Preskoči na glavni sadržaj
Mokosh: Nezaobilazni splitski kulinarski dragulj

Mokosh: Nezaobilazni splitski kulinarski dragulj

Datum
Vrijeme čitanja 1 min

Skriven u povijesnoj vili Tončić, ovaj restoran u Splitu je više od mjesta na koje se ide nešto pojesti. Otvoren prošle jeseni, Mokosh je brzo postao nezaobilazno mjesto za one koji su u potrazi za nezaboravnim gastronomskim iskustvom.

mokosh-restaurant-2-1024x683.jpg

Prelijepo obnovljena vila i restoran spajaju baštinu sa suvremenim dizajnom, s interijerom punim karaktera, probranim umjetničkim djelima i bujnim mediteranskim vrtom.

Restoran Mokosh u svom dizajnu interijera spaja elemente prošlosti i suvremenosti, ispreplićući estetiku bečke secesije s obilježjima Memphis grupe. Inspiracija za uređenje interijera pronađena je u konceptu 'Povijesne niti, moderno tkivo/tkanje', s ciljem stvaranja prostora koji odiše umjetnošću i kreativnošću, uz istovremeno osiguravanje ugodnog ambijenta.

Pod vodstvom kuhara Alberta Garcije Pereza, jelovnik daje novi život mediteranskim aromama, sa španjolskim prizvukom.

Od opuštenog ranog ručka do živih večeri, Mokosh nije samo restoran – on je mjesto u kojem se povijest, umjetnost i mediteranski okusi spajaju u uzbudljivu simfoniju.

Fotografije Mokosh