Marinetek: Uspješna godina zaokružena inovacijama2 min

Marineteku su odobrena bespovratna sredstva iz programa Norveškog financijskog mehanizma 2014-2021 – Business Development and Innovation Croatia. Radi se o sredstvima za poticanje poslovnog razvoja i inovacija za Hrvatsku

Godina na izmaku bila je posebno uspješna za tvrtku Marinetek Adriatic poznatu po proizvodnji kvalitetnih plutajućih pontona i valobrana. Osim niza završenih i dogovorenih projekata, Marinetek ima poseban razlog za ponos – nedavno su predstavnici tvrtke potpisali ugovor za bespovratna sredstva iz Norveškog financijskog mehanizma 2014-2021 u ovkiru programa Business Development and Innovation Croatia.

Radi se o sredstvima za poticanje poslovnog razvoja i inovacija za Hrvatsku od strane EEA Norveškog fonda / Croatia innovation Norway grants. Projekt ‘ECo marina – Razvoj inovativnih plavih tehnologija za pomorsku suprastrukturu’ bit će sufinanciran u visini 50% ukupne vrijednosti projekta koja iznosi gotovo milijun eura. Sredstva su dodijeljena za razvoj novih proizvoda – Prototipna proizvodnja novorazvijenih inovativnih plutajućih rješenja na temelju detaljnog dizajna za tri modela (Premier Composite Pontoon PEC serie 3300, Breakwater Composite BRKC serie 4300 I All concrete composite ACC serie 2400).

Ovo je fotografija tvrtke Marintek na sajmu u Amsterdamu
Intenzivni sastanci obilježili su sva tri dana sajma u kojem je naglasak stavljen na kvalitetu i dugovječnost proizvoda Marinetek grupe te na njihovu inovativnost

Tehnološki proces proizvodnje, know-how i inženjering dodatno će se prilagoditi inovativnim materijalima koji će biti ugrađeni u nove tipove pontona – kompozitna ojačanja i jezgra od ekspandiranog polistirena. Kroz navedeni projekt ostvaruje se i suradnja s norveškom tvrtkom Stadt Towing Tank – STT koja je zadužena za matematičke analize i testiranje prototipnih pontona. O inovacijama i projektima bilo je govora i na nedavno održanom sajmu METS u Amsterdamu. Među tisućama izlagača iz cijelog svijeta, na najvećem globalnom sajmu pomorstva i nautičke opreme predstavila se i Marinetek grupa.

Rame uz rame s najboljima iz svijeta marina Marinetek je predstavila svoje završene projekte i brojne inovacije u procesima proizvodnje. Tim Marinetek Adriatic bio je predvođen direktorom Borisom Miškićem koji nije skrivao zadovoljstvo izlaganjem na sajmu ustvrdivši kako se svijet nautike i pomorstva vraća na stare staze prije pandemije. Također je istaknuo da su ovakvi sajmovi s naglaskom na B2B aktivnosti odlična platforma za sklapanje novih poslovnih partnerstva, dogovaranje projekata i raznih suradnji.

Fotografije Marinetek

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above