Superjahta Numarine 40MXP savršena je za Mediteran2 min

Brodogradilište Numarine predstavilo novu superjahtu 40MXP i najavljuje prodaju prva dva primjerka s datumom isporuke već 2025. godine

Stilski jednako primamljiva koliko i njezine prethodnice, nova Numarine 40MXP na svojih 39 metara duljine predstavlja filozofiju svog graditelja: plovidbu s mnogo prostora, mnogo autonomije i bez imalo muke. Nekoliko novih elemenata dizajna otvara nove mogućnosti za uživanje u intimnoj povezanosti s morem, što je provjeren recept turskog brodograditelja – potvrda uspješnosti je i prodaja prva dva primjerka modela 40MXP, koji bi trebali biti isporučeni tijekom 2025.

MXP stoji za Mediterranean Explorer, ali to ne znači da na ovoj jahti ne možete napustiti Mediteran, nego da kamo god plovili, sa sobom nosite mediteranski stil života. Nova jahta 40MXP ideju mediteranskog stila života predstavlja na nekoliko uzbudljivih načina. Prvo, krmeni dio palube je narastao uslijed rasta ukupne duljine i pomicanjem stražnjih kliznih vrata prema salonu za tri metra naprijed.

Rezultat je prostor koji je dovoljno prostran za veliku blagovaonicu na otvorenom, bar i lounge, tik pored još jednog zanimljivog elementa – krmenog bazena sa staklenim krmenim dijelom. Dio imena ‘M’ nudi glamurozan mediteranski način života nikad daleko od plaže, a ‘XP’ govori o dinamici modela.

Nova jahta postiže impresivnu autonomiju od čak 6000 nautičkih milja pri brzini 8 čvorova, ponajprije zahvaljujući svom savršeno pomno projektiranom trupu s potpisom dugogodišnjeg partnera kuće Numarine, Umberta Tagliavinija. Serijski pogon predstavljaju dva motora MAN od po 800 KS, uz mogućnost nadogradnje na dva motora MAN od po 900 KS koja je usklađena s Tier III. Prva dva prodana primjerka bit će opremljena s po dva moćna motora MAN od 900 KS.

Unutrašnjost osvaja luksuzom i komforom koji je već postao zaštitni znak kuće Numarine, a prostor je podijeljen na čak šest apartmana za do 12 gostiju, u što je uključena i vlasnička kabina pune širine trupa, kao i impresivna VIP kabina pune širine na donjoj palubi.

Dizajn interijera – kao i vanjske linije modela 40MXP – ponovno potpisuje nadareni dizajner Can Yalman. Numarine 40MXP u većim dimenzijama donosi sve lijepe osobine i elemente – od izuzetno prostrane fly palube do velikodušne gornje palube i primamljive glavne palube – koji su Numarine 37XP učinili jednim od traženijih i komercijalno najuspješnijih modela u njegovoj klasi.

Fotografije Numarine

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above