Najbolji svjetski panettone na hrvatskom tržištu3 min

U Hrvatsku je stigao najbolji panettone na svijetu talijanskog slastičara Andree Tortore. U ponudi Dubravice nalaze se u dvije varijante, glazirani i čokoladni, koje dolaze u ekskluzivnom pakiranju.

Kako je došlo do suradnje Dubravice s Andreom Tortorom, velikim talijanskim majstorom za panettone, ispričao nam je Krunoslav Mikelec, glavni tehnolog i spiritus movens Dubravice.

‘Krajem prošle godine, zajedno s kolegama tehnolozima Katarinom i Draženom, naoružan teorijom iz svih mogućih stručnih knjiga o proizvodnji pravog, zanatskog panettonea primjenom prirodnog matičnog kvasca (pasta madre, lievito) te 60-godišnjom obiteljskom tradicijom u pekarstvu, s velikim entuzijazmom prionuo sam razvoju ovog suludo kompliciranog proizvoda.’ Ubrzo sam shvatio zašto ga zovu ‘Mount Everest’ pekarstva i slastičarstva. Shvatio sam da nemamo dovoljno kompetencije i iskustva za pripremu potentnog lievita, koji bi mogao fermentirati tako bogat zamjes.

Raspitali smo se među talijanskim kolegama da nam preporuče vrhunskog majstora za panettone. Svi su ispalili kao iz topa: ‘Andrea Tortora! On je najbolji na svijetu!’

Nekoliko mjeseci kasnije, uoči Uskrsa , proveo sam tri nezaboravna dana s Andreom u njegovom pogonu gdje smo pripremali uskršnju kolekciju njegove zaštićene verzije Colombe ‘Uovo di Tortora’. Tako je došlo do ove suradnje, a Andrei sam bezgranično zahvalan na nesebičnom otkrivanju čarobnog svijeta prirodnog kvasca i kreiranju proizvoda koji normalnost svakodnevice može učiniti čudesnom, barem na tren’, ispričao je Krunoslav Mikelec.

Andrea Tortora, četvrta je generacija slastičara u obitelji, nagrađen je za najboljeg slastičara u Italiji prema vodiču Gambero Rosso za 2017. godinu, dok ga je vodič ‘Espresso’ nagradio titulom Slastičar godine 2018. Nakon što je radio diljem svijeta u nekim od najboljih restorana, uključujući Ledoyen u Parizu, Waterside Inn u Brayu i Ristorante Zafferano u Singapuru, Andrea je bio i Pastry Chef restorana St. Hubertus s 3 Michelinove zvjezdice chefa Norberta Niederkoflera u San Cassianu. 2017. godine je pokrenuo vlastiti projekt AT Pâtissier u kojem se specijalizirao za visokokvalitetne, velike dizane pekarske proizvode s panettoneom na čelu. I to kakvim panettoneom! Naime, njegov panettone proglašen je najboljim u Italiji za 2018. i 2019. godinu.

Andrein panettone u Italiji se redovito rasproda u rekordnom roku i svake je godine za njim iznimna potražnja, no kako kaže, više od svega mu je važna kvaliteta, a ne kvantiteta. Sastojci koje koristi su najbolji na svijetu, a ta se razlika naspram drugih panettonea vidi čim ga prerežete i pomirišite.

Ovom zanimljivom suradnjom, Andrea Tortora i Dubravica predstavit će se hrvatskoj publici malom, limitiranom i ekskluzivnom serijom panettonea u dva okusa. Panettone glazirani (kandirano voće), te Panettone 3 čokolade (tamna čokolada, kremasta Gianduja del Piemonte i mliječna čokolada sa slatkim notama karamele).

Proizvodi će biti dostupni u svim poslovnicama Dubravice od početka prosinca pa do isteka zaliha. Vrijedi napomenuti da panettone dolazi u vrlo ekskluzivnom pakiranju, elegantno dizajniranoj limenoj kutiji opalno crne boje čiji su autori poznati milanski ilustrator Gio Pastori (radio za brendove poput Armani, Prada, Tiffany, Apple) te dizajner Marco D´Andolfi. Pakiranje samo naglašava fini talijanski dodir, kao i suptilan smisao za estetiku i dizajn.

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above