Prva enologinja u Chandonu Argentina, osnovanom 1959. godine, bila je na čelu tima za inovacije zaduženog za osmišljavanje nove generacija aperitiva Chandon Garden Spritza, pića u kojem se uživa tijekom cijele godine
Vinarka Ana Paula Bartolucci navikla je pomicati granice. Odrasla je okružena vinogradima, studirala na prestižnom enološkom fakultetu Don Bosco, usavršavala se u Europi i Južnoj Africi, a 2017. godine postala je dio velike Chandon obitelji. Prva enologinja u Chandonu Argentina, osnovanom 1959. godine, bila je na čelu tima za inovacije zaduženog za osmišljavanje Chandon Garden Spritza, koji je brzo osvojio ljubitelje spritza kao pića u kojem se može uživati tijekom cijele godine. U ljetnoj varijanti, uz grančicu ružmarina i krišku dehidrirane naranče, predstavlja idealno osvježenje, a zimi se servira uz štapić cimeta i neizbježnu krišku dehidrirane naranče. Razgovor s Anom Paulom Bartolucci otkrio nam je sve tajne nove generacija aperitiva.
‘Chandon Garden Spritz sa savršenom kombinacijom slatkoće i gorčine dodaje treću dimenziju pjenušcu. Rekla bih da je to prava Argentina sačuvana u boci, u čijem stvaranju su me inspirirali likeri moje bake i lokalno piće mate koje predstavlja ritual i način života. Chandonov argentinski pjenušac i slatko-gorki liker od kore naranče, obogaćen pomno odabranim začinima, poziva na čašu više. Potrošili smo nešto više od četiri godine na odabir idealnih sastojaka jer sam željela dobiti specifičan karakter pića koji nije ni presladak ni pregorak. Uspjela sam to tek nakon 64 pokušaja. Posebno sam ponosna što u čitavom procesu koristimo samo prirodne sastojke, bez umjetnih bojila i aroma.’
Koja je vaša omiljena prilika za ispijanje Garden Spritza?
Volim se družiti s prijateljima i uživati u Chandon Garden Spritzu. Zato ga uspoređujem s ritualom ispijanja mate koji se u Argentini pije s dragim ljudima. Ono što je nevjerojatno kod ovog pića jest to što jako dobro paše uz mnogo različitih vrsta hrane. Sjajan je sa sushijem i sashimijem, a dobro funkcionira uz ukusnu i začinjenu indijsku hranu. U zimskoj kombinaciji sa štapićem cimeta, vidim ga kao idealnog partnera crnoj čokoladi. Po mogućnosti uz neki lijepi kamin.
Fotografije Miva/ Chandon