Technohull: Specijalisti za luksuzne gumenjake3 min
00:00:58
00:00:58

Brodovi Technohull poznati su po trupovima iznimnih performansi, koji nude velike putne brzine i besprijekorno spajaju dizajn, sigurnost i udobnost

Technohull je vizionarski grčki brend koji proizvodi visokotehnološke luksuzne RIB brodove visokih performansi prepoznatljive u cijelom svijetu. Promičući izvrsnost grčkih proizvoda u luksuznom segmentu kojim dominiraju renomirani međunarodni igrači, tvrtka pokazuje izniman rast i danas je priznata kao jedan od trendsetera u tom segmentu.

technohull brodogradilište

Technohull je započeo svoje putovanje 2005., kada je mala grupa amatera, koja je dijelila ljubav i strast prema moru, počela eksperimentirati s proizvodnjom gumenih brodica. Tako je nastao model Sea DNA 999, koji je ubrzo postao jedan od najlegendarnijih modela na tržištu. Godine 2010. Sea DNA 999 značajno je unaprijeđen, kako u pogledu proizvodnog procesa i korištenih materijala, tako i u elementima dizajna.

Započevši svoje međunarodno putovanje, Technohull je počeo razvijati nove modele i širiti ponudu. U 2013. godini predstavljena je kategorija mega-RIB, porinućem modela Omega 41, a iduća 2014. godina bila je prekretnica, zbog promjene direktora i statusa dioničara, zbog čega je stvoren potreban okvir da tvrtka postane profesionalno brodogradilište.

Technohull je uložio u stručnjake, stavio naglasak na tehnologiju i istraživanje i razvoj, te započeo suradnju s međunarodnim istraživačkim centrima. Formiran je i kućni tim navalnih arhitekata, a kuća je predstavila i patentiranu tehnologiju Dynastream za dizajn trupa, koja je omogućila custom dizajn trupa za svaki model, što je mogućnost koju nudi malo graditelja.

technohull brodovi

Tijekom 2015. godine Technohull ulaže u vertikalnu proizvodnju otvaranjem pogona u Lavriju. Uvode se novi napredni proizvodni procesi, a testovi i eksperimenti započinju jednostupanjskom vakuumskom infuzijom koja značajno unapređuje ukupnu kvalitetu određenih proizvoda. Nekoliko godina kasnije tvrtka pokreće vlastiti odjel za gradnju od karbona i uvodi proizvodnju dijelova s infuzijom karbona s naknadnim stvrdnjavanjem. S ciljem unapređenja iskustva plovidbe, Technohull također predstavlja napredni digitalni kontrolni sustav sa zaslonom osjetljivim na dodir, koji nadzire gotovo svaku funkciju broda na svim modelima.

Technohull 2021. proširuje ponudu s modelom Omega 47, luksuznim mega RIB-om od 47 stopa koji besprijekorno spaja performanse, dizajn i udobnost, postavljajući nove standarde u svojoj klasi. Iste godine je predstavljen i model GT7, 7,8-metarski RIB koji ima široku i prostranu palubu i izvanredne plovne sposobnosti, a cilj mu je postati referentni model u kategoriji malih i srednjih RIB-ova.

technohull brodovi
Patentirana Dynastream tehnologija omogućuje custom dizajn trupa za svaki model

Technohull se penje na sljedeću razinu preseljenjem u novi najsuvremeniji vertikalno integrirani proizvodni pogon u Lavriju sredinom 2021. Novi pogon, jedan od najvećih (12.000 četvornih metara), najmodernijih i tehnološki najnaprednijih u nautičkom sektoru, označava početak nove ere, uspostavljajući prisutnost Technohulla kao konkurentnog brodograditelja na svjetskoj razini. Savršeno organiziran, objekt ima prostore za svaki korak proizvodnog procesa, od razvoja koncepta, dizajna i izrade prototipa do konačne proizvodnje, inženjeringa i opreme, dok blizina mora omogućuje testiranje i probe na moru.

Brodogradilište, u kojem se nalazi i sjedište tvrtke, ima pametno dizajnirane i organizirane objekte za podršku prodajnim centrima i servisiranje plovila. Isto tako, novi prostor za posjetitelje – Exclusive Technohull lounge, nudi potpuno novu perspektivu na modele i filozofiju Technohulla. Ovaj moderni salon, s pogledom na marinu Olympic, spreman je ugostiti klijente i svaki posjet pretvoriti u ekskluzivno i nezaboravno iskustvo.

Technohull brodovi, kao što sam slogan brodogradilišta kaže ‘Seaborn performance’, poznati su po trupovima iznimnih performansi koji nude velike putne brzine, uz maksimalan komfor i sigurnost. Valja istaknuti da se brodogradilište nalazi u Grčkoj, u Ateni, gdje je ideja o pokretanju projekta izrade, performantnih, robusnih i izdržljivih brodova, prije 17 godina potaknuta nepredvidivim vjetrovima te nemilosrdnim valovima s kojima se svi koji plove u Grčkoj moraju nositi – kazao je Janko Matušić, direktor MennYacht Croatia, tvrtke koja zastupa Technohull plovila u Hrvatskoj.

Fotografije & video Technohull

Više informacija o Technohullu

Ime(Required)
Address(Required)
Untitled(Required)
Klikom na gumb Pošalji u nastavku dajete dopuštenje Yachts Croatia da pohranjuje i obrađuje gore navedene osobne podatke kako bi vam pružili traženi sadržaj. Te će se informacije dijeliti samo s Yachts Croatia i trećom stranom koja je uključena u ovu formu. U bilo kojem trenutku možete otkazati svoje dopuštenje za korištenje osobnih podataka, a za više informacija pogledajte Centar privatnosti.

 

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above