Bubble hoteli: Uronite u mjehuriće luksuza4 min

Bubble hoteli omogućavaju jedinstveno iskustvo prirode, savršen pogled na zvjezdano nebo noću i uživanje u spektakularnim izlascima sunca u praskozorje

Bubble Luxotel Wadi Rum, Jordan

Ovo je fotografija Luxotel Wardi Rum

Ovo je fotografija Luxotel Wadi Rum bubble hoteli
U srcu zaštićenog područja Wadi Rum možete pronaći idealnu atmosferu za nezaboravan odmor

Rezervirajte svoj mjehurić i zakoračite u svijet luksuza s prostranim životnim prostorom iznutra i izvana i panoramskim pogledom na okolne planine. U pejzažu pustinje Wadi Rum možete istražiti svijet koji je prije vas istražila tek šačica ljudi, a pomoću prijenosnih teleskopa i otkriti čarolije noćnog neba. Ovo iskustvo upoznavanja sa zvjezdanim nebom savršeno je za svakoga tko voli astronomiju, ali i za one koji samo traže novo iskustvo – kao s drugog planeta.

Basecamp Bali

Ovo je fotografija Basecamp Bali, bubble hotel

Ovo je fotografija basecamp Bali
Bubble hoteli omogućavaju da iskusite pogled na zvjezdano nebo i pejzaže kao s drugog planeta

Prvi luksuzni bubble hotel na Baliju nudi iskustvo kao skrojeno za znatiželjne: spaja prirodu, povijest i pažnju prema detalju i time osvaja sva osjetila. Postavljen na visini od 1300 metara, mjehurić Basecamp omogućava pogled s krova svijeta i užitak u osami. Basecamp Bali je vrijedan posjeta i zbog okoliša koji ga okružuje, naime nalazi se na rubu parka Batur UNESCO Global Geopark, na korak od nadnaravnih vulkanskih pejzaža. Besprijekorno uređen, mjehurić kroz svoje prozirne zidove nudi neometan pogled na noćno nebo i okolicu koja briše granice između čovjeka i prirode.

Junge Bubble, Tajland

Provedite nezaboravnu noć promatrajući veličanstvene tajlandske slonove u njihovu prirodnom staništu – i to iz udobnog, potpuno namještenog i na sve strane otvorenog Jungle Bubblea.

Ovo je fotografija Jungle bubble hotel

Ovo je fotografija Junge Bubble
Ovaj turistički dragulj nalazi se na tromeđi Tajlanda, Laosa i Mianmara, a slonovi na ispaši nevjerojatan su prizor pod vašim prenoćištem

Smješten na drvenu platformu nad prašumom, vaš luksuzni mjehurić omogućuje vam pogled na miroljubive divove pod vama i zadivljujuće zvjezdano nebo iznad vas. Preporučujemo vam komforan mjehurić od 22 četvorna metra unutarnjeg prostora sa spavaćom sobom promjera 4,50 m i dnevnim boravkom za opuštanje pod prozirnim krovom – kojem pripadaju kupaonica i kutak za uljepšavanje s neprozirnim zidovima.

Bubble Tent, Australija

Mjehur izveden kao šator pruža iskustvo prirode uz potpunu zaštitu od elemenata i buke gradskog života. Lokacija naselja je tajna jer vlasnici žele da proziran mjehur nudi privatnost na osami, ali otkrit ćemo da je negdje između Mudgeeja i Lithgowa, s pogledom na drugi najveći kanjon na svijetu, dolinu Capertee.

Ovo je fotografija bubble šatora, Australija

Ovo je fotografija bubble tent
Gostima su na raspolaganju helikopteri, kanui, ribolovni pribor, vinski podrum i tisuću hektara zemljišta za istraživanje

Gostima su na raspolaganju tri različita mjehurića: Virgo, s najljepšim pogledom na dolinu, koji obuhvaća vrt s aromatičnim biljem i švedsku kupelj zagrijanu drvima, Cancer, koji omogućuje doživljaj leta nad dolinom, dok se Leo, prvi montirani, nalazi na visokoj strmini odakle je pogled na okoliš upravo čaroban. Dakako, gosti u jednom od mjehura ne vide one u ostalima.

Bubble Lodge, Mauricijus

Bubble Lodge nudi pustolovinu u komforu iz snova. Trošeći minimum energije i materijala, ovo turističko naselje jedva da utječe na okoliš, a omogućuje korisnicima doista jedinstveno iskustvo.

Ovo je fotografija bubble lodge

Ovo je fotografija bubble lodge
Elegantni mjehurići izvanredno su udobni i neočekivano prostrani, a sastoje se od prostorija za opuštanje, spavaće sobe i kupaonice s tuš-kabinom

Dizajnirani kao element potpuno obnovljivog i održivog ambijentalnog turizma, mjehurići u šumi na području Domaine de Bois Chéri pored jezera, uz najpoznatije plantaže čaja na Mauricijusu, postavljeni su pod endemično drveće – što je već povlastica kakva se rijeko doživi. Drugo naselje iste vrste izgrađeno je na tropskom otoku Ile aux Cerfs, odakle ćete se vratiti odmorna tijela i osvježena duha, prepuštajući zaboravu vašu dnevnu rutinu.

Finn Lough, Velika Britanija

Finn Lough je savršeno odredište za sve koji znaju vrijednost vremena i troše ga pametno. Dvanaest prozirnih kugla u šumi pružaju jedinstvenu priliku za san pod zvijezdama u potpunom luksuzu.

Ovo je fotografija Finn Lough

Ovo je fotografija Finn Lough interijer
Finn Lough idealno je mjesto za promatranje zvijezda u udobnosti luksuzne kugle smještene u Sjevernoj Irskoj

Svaka kugla ima unikatni krevet od hrastovine, aparat za kavu Nespresso i privatnu kupaonicu – ali nema televizor, Wi-Fi, ni bilo što drugo što se može ispriječiti na putu opuštenom odmoru. Kugle su smještene na privatnom posjedu, okružene šumom i dostupne pješačkim šumskim stazama. Svaka je odvojena od ostalih kao pravo malo luksuzno gnijezdo u šumi.

Priredila Ivana Nedoklan

Fotografije Bubble Luxotel Wadi Rum, Basecamp Bali, Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort, Finn Lough, Bubble Tent / Saeed Sourati, Cam Darcy & Bubble Lodge / BSN-Photographie

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above