Vinarija Bastiàn: Uronite u istarski užitak3 min

Istra je poznata regija vrhunske enogastronomije, a njezin zapadni dio posljednjih je godina postao mjesto radnje nekih od najuzbudljivijih vinskih priča. Na padinama podno Buja, nalaze se po mnogima najbolji položaji za uzgoj vinove loze, a od nedavno i moderna vinarija posvećena očuvanju tog terroira.

Priču o istarskoj bijeloj zemlji na poseban način priča vinarija Bastiàn koja potencijal terroira Bujštine istražuje u skladu s prirodom. Vinarija Bastiàn, nazvana prema svetom Sebastijanu, jednom od zaštitnika Buja, već svojim nazivom jamči sigurnost u očuvanju poznate istarske kvalitete vina.

‘Naša vina su odraz terroira s kojeg dolaze. Ne namećemo se prirodi, već nastojimo sačuvati njenu stoljetnu baštinu koju najviše karakterizira bijela istarska zemlja’, ističe vlasnik vinarije Ivan Leko.

Bastiàn vina nastala su kao rezultat ljubavi i strasti prema vinu, a želja za stvaranjem nezaboravne i jedinstvene priče urodila plodom vrhunskih vina kompleksne strukture i čistih, svježih nota.

Vinarija je nedavno javnosti predstavila dvije etikete – Bastiàn Malvazija istarska i Bastiàn Rosé vina su različitih karaktera koji svaki na svoj način pruža drukčiji pogled na bijelu zemlju. Nježna, elegantna, kompleksna, bogata – upravo takva vina nastaju na terroiru bijele zemlje.

Bastiàn Rosé čuva osjećaj slobode i vodi vas u nezaboravnu morsku avanturu. Uživajte u gutljaju elegantnog vina i njegovom osvježavajućem voćnom okusu. Promatrajte beskonačno more, osjetite ples vjetra i udahnite božanski miris Jadrana.

Bastiàn Merlot 2021. elegantno je crno vino, rubinski crvene boje i raskošnih voćnih aroma. Mekano i srednje puno tijelo nadopunjuje voćni okus na šljive, borovnice, trešnje i slatke začine uz fine tanine. Balans bogatih aroma i svježine otkiva eleganciju merlota s istarske bijele zemlje.

Bastiàn Merlot 2021.

Kroz ovu etiketu ideja vinarije Bastiàn bila je predstaviti karakter merlota s bijele zemlje na kojoj dobiva novu, modernu interpretaciju. Svježinu i punoću koju terroir bujskih brežuljaka daje vinima ova vinarija već je istražila u Malvaziji istarskoj i Roséu, a sad i u prvom crnom vinu – Merlotu.

Elegantan okus Bastiàn Merlota izvrsno će se sljubiti s ukusnim jesenskim specijalitetima. Merlot 2021. do punog izražaja dolazi poslužen na temperaturi od 16 do 18 °C uz specijalitete od teletine, govedine i razne umake kako bi pokazao balans aroma crvene šljive, tamne trešnje i svježe mljevenog papra.

crno vino Bastiàn Merlot 2021.

Merlot je treća etiketa u ponudi vinarije Bastiàn, uz Rosé i Malvaziju istarsku koji su osvojili struku i ljubitelje vina. Čuvajući jedinstvenost terroira, vinarija Bastiàn njegovanju vinograda pristupa u skladu s prirodom i stvara svježa vina punog okusa od autohtonih i svjetskih sorti.

Predanost izražavanju karaktera terroira čini sjajan temelj za stvaranje vrhunski vina Bastiàn što potvrđuju i struka i publika koji su prepoznali jedinstven Bastiàn potpis.

Fotografije vinarija Bastiàn 

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above