Maslina Resort: Promišljeni luksuz na Hvaru6 min
00:01:15
00:01:15

Maslina Resort slavi bogato nasljeđe Hvara kroz pomno osmišljena gastronomska iskustva i wellness tretmane, a nove luksuzne vile odražavaju rustikalan šarm jednog od najljepših jadranskih otoka

Maslina Resort jedan je od najboljih hotela na Jadranu

Da biste nešto promijenili, morate prvo poznavati stvar koju mijenjate. Ako želite vidjeti kako se može promijeniti poimanje luksuza, posjet Maslina Resortu na otoku Hvaru odlična je ideja, posebno ako se Jadranom ‘šetate’ na palubi svoje jahte

Otvoren usred pandemijske sezone 2020., Maslina Resort, smješten u Starom Gradu na otoku Hvaru, već danas je zaslužio svoje mjesto među najposebnijim hotelima na jadranskoj obali. Ističući se kvalitetom usluge i profinjenošću sadržaja koje nudi, danas je i dio Relais & Châteaux grupacije, te prestižni Virtuoso partner.

stari grad maslina hotel

Osim što je poželjan izbor gostima iz cijelog svijeta, dio svojih sadržaja nudi i posjetiteljima koji mu dolaze na luksuznim jahtama, pa je odlična ideja posjetiti ga ako ste u blizini Hvara, makar morali spavati na vlastitoj jahti. Jer možda ćete je poželjeti, premda na trenutak, zamijeniti ovim čarobnim kompleksom.

Pojam luksuza ovdje dobiva sasvim novo značenje, vlasnici ga zovu ‘mindful luxury’, a mi bismo ga definirali kao ugodu za sva čula, uz maksimalnu svjesnost o okolišu. Svjesni smo da takav koncept i nije sasvim nov, ali njegova izvedba u Hrvatskoj jest. Maslina je građena istim principom poput luksuzne jahte, s pažnjom posvećenom i najmanjim detaljima, koji u konačnici čine impresivnu cjelinu.

maslina resort vanjski bazen

Takve ‘cjeline’ obično viđamo na sajmu jahti u Monaku, a ovaj put imamo priliku vidjeti jednako dojmljiv rezultat na otoku Hvaru. Ne čudi nas što najam najluksuznije od tri vile (vila Uvala s pet soba) u sezoni premašuje cijenu od 7000 eura po danu, ali to nije tema ovog teksta.

Iako ne možemo ukratko nabrojiti sve posebnosti Masline, možda je dobar primjer koji ilustrira pristup vlasnika – ‘kamen temeljac’, odnosno današnji ‘welcome desk’ u hotelskom dijelu, koji teži dvanaest tona, a odlomljen je od jednog komada bračkog kamena, dopremljen na Hvar te je oko njega izgrađen cijeli hotel (uz posebne japanske tehnike obrade pod imenom kintsugi).

maslina luksuzni resort otok hvar

Kao drugi primjer, koji ilustrira pažnju prema okolišu, izdvojili bismo činjenicu da su sva stabla prilikom gradnje sačuvana i potom premještena na nove lokacije unutar hotelskog kompleksa, pa možete primijetiti stare masline unutar novog zdanja.

Ono što ćete još lakše uočiti jesu drveni bicikli koji pripadaju resortu, ili, ako zavirite u sobe, drvene kade, inspirirane japanskom tradicijom, posebno dizajnirane za Maslinu. Takvih detalja je puno, a svi oni svjedoče o kriteriju izvrsnosti po kojima je Maslina Resort razvijen.

Izvana je hotel maksimalno uklopljen u okoliš (odjeven u drvo), a nježan i jedinstven dizajnerski stil unutrašnjeg uređenja dopunjen je majstorski odabranim prirodnim materijalima (crpeći inspiraciju iz četiri prirodna izvora), što čini cjelinu koja uživa i u dodiru azijske kulture. Iako je prostor namijenjen turizmu, a ne zen budizmu, u kompleksu ćete svakako osjetiti mir i dobru vibru.

Usprkos tome što je savršeno izgrađen, sam hotel ne bi bio vrijedan da nije vještih zaposlenika koji, kako sami kažu, postižu alkemiju osobnog i profesionalnog pristupa (jahta, zar ne?). S druge strane, za posjetitelje su njegovi sadržaji odličan mamac, posebno za one koji svoju ljetnu đitu žele obogatiti jednim posebnim doživljajem.

Maslin Resort dnevni izlet brodom

Restoran s Michelinovom preporukom

Kao prvu ‘crvenu krpu’ kojom Maslina mami nautičare izdvojili bismo restoran s Michelinovom preporukom, koji možemo opisati kao mediteranski sa suvremenom notom, od sastojaka iz vlastita organskog vrta površine 7000 četvornih metara (!), uz korištenje 80 posto lokalnih naminica.

