nosi tu posebnu kraticu koja je do sada bila rezervirana samo za 911-icu i modele 718.

Slovo T kod Porschea još od 1960-ih godina označava poseban oblik sportskog karaktera. Ono je skraćeno za ‘Touring’ i obilježava modele koji s ciljano usklađenim postavkama, ekskluzivnom opremom i motorima pružaju posebno purističko iskustvo vožnje.

porsche macan T

Vjeran Porsche duhu 911 T iz 1968., novi Macan T posjeduje nevjerojatnu dinamičku postavu i lagani dvolitreni turbo motor koji je, u kombinaciji sa atletskim dizajnom i nizom standardne opreme, idealan za sportski stil vožnje. S takvim konceptom varijanta T pronalazi svoje mjesto između modela Macan i Macan S.

Dvolitreni redni turbomotor s 4 cilindra u modelu Macan T povezuje visoku razinu agilnosti, malu težinu i kompaktnu konstrukciju u jedan paket koji predstavlja idealnu ravnotežu između performansi i težine vozila. U usporedbi s 2,9-litrenim V6 biturbo motorom modela Macan S i GTS, kod pogona modela Macan T 58,8 kilograma manje utječe na prednju osovinu.

To omogućava visoke polazne performanse i optimalna svojstva u zavojima. Snaga od 195 kW (265 KS) i okretni moment od 400 Nm slažu se s purističkim konceptom vozila i osiguravaju velik užitak u vožnji.

porsche macan T unutrasnjost

Kao što je to inače slučaj kod modela Macan, motor je spojen na automatski mjenjač s dvije spojke (PDK) sa sedam stupnjeva prijenosa za brze promjene brzine te na sustav na sve kotače Porsche Traction Management (PTM). Sa serijskim Sport Chrono paketom uključujući prekidač za način rada i Sport Response Button na volanu, Macan T postiže brzinu od 100 km za 6,2 sekunde s maksimalnom brzinom od 232 km/h.

porsche macan T retrovizor

Vizualno se Macan T od drugih modela Macan razlikuje po elementima u prednjem, bočnom i stražnjem dijelu vozila koji su lakirani u ahat sivu metalik boju. Ta ekskluzivna kontrastna boja se nalazi na pruzi u prednjem dijelu, bočnim retrovizorima, bočnim zaštitnim letvicama, krovnom spojleru i natpisima u stražnjem dijelu.

Serijski u sjajnoj crnoj boji dolaze završeci sportskih ispušnih cijevi i letvice bočnih prozora. Na bočnim zaštitnim letvicama je vidljiv natpis ‘Macan T’ u crnoj boji. Tvornički Macan T dolazi s 20 inča velikim Macan S naplatcima, izvedeni u ekskluzivnom tamnom titanu. Kod boje eksterijera na izbor stoji 13 standarnih, metalik i posebnih boja.

Macan T  će profitirati i od svih novosti generacije modela dorađene na ljeto 2021. godine. Tu spadaju nova središnja konzola visokokvalitetnog staklenog izgleda i s površinom osjetljivom na dodir te serijski potpuno umreženi sustav Porsche Communication Management (PCM) s 10,9 inča velikim zaslonom na dodir i online navigacija.

Novi Porsche Macan T odmah je dostupan za narudžbu, a isporuke u Njemačkoj kreću u travnju 2022. godine.

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above