Prodan prvi primjerak modela Silent 100 Explorer2 min

Nedugo nakon predstavljanja novog najvećeg modela Silent 100 Explorer na sajmu u Cannesu, austrijska kuća Silent Yachts je prodala prvi primjerak tog modela, koji bi trebao biti isporučen 2023

Kao i sve jahte kuće, Silent 100 Explorer ima solarno-električni pogon koji pazi na čistoću oceana i omogućava tihu plovidbu koja itekako doprinosi komforu. Četveropalubni Silent 100 Explorer dugačak je 31 metar, širok 13,62 metra i ima spektakularnu visinu od 10,46 metara. Obnovljivu električnu energiju dobiva iz niza solarnih panela raspoređenih po krutom kroviću koji se usto i otvara da otkrije sunčalište, koje može poslužiti i kao sletna platforma za helikopter.

Ovo je fotografija Silent 100 Explorer na olarno-električni pogon
Četveropalubni Silent 100 Explorer dugačak je 31 metar i širok 13,62 metra

U usporedbi s prethodnim najvećim modelom, Silent 80, novi Silent 100 Explorer ima jednu palubu više, ali i mnogo više životnog prostora, kako na otvorenome, tako i u zatvorenome. Solarne ćelije stvaraju do 40 kWp, a čista solarna električna energija pohranjuje se u bateriju kapaciteta do 800 kWh. Opremljen s dva elektromotora od 340 kW, Silent 100 Explorer postiže ekonomičnu od 6-8 čvorova, brzinu krstarenja od 10 čvorova i najveću brzinu od 14-16 čvorova.

Usto može biti opremljen s dva ili tri dizelska generatora koji osiguravaju pomoćnu energiju. Budući da je solarna energija potpuno obnovljiva, Silent 100 Explorer u teoriji ima neograničenu autonomiju, kao i ostali modeli kuće. Iako je Silent 100 Explorer dugačak nešto više od 30 metara, ne prelazi bruto tonažu od 440 GT, a pritom nudi vanjski i unutarnji životni prostor na razini jednotrupne jahte dugačke od 40 do 50 metara.

Ovo je fotografija krutog krovića na modelu Silent 100 Explorera
Silent 100 Explorer električnu energiju dobiva iz niza solarnih panela raspoređenih po krutom kroviću

Ova prostranost tipična je za višetrupne brodove, a u ovome slučaju znači da model Silent 100 Explorer ima pet kabina za goste na glavnoj palubi i u desnom trupu, te golemu vlasničku kabinu široku koliko jedan trup i privatni ured, na pramcu glavne palube.

Krmeni dio glavne palube izveden je kao spoj prostranog salona i blagovaonice, dok je dio krme na otvorenome opremljen hidromasažnom kadom, sunčalištem, ima balkončić nad krmenim zrcalom, kuhinjski element i kutak sa stolom za doručak na otvorenome.

Fotografije Silent Yachts

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above