U gurmanskom utočištu Maslina Resorta odaje se počast srži svakog sastojka, posvećenosti lokalnih proizvođača i izmjeni godišnjih doba. Od pomno osmišljenih à la carte menija do primamljivih degustacijskih iskustava, svaka kulinarska kreacija odraz je poštovanja prema zemlji i nudi potpuno iskustvo od polja do stola.

Maslina resort restoran

Druga ‘crvena krpa’ je niz sjajnih francuskih butelja koje možete kombinirati s vašim jelima, a koje su dio privatne kolekcije vlasnika, svakako jedinstvene u Hrvatskoj, pa mnogim ljubiteljima plovidbe ovo može biti i glavni razlog da posjete Maslinu.

Beach bar A•Bay: Mjesto za zalaske sunca

Također, u sklopu resorta nalazi se A•Bay koktel i tapas bar s nezaboravnim zalascima sunca. Smješten na lijepoj hvarskoj obali beach bar vas elegantnim ambijentom i opuštenom atmosferom. Među panoramskim pogledima, koji se protežu prema poluotoku Kabal, gosti mogu uživati u mediteranskim okusima i rashlađenim pićima osmišljenima da izoštre osjetila.

Beach bar A•Bay Hvar

Jelovnik beach bara A•Bay savršeno je uparen sa svakim posebnim koktelom ili čašom pjenušca, kao sjajan dodatak elegantnom okruženju. Dok sunce zalazi za horizont, glazbeni sommelier osmišljava glazbenu podlogu. Svaki gutljaj, zalogaj i zvuk spajaju se u nezaboravno iskustvo za osjetila na hrvatskoj obali.

Pharmatiq: Wellness retreat nadahnut Hvarom

Ljubitelji vina će, pak, lako prepoznati vrijedne etikete iz francuskih pokrajina Bordeaux ili Burgundije, dok će ljepši spol možda više uživati u ponudi Spa centra. Povezanost s otokom vidljiva je na svakom koraku, pa tako i u nazivu centra koji se zove Pharmatiq. Uz dio u kojem možete napraviti frizuru za vašu romantičnu večeru, Spa nudi niz regenerativnih masaža s organskim dalmatinskim biljem koji utječu na tijelo i um.

Pharomatiq maslina resort

Utemeljen na otočnoj lječilišnoj baštini koja seže u 1868., ovaj wellness retreat poziva goste na transformativno putovanje nadahnuto ljekovitim ambijentom Hvara. Pomno osmišljen meni koji slijedi načelo ‘od vrta do stola’ slavi lokalno uzgojeno organsko bilje i esencijalna ulja te odaje počast aromatičnom blagu koje raste na otoku. Retreat mami goste da se upuste u wellness putovanje skrojeno po mjeri te prepuste tretmanima i sadržajima koji hrane tijelo, um i dušu.

Osim običnih masaža, tu su i intuitivne masaže, uz korištenje tibetanskih zvučnih zdjela, japanska shiatsu masaža ili pakung cijelog tijela u maslinama. Tretmani lica obogaćenim kisikom ili pilingom od voća nisu specijalnost našeg časopisa, ali kvaliteta koju pružaju spomenuti tretmani jest.

Opuštanje i dobrobit cijelog organizma ovdje su jednostavno dovedeni na višu razinu i vjerujemo da će postati omiljeni začin mnogim plovidbama, jer ćete tek dolaskom u resort shvatiti da ćete se tamo ponovno vraćati.

Luksuzne vile u uvali Maslinica

Maslina Resort otmjeno se upušta u novo poglavlje proširenja i otkriva pet novih vila u uvali Maslinica koje odražavaju dizajn i filozofiju održivosti po kojima je hotel poznat. Komfor se ovdje isprepleće s bujnim otočnim krajolikom i poziva posjetitelje da se prepuste mindful životu.

maslina resort lukuzna vila

Svih pet vila ima očaravajući pogled na more, a održivo križno lamelirano drvo, elementi od terakote i kamena odražavaju rustikalan šarm Hvara. Infinity bazeni, saune i moderna područja za tjelovježbu pomno su osmišljeni kako bi vas pozvali na predah, a zeleni krovovi stapaju se s okolinom prepunom borova.

Nove vile pružaju vam ekskluzivnu priliku da se pridružite cijenjenoj obitelji Maslina, koja utjelovljuje predanost promišljenom luksuzu u uvali Maslinica.

Fotografije & video Maslina Resort

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above