Upoznajte 5 termalnih izvora koji pružaju luksuzno iskustvo4 min

Još tijekom Rimskog Carstva ljudi su koristili blagodati prirodnih izvora. Danas su ove wellness oaze pretvorene u luksuzno iskustvo koje opušta mišiće, bistri um i pomlađuje duh

Dunton Hot Springs

Ovo je fotografija Dunton Hot Springs

Dunton Hot Springs je malo i ekskluzivno odmaralište smješteno u srcu planina San Juan u Rockies u Coloradu. Ovaj obnovljeni stari gradić donosi suprotnosti u savršenom skladu: ručno građene drvene kućice namještene su ekstremno luksuzno, saloon izgleda poput prizora iz vesterna, a tu su i zamamna jezerca na izvorima tople vode koja obiluje kalcijevim bikarbonatom, s jakom koncentracijom otopljenog željeza i mangana, te malo litija.

Ovo je fotografija prirodni izvor Dunton Hot Springs

Kupanje u vodi takvog sastava pomaže otvaranju perifernih krvnih žila i poboljšava cirkulaciju i zdravlje kože. U Dunton Hot Springsu može se uživati u termalnoj vodi, čija se temperatura kreće od 29° do 41° C, unutar obnovljene javne saune iz 19. stoljeća, pod zvijezdama na samom izvoru, u bazenu iza saune, u bazenu iza kućice Dunton Store i unutar kućice Well House.

7132 Therme

Ovo je fotografija 7132 Therme termalni izvori

Već dulje od jednog stoljeća kupače privlači mineralna termalna voda izvora sv. Petra, čija je temperatura na izvoru 30°C. Centralna monolitna zgrada terma 7132 izgrađena je od betona i 60.000 ploča valskog kvarcita koja dizajnom odaje počast prirodnoj ljepoti doline Vals.

Terme se sastoje od šest bazena s vodom topline od 14°C u ledenom bazenu do 42°C u vatrenome, ali ništa toliko ne ostavlja bez daha kao vanjski bazen s vodom na savršenoj temperaturi od oko 36°C, ovisno o godišnjem dobu.

Ovo je fotografija 7132 Therme hotelska soba

Vals je idilično mjesto koje gostima pomaže da se prebace u nižu brzinu i pronađu spokoj, a 7132 Hotel 5S građen u luksuznom, ali jednostavnom stilu, ima tri spa apartmana i dvanaest spa deluxe soba s vlastitim parnim kupeljima, te tri dvokrevetne sobe i jednu jednokrevetnu.

Arctic Bath

Ovo je fotografija arctic bath

Arctic Bath je fantastičan ploveći spa hotel smješten na rijeci Lule u blizini malog sela Haradsa u švedskoj Laponiji. Izgrađen na vodi i okrugao, Arctic Bath ljeti pluta, a zimi stoji zamrznut u ledu, te nudi posjetiteljima jedinstveno cjelogodišnje iskustvo arktičkog wellnessa. U sredini konstrukcije sjedi golema ledena kupelj, okružena s tri saune, sobama za tretmane i toplim kupkama.

Ovo je fotografija hotelska soba arctic bath

Hladne kupke dio su kulture švedske Laponije i pomažu u ublažavanju boli u mišićima, blagotvorno djeluju na centralni živčani sustav i smanjuju upalu, posebno u suradnji s toplinom saune. Ovaj plutajući hotel s 12 soba nadahnut je drvnom industrijom – rijekom su nekoć trupci plutali u najjednostavnijem obliku transporta prema pilanama – a glavna zgrada prikazuje tipičan zastoj zbog nagomilanih trupaca.

Terme di Saturnia

Ovo je fotografija termalni izvori Terme di saturnia

Terme di Saturnia Spa & Golf Resort smještene su u Maremmi, jednom od najljepših krajeva Italije, i u srcu im je kamena zgrada od travertina, kamena koji se na tome mjestu iskopava još od vremena Etruščana. Legenda kaže da je Saturn, bog žetve, poplavio dolinu Saturniju ljekovitom vodom bogatom mineralima koja je potekla iz vulkana u koji je udario grom.

Generacije kupača upoznale su blagotvorno djelovanje te vode, koja kulja iz izvora brzinom od 500 litara u sekundi, uvijek na temperaturi od 37° C.

Ovo je fotografija terme di saturnia

Impresivne rimske toplice uključuju raskošni hotel, izvor tople vode iz kojega se voda ulijeva u četiri bazena, hidromasažnu kadu, vodopade i umjetne rječice. Terme Saturnia također nude medicinske, nutricionističke, detox, fitness i antistresne programe, a osnova svih programa je ljekovita moć vode bogate sumporom.

Blue Lagoon

Ovo je fotografija blue lagoon termalni izvori

Podzemno lječilište, geotermalna laguna i hotel sa 62 apartmana okružen vodama bogatim mineralima – islandski Blue Lagoon je sve u jednome, mjesto gdje gosti mogu zaboraviti na vanjski svijet i zakoračiti u bezvremensku opuštenost.

Geotermalna morska voda u srcu Blue Lagoona rađa se u vulkanskim vodonosnim slojevima na dubini od 2000 metara, gdje se slatkovodna i oceanska voda slijevaju u tektonsko područje kojim caruju visoka temperatura i silovit tlak.

Ovo je fotografija blue lagoon island

Voda koja protječe kroz toplice ispunjava hodnike lagune, okružuje apartmane i naposljetku stvara pupčanu vezu sa srcem toplica, Plavom lagunom. Takva voda ‘posjeduje’ moć koju joj daju minerali i organske tvari u tlu te pročišćava, liječi i pomlađuje i duh i tijelo.

Fotografije Dunton Hot Springs, 7132, Artic Bath / Daniel Holmgren, Terme di Saturnia & Blue Lagoon

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above