Grand Soleil 65: Pristup po mjeri2 min

Novi Grand Soleil 65 je drugi model u više od 60 stopa Grand Soleil jahti, dostupnih u verzijama Performance i Long Cruise

Dostupan u dvije verzije – Performance, za one koji traže sportskiji dizajn ili Long Cruise, za ljubitelje krstarenja plavim vodama, novi Grand Soleil 65 ima isti dizajn trupa u obje verzije, te koristi iste tehnologije gradnje: vinilester na bazi poliestera i kompozite s karbonskim ojačanjima za čvršću strukturu.

Uz puno poštovanje duha i dizajna Cantiere del Pardo, nova Grand Soleil jedrilica predstavlja savršenu sintezu performansa, stila i inovacije. Proizvodna stručnost brodogradilišta i inovativna rješenja koja sve više vode računa o održivosti i energetskoj učinkovitosti obilježja su i ovog novog modela, a razvoj koncepta Grand Soleil 65 vodio je Franco Corazza.

Grand Soleil 65, kao i svaka druga jahta tvrtke Cantiere del Pardo, dizajnirana je s poštovanjem prema morskom okolišu kojim plovi. Materijale i metode izgradnje krasi mali utjecaj na okoliš i visok stupanj mogućnosti recikliranja. Trup je izrađen ulijevanjem vakuumske vinilesterske smole na bazi epoksida u stakloplastiku, uz primjenu karbonske tkanine za laganu, krutu i robusnu strukturu. Uzdužne i poprečne strukture i sve nosive površine trupa laminirane su stakloplastikom i ukrućene karbonskim ojačanjima.

Grand Soleil 65 salon Grand Soleil 65 kabina

Jedrilje se može ojačati dodacima za savladavanje bilo kakvih vremenskih uvjeta, uz zadržavanje optimalne ravnoteže u odnosu na trup. Novi Grand Soleil je opremljen automatskim flokom koji jamči sigurnu i laku plovidbu čak i s malo članova posade, a njime zapravo mogu upravljati i sami vlasnici, bez ičije pomoći. Cantiere del Pardo je u suradnji s Nauta Designom osmislio i dizajnirao raspored palube i interijera koji koristi sav raspoloživi prostor na najbolji mogući način, a dimenzije, ergonomija, spremišni prostor, funkcije i kvaliteta opreme su u skladu sa standardima superjahti.

Verzija Grand Soleil 65 Long Cruise jamči bolje plovne osobine na dulje staze od verzije Performance, na istom trupu. Ukupan dizajn i paleta materijala stvaraju cool talijansku atmosferu, s interijerom koji je ujedno gostoljubiv, moderan i elegantan.

Fotografije Cantiere del Pardo

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above