ALVA Yachts predstavlja novu generaciju električnih jahta4 min

ALVA Yachts uvodi nautiku u novu eru, sa svojim električno-solarnim katamaranima i jedrilicama koje krase izuzetna autonomija i dizajn koji je vodeći u klasi, zbog čega su najbolji izbor za nautičare-istraživače koji razmišljaju unaprijed

Katalog ALVA Yachts uključuje modele OCEAN ECO, modele od 60, 78 i 90 stopa (verzija FLY, COUPE, EXPLORER), kao i seriju OCEAN SAIL, od 72 i 82 stope. Nedavno je ALVA Yachts najavila Ocean ECO 90 H2, prvi katamaran-superjahtu na prirodni pogon, Oceanwings od 90 stopa.

alva yachts ocean eco 90 H"
Ocean ECO 90 H2 bi trebao biti porinut krajem 2024. i postati uzor održivosti i odgovornosti u nautici

O ALVA Yachts

ALVA Yachts su u Njemačkoj početkom 2020. osnovali Mathias May i Holger Henn, nadahnuti iskustvom ugasnule kuće PICA Yachts, koja je izgradila više od 40 brodova. May sa sobom donosi dugogodišnje iskustvo u gradnji brodova i generalni je direktor nove tvrtke sa sjedištem u Bad Pyrmontu u Njemačkoj, dok je Henn proslavljeni dizajner jahti s brojnim nagrađivanim modelima duljine između 26 i 82 stope.

Dizajn serije ALVA Yachts Ocean ECO potpisuje studio HENNDESIGN, a temelj mu je novi pristup solarnom i električnom pogonu. Za razliku od drugih katamarana, na ovima tehnologija nije samo dodatak, nego temeljna osobina značajka dizajna.

Alva Yachts Ocean ECO 78
OCEAN ECO 78 je dizajniran za uživanje u ekološki odgovornoj plovidbi

ALVA Yachts želi poboljšati društvo u kojem živimo, a danas se električna energija ne proizvodi uvijek na održiv način – iako bi mogla. Elementi, materijali, proizvodnja, transport i korištenje jahti se redom mogu poboljšati.

Ekologija uvođenjem i razvojem novih tehnologija, prihvaćanje rješenja za kružno gospodarstvo i etično i odgovorno vođenje poslovanja su u ideologiji kuće ALVA Yachts. Uz tehnologiju pogona, moderan pristup vlasništvu u ALVA Yachts će pomoći transformirati nautičko tržište i otvoriti niz mogućnosti za održiva poslovna rješenja.

alva yachts ocean eco 90 EX
OCEAN ECO 90 EX spaja funkciju i stil u otmjenom i praktičnom dizajnu

Yachtwerk je novi zastupnik za Jadran

Dok nova kuća čeka na svjetske premijere Ocean ECO 60 i ECO 90 kasnije ove godine, radi na jačanju svoje zastupničke mreže, jer interes i prodaja njenih jahti nastavljaju rasti, a ovaj novi njemački proizvođač luksuznih električnih solarnih katamarana i jedrilica najavio je Yachtwerk kao svog novog zastupnika za jadransku regiju.

Osnovan 2018. kao službeni zastupnik talijanskog brodograditelja Azimut Yachts za njemačko i austrijsko tržište, Yachtwerk nudi partnersku mrežu i podružnice za tehničko održavanje u Njemačkoj, Hrvatskoj i Italiji, te svojim klijentima pruža individualizirane, pouzdane i visokokvalitetne usluge, od prodaje do održavanja i drugih postprodajnih usluga.

alva yachts ocean eco 60
OCEAN ECO 60 je električni kruzer velike autonomije pun inovacija, sa solarno-električnim pogonom

Stefan Breck, izvršni direktor kuće Yachtwerk, o novom partnerstvu kaže: ‘Uzbuđeni smo što možemo započeti ovo novo partnerstvo s ALVA Yachts i ponuditi svojim klijentima podijeliti njezin inovativni dizajn i vodeće na tržištu elektrificirane solarne katamarane s našim klijentima. Ovo partnerstvo važan korak u našim nastojanjima da ojačamo i proširimo poslovanje ponudom luksuznih električnih katamarana, koji izazivaju divljenje izgledom i performansama, ali i doprinose održivosti okoliša.

U suradnji s našim partnerima u Italiji i Hrvatskoj, Timone Yachts i Splendid Yachting, odlučili smo našoj čarter floti dodati katamaran na solarni pogon Ocean ECO 60, koji će također biti dostupan našim klijentima od 2025.’

alva yachts ocean eco 90
Ocean Eco 90 odbija stare nautičke klišeje i želi predstaviti novu estetiku i novi stil za novu generaciju E-Yachtinga

Dennis de Roos, direktor prodaje ALVA Yachts, kaže: ‘Uzbuđeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Yachtwerku kao ekskluzivnom zastupniku i partneru za ALVA Yachts. Primijetili smo značajan interes privatnih klijenata i čarter tvrtki iz regije Jadranskog mora i veselimo se dugoročnom partnerstvu, kojim ćemo našim klijentima ponuditi novu ALVA jahtu iz snova i izvrsnu uslugu.’

Fotografije ALVA Yachts

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above