Ekskluzivna superjahta Benetti Oasis 34M3 min

Benettijeva nova superjahta od stakloplastike Oasis 34M ima mnogo karaktera i pravog nautičkog duha. Ova privatna oaza na vodi spaja sav glamur rješenja Oasis Deck®, dizajniranog za dosad neviđen komfor na vanjskim dijelovima palube i to na duljini od svega 34 metra

Polazna točka dizajna novog modela je Oasis Deck®, sa svojih pet prepoznatljivih osobina: dva krila koja se otvaraju na obje strane, ugrađeni infinity bazen sa staklenom bočnom stijenkom okružen sunčalištem i prostorom za odmaranje, pogled na krmu od 270 stupnjeva kojega ne prekidaju ograde ili naslonjači, besprijekorna povezanost s unutarnjim prostorom za podjednako uživanje na suncu i u hladu, da se na cijeloj glavnoj palubi može uživati u bilo koje doba dana i, na kraju, društveni dizajn koji cijelu palubu vidi kao jednu veliku oazu glamura i društvene interakcije.

Benetti Oasis 34Mpogled sa strane
Benetti Oasis 34M

Kao i njezina velika sestra, nova jahta ima vanjske linije s potpisom britanskog studija RWD, a interijere potpisuju Bonetti/Kozerski, arhitekti iz New Yorka specijalizirani za stambene i hotelske projekte, koje je brodogradilište odabralo zbog njihovog internacionalnog stila i kozmopolitskog pristupa dizajnu koji prije svega naglasak stavlja na diskretni luksuz.

Vanjski dizajn definiran je rješenjima koja su u jednakoj mjeri ekskluzivna i prepoznatljiva: osim Oasis Deck®, novi model ima elegantan okomiti pramac i elegantan profil koji se lagano spušta prema moru i kojega prekida samo upravljačko mjesto s okomitim prednjim staklom. Prozori od poda do stropa dio su cjelokupnog dizajna i izmjenjuju se sa zakrivljenim elementima trupa stvarajući skladnu cjelinu. Rešetke u zidovima trupa i srebrni obrub koja naglašava dizajn bočnih prozora stilski se oslanjaju na dizajn automobila i daju modelu vrlo suvremenu estetiku s daškom sportskog duha.

Benetti Oasis 34M infinity bazen i sunčalište
Benetti Oasis 34M

Vrlo formalno elegantna, Benetti Oasis 34M ima prave proporcije da uravnoteži tri palube, veliko sunčalište s tvrdim krovom i više vanjskih površina. Neupadljivo stubište omogućuje pristup svim palubama, oslobađajući krmene terase za nesmetani vizualni kontakt s morem.

Interijeri se spajaju s terasama na krmi neprimjetno: dvoja zakrivljena klizna vrata otvaraju se prema dnevnom boravku na glavnoj palubi i potom nestaju s vidika, stvarajući jedan veliki otvoreni prostor. Prostrani dnevni boravak određen je dimenzijama i oblikom naslonjača, čije protočne linije daju interijeru moderan i neformalni karakter, dok je blagovaonica smještena u skyloungeu na gornjoj palubi.

Superjahta Benetti Oasis 34M flybridge
Benetti Oasis 34M

Vlasnički apartman, s prozorima pune visine koji su nešto manji, ali jednako otmjeni kao prozori salona, zauzima cijeli pramčani dio glavne palube i može dobiti lijep dodatak; privatnu terasu koja se otvara na desnoj strani. Krevet ove kabine kao da lebdi u prostoru, poduprt stražnjim zidom koji ne djeluje samo kao uzglavlje kreveta, već i kao pregrada koja dijeli kabinu od kupaonice pune širine, u koju se ulazi kroz garderobne prostore s obje strane.

U skyloungeu na gornjoj palubi izvedena je blagovaonica, a pored nje se nalazi i zgodna smočnica, povezana s dizalom za posluživanje s kuhinjom na glavnoj palubi. Ovaj prostor otvoren je prema terasi na krmi, namještenoj naslonjačima i sjedalima. Još jedna vanjska blagovaonica nalazi se na najvišoj palubi.

Benetti Oasis 34M salon
Benetti Oasis 34M salon

Donja paluba smješta goste u dvije VIP i dvije dvokrevetne kabine. Prostorije za posadu i servisne prostorije raspoređeni su da bi se postigla optimalna funkcionalnost, s kuhinjom i glavnom smočnicom na glavnoj palubi i kapetanskom kabinom na gornjoj palubi.

Kao i na svim ostalim modelima kuće Benetti, prostori mogu biti raspoređeni i podijeljeni prema željama naručitelja.

Fotografije Benetti

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above