Azimut Seadeck: Prva serija hibridnih jahti2 min

Azimut predstavlja seriju Seadeck, koja donosi hibridne i nove tehnologije za smanjenje utjecaja na okoliš i povratak prirodi

Azimut Seadeck, prva serija hibridnih motornih jahti je ujedno i najučinkovitija serija dosad. Utjelovljuje ideal povratka prirodi, zahvaljujući tehnološkim rješenjima koja smanjuju emisije do 40% i krmenoj platformi nove genracije Fun Island koja se spaja s morem i predstavlja novu paradigmu stila života na vodi.

Azimut Seadeck 6 vanjske linije
Azimut Seadeck 6

Azimut Seadeck 6 salon

Ovaj inovativni i holistički koncept razvijen je u suradnji s Albertom Mancinijem, Matteom Thunom i Antoniom Rodriguezom, debitantom u industriji nautike. Više od polovice Azimutove flote sada čine jahte s niskim emisijama, a najnovija revolucija u povijesti nautičkog dizajna je Benettijeva Oasis Deck, koja je preko noći postala uzor cijeloj industriji.

Ovi primjeri jedinstvene kombinacije tehnologije i dizajna u službi su vizije povratka savjesnijem odnosu s prirodom, njezine zaštite i srodstva s morem kao glavnog cilja plovidbe. Serija Seadeck sve ovo ostvaruje kombinirajući dva elementa koji i inače definiraju Azimutov pristup: tehnološku inovaciju i kreativnost u stilu i dizajnu, nadahnute svijetom industrijskog dizajna i arhitekture.

Azimut Seadeck 7 vanjske linije
Azimut Seadeck 7

Azimut Seadeck 7 salon

Ovo je zeleni razvoj u kojem je najznačajnija prekretnica do danas uspjeh Azimutovih jahti s niskim emisijama, modela koji donose smanjenje emisija između 20% i 30%. Serija Seadeck se približava cilju smanjenja emisija CO2 koji je postavila International Marine Association do 2030. godine.

Seadeck je prva serija modela od 60 stopa i više koja je serijski opremljena Volvo hibridnim pogonom, ima ugrađene sustave zadužene za smanjenje potrošnje energije i rješenja za smanjenje emisija. Modeli su građeni s više od 40% površine od karbona, glisirajući trupovi su najučinkovitiji Azimutovi trupovi dosad, a nulta emisija je moguća zahvaljujući najmodernijoj bateriji.

Kombinacija je to koja će omogućiti smanjenje emisije CO2 za 40% tijekom godine dana prosječne upotrebe, kako u plovidbi, tako i na sidru, u usporedbi s tradicionalnim flybridge modelima sličnih dimenzija. Seadek 6, prvi od tri modela serije Seadeck, bit će predstavljen na sajmu Boot Düsseldorf 2024., a modeli Seadeck 7 i Seadeck 8 će debitirati tijekom 2024. i 2025. godine.

Fotografije Azimut

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above