Mercedes S klasa pomiče granice luksuza3 min

Nova Mercedes S klasa redefinira luksuzni segment automobila s brojnim inovacijama. Ne samo da postaje puno inteligentniji, već i vozačko iskustvo podiže na novu razinu. Fokus je ovdje na pojedincu, koji je u stanju iskusiti luksuznu limuzinu svim svojim osjetilima.

Mercedes S Klasa Straga 01

Mercedes S Klasa Bocni Pogled 01
Nova S klasa tehnološki je najnapredniji automobil koji je Mercedes proizveo

Nova generacija Mercedes-Benzovog korisničkog iskustva (MBUX), primjerice, nudi vozačima i putnicima inovativne mogućnosti interakcije i personalizacije. Više nego ikad prije, unutrašnjost ispunjava tvrdnju o ‘trećem mjestu’, privatnom utočištu između kuće i posla.

Nova Mercedes S klasa također postavlja nove standarde u pogledu sigurnosti – na primjer, to je prvi serijski putnički automobil koji ima zračne jastuke na stražnjim sjedalima za zaštitu stražnjih putnika u slučaju frontalnog sudara. Ove i mnoge druge inovacije naglašavaju tvrdnju Mercedes-Benza da je S klasa najbolji automobil na svijetu.

Mercedes S Klasa Unutrasnjost 01

Luksuzni automobil zadnja sjedišta
Unutrašnjost S klase opremljena je najnovijom generacijom MBUX-a

Nova Mercedesova perjanica starta s četiri motora. Dva dizelska u modelima S350d i S400d razvijaju 286 i 330 konjskih snaga, a benzinski S450 i S500 imaju 367 i 425 konjskih snaga.

Mercedes-Benz oblikuje sljedeću generaciju suvremene i individualne mobilnosti inovacijama koje su usredotočene na ljude. S klasa predstavlja fascinaciju marke i definira luksuzni automobilski segment.

Nova Mercedes-Maybach S-klasa kombinira savršenstvo i visokotehnološka rješenja vrhunskih luksuznih limuzina Mercedes-Benza s ekskluzivnošću i stoljetnom tradicijom Maybacha. Povećani međuosovinski razmak i opsežne inovacije prvenstveno pogoduju putnicima na stražnjim sjedalima. S 5469 mm duljine, Maybach S-klasa je punih 18 cm duža od čak i verzije s dugim međuosovinskim razmakom standardne Mercedes-Benz S-klase. Sav je taj prostor iskorišten kako bi se putnici na stražnjim Executive sjedalima osjećali kao u hotelu s 5 zvjezdica.

Mercedes Maybach S Klase u Voznji 01

Daljnje nove značajke uključuju opcijsku funkciju masaže nogu i grijanje vrata i ramena stražnjih putnika. Za putnike straga dodani su i automatski produžitelji pojaseva koji se obično nalaze u Mercedesovim coupé i kabrio modelima. Tu su i električna stražnja vrata kojima može upravljati vozač, kao i prilagodljivo osvjetljenje za stražnje putnike sa širokim rasponom prilagodbi. Koristeći isto inovativno sučelje MBUX i do pet OLED ekrana kao i redovna S-klasa, Maybach nudi širok spektar nadzora nad sustavima i značajkama vozila te može prepoznati pokrete i geste stražnjih putnika putem 3D laserskih kamera u krovnoj oblozi.

Izvana se Maybach razlikuje od standardne S-klase s novim dizajnom rešetke motora, s boka se primjećuju dulja stražnja vrata i značka na C-nosaču koja ponosno nosi značku Maybacha. A novina je opcijska dvobojna karoserija kao i na luksuznom SUV-u Mercedes-Maybach GLS.
Mercedes-Maybach S-klasa zasad će se moći naručiti s dva motora: 4,0-litreni twin-turbo benzinac V8 s 496 konjske snaga nosit će oznaku S580, a 6,0-litreni twin-turbo benzinac V12 sa 603 konjske snage imat će oznaku S650.

Fotografije Mercedes-Benz

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above