Drvene kuće Honka inspirirane su prirodom4 min
00:01:00
00:01:00

Izgradnja kuća od punog drva tradicionalna je metoda gradnje koja se koristi u nordijskim zemljama već stoljećima, a Honka drvene kuće zamišljene su da ispunjavaju potrebe i prilagođavaju se životnom stilu svog vlasnika

Svi pomalo zadrhtimo od uzbuđenja kad vidimo nešto što nas asocira na toplinu doma, a toplina doma je ritual kojem prirodno težimo u trenutku kad započinjemo i završavamo naš dan.

Luksuz prirodnih mirisa i topline drva djeluje nježno i suptilno na naša čula, podsjeća nas nečujno na prirodan sklad i spokoj topline doma, koja živi i formira se u nama od ranog djetinjstva. Izgradnja kuća od punog drva tradicionalna je metoda gradnje koja se koristi u nordijskim zemljama već stoljećima.

Ovo je fotografija Honka drvene kuće eksterijer
Drvene kuće Honka krasi funkcionalan i bezvremenski dizajn, a prodano ih je čak 85.000 širom svijeta

Očarajte se prekrasnim krajolikom, zadivite se promjenama godišnjih doba i okrenite se od stresa gradskog života ka mirnoći prirodnog krajolika i toplini doma

Ona evoluira s vremenom i novim tehnologijama, a inženjeri u tvornici Honka već desetljećima ulažu svoj trud i znanje u inovacije i unapređivanje kvalitete izgradnje kuća od finskog bora, drva koje svojom kvalitetom i strukturom predstavlja izrazito kvalitetan i postojan građevinski materijal koji traje stoljećima. Svaki element drvene kuće Honka izrađen je i doveden do perfekcije da bi kuća zadržala svoju ljepotu i stabilnost.

Da bi se to postigli biraju se samo najkvalitetniji dijelovi trupca, koje se suši i lamelira prirodnim ljepilima i zaštićuje isključivo prirodnim i ekološkim premazima. Honka tradicija gradnje omogućava da se kuća kroz vrijeme ponaša prirodno, diše i prilagođava vremenskim uvjetima, uvijek fleksibilna, čvrsta i zdrava.

Ovo je fotografija Honka montažne kuće pokrivena snijegom
U dizajnu interijera možete ostaviti prostora prirodnim umjetničkim djelima prirode i pogledu kroz prozor

Unutrašnjost Honka drvene kuće stapa se i osjeća s prirodom jer je cilj inženjera i arhitekata Honka tima bio i ostao stvarati lijepe i funkcionalne drvene kuće s bezvremenskim dizajnom u koji se zaljubljujete na prvi pogled. Bilo da je tradicionalan ili moderan, Honka dizajn sa svojim moćnim izgledom i velikim otvorima s puno svjetlosti uvijek je prilagodljiv detaljima po izboru, jer je Honka drvena kuća zamišljena da ispunjava potrebe i prilagođava se životnom stilu svog vlasnika. Preporučljivo je odabrati materijale pažljivo i uložiti u prirodne proizvode, a materijale od sintetičkih vlakana ostaviti na polici.

ovo je fotografija Honka dizajn interijera
Honka drvene kuće ne sadrže nikakve plastične materijale i mogu prirodno disati
Ovo je fotografija Honka kuće interijer
Ukrasite svoj životni prostor prirodnim materijalima u bezvremenskom dizajnu

Pravo drvo, vuna i lan su izbori s kojima se može stvoriti originalni, udobni i autentični prostori koji, poput starih građevinskih trupaca traju dugo i mogu poprimati trendove koji se brzo mijenjaju. Na taj način lako je stvoriti luksuzni ambijent prepun svjetlosti, a oči se često vežu na svjetlost i atmosferu koju stvjetlost stvara u prirodnom prostoru.

Primat Log Home je generalni zastupnik za finske drvene kuće Honka za Hrvatsku i Sloveniju, a više informacija možete doznati na službenim web-stranicima Honka i Primat Log Home.

Honka Fusion: Samo najbolje od drva

Rezidencija na francuskoj obali Atlantika izvrstan je primjer strukturnih mogućnosti koncepta Honka Fusion. Prekrasna četvrtasta arhitektura kombinira drvo, velike staklene površine i kamen u morskom okruženju. Kao primjer izuzetne arhitekture koja izvlači najbolje od drva, ova se kuća sastoji od tri dijela u obliku kocke: u prvome se nalaze dnevni boravak i kuhinja, u drugome spavaće sobe.

Ovo je fotografija kuća Honka eksterijer

Treća kocka sa stubištem uzdiže se iz prizemlja, između druge dvije, a u njoj su glavni ulaz i ostava. Ispod kuće, koja stoji na stupovima na padini, također ima mjesta za nadstrešnicu za dva automobila. Prva kuća Honka Fusion izgrađena je i u Engleskoj i ističe se u mnogočemu. Kao prvo, izgleda moderno u usporedbi s drugim kućama – a izrađena je od drvenih trupaca.

Iznimna arhitektura kuća Honka poštuje vaše zdravlje i zdravlje prirode

U unutrašnjosti ova kuća ima sve što jedna prava ekološki orijentirana kuća treba imati, a vanjski izgled može se oblikovati prema osobnom ukusu korištenjem različitih materijala, u ovom slučaju drvenih obloga. Iako izvana ne izgleda kao drvena koliba, unutra je prilično tradicionalna – i to na najbolji način. Trupci su vapnenom bojom obojeni u topli ton bijele koji omogućava raspoznavanje uzorka drva.

Ovo je fotografija interijera Honka kuća

Kuća je nazvana Lagom prema švedskoj filozofiji ravnoteže, umjerenosti i posjedovanja prave – ne pretjerane – količine svega u životu. Još jedan primjer Honka kuće na plaži je elegantna kuća u Bretanji, nadahnuta morskim okolišem, koja predstavlja skladnu kombinaciju klasičnih i modernih linija upotpunjenih minimalističkim detaljima.

Istodobno suvremena i tradicionalna, ova kuća građena je od cjepanice Honka Fusion i ima vanjsku izolaciju. Obloga je bisernosiva i izrađena od finskog bora. Tlocrt površine od 168 četvornih metara funkcionalno je podijeljen u tri modula.

Ovo je fotografija spavaće sobe

Glavna spavaća soba smještena je na jednom, a gostinska soba na drugom kraju kuće. Prostrana, otvorena kuhinja i potkrovlje smješteni su u središtu kuće. Klizna vrata produžuju dnevni boravak na veliku terasu, na kojoj se cijeloga dana može uživati u sunčevoj svjetlosti. Jednostavna skandinavska arhitektura krasi i seriju vikendica Kommodori, koje sve imaju ostakljene zidove kroz koje pogled puca na sve strane.

Ima li ičeg ljepšeg od pogleda na more, i to iz kuće koja poštuje i vaše zdravlje i zdravlje prirode?

Fotografije Honka

 

Fotografije & video Honka

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above