Zoran Pejović o odgovornom ugostiteljstvu i budućnosti putovanja2 min

Novi direktor za transformaciju poslovanja tvrtke Jadranka turizam želi pozicionirati otok Lošinj i njegove hotele u vrh luksuznog sektora kroz projekte koji naglašavaju održivost, luksuz i autentična iskustva

Zoran Pejović nedavno se pridružio društvu Jadranka turizam na poziciji direktora za transformaciju poslovanja. S više od dva desetljeća međunarodnog iskustva u projektima luksuznog sektora i inovativnog razvoja, Pejović je posvećen promicanju odgovornog ugostiteljstva, poticanju rasta i inovacija te pozicioniranju otoka Lošinja i njegovih hotela u vrh sektora luksuznog turizma. Razgovarali smo s njim o njegovoj novoj ulozi, dinamičnom razvoju događaja u svijetu ugostiteljstva i bogatom nasljeđu grupe Lošinj Hotels & Villas.

ŠTO ZA HOTEL BELLEVUE ZNAČI PARTNERSTVO S LANCEM PREFERRED HOTELS & RESORTS?
Članstvo hotela Bellevue u lancu Preferred Hotels & Resorts prekretnica je za sam hotel i za grupu Lošinj Hotels & Villas. Budući da je Bellevue prvi hotel u Hrvatskoj kojem je to pošlo za rukom, ovo partnerstvo neće samo povećati globalnu prisutnost Lošinj Hotels & Villas, nego će im pomoći i da se povežu sa širom publikom izbirljivijih putnika koji cijene autentična i pamtljiva iskustva. To priznanje je potvrda njihove predanosti iznimnoj kvaliteti usluge i luksuzu, a predviđam da će grupa Lošinj Hotels & Villas idućih godina doživjeti još više revolucionarnih trenutaka.

zoran pejović lošinj hoteli i vile

KAŽITE NAM MALO VIŠE O VAŠOJ ULOZI U TRANSFORMACIJI I ODGOVORNOM UGOSTITELJSTVU.
Pozicija Chief Transformation Officer (direktor za transformaciju) usmjerena je na poticanje rasta i inovacija te pozicioniranje otoka Lošinja i njegovih hotela na svjetsku scenu. Posvećen sam promicanju odgovornog ugostiteljstva na temelju nasljeđa društva Jadranka turizam, te transformaciji hotelskih objekata kako bi došli u vrh sektora luksuznog turizma. To uključuje preinaku karijernih puteva zaposlenika i provedbu nagrađivanih projekata u kojima se naglašavaju održivost, luksuz i autentična iskustva, a nužno je i učiniti industriju privlačnijom mlađim generacijama.

GRUPA LOŠINJ HOTELS & VILLAS IMA BOGATO NASLJEĐE KAD JE RIJEČ O LUKSUZNOM I ZDRAVSTVENOM TURIZMU.
Svakako treba istaknuti jedinstveno naslijeđe grupe Lošinj Hotels & Villas obilježeno regeneracijom i luksuzom. Hotel Bellevue, primjerice, uređen je s liječenjem na umu i nudi gostima potpuno iskustvo wellnessa. S druge strane, hotel Punta najsportskiji je hotel u Hrvatskoj, u kojem gosti koji žele aktivan odmor mogu uživati u nizu aktivnosti i iskustava.

KAKVE TRENDOVE PREDVIĐATE U TURIZMU ZA 2024.?
Smatram da će putnici tražiti personaliziranija iskustva s naglaskom na wellness, održivost i autentične poveznice s lokalnom kulturom. Osim toga, vjerujem da će se snažno povećati broj dalekih putovanja te da će broj azijskih i sjevernoameričkih turista u Europi i broj europskih turista u Aziji biti veći nego ikad. Stoga namjeravamo prilagoditi marketinške i prodajne kampanje jedinstvenim potrebama putnika na dalekim putovanjima.

ŠTO MISLITE O ULOZI UMJETNE INTELIGENCIJE U UGOSTITELJSTVU?
Vjerujem da umjetna inteligencija sa sobom donosi prilike i izazove za svijet ugostiteljstva. Tu je potencijal za uštede vremena, smanjenje troškova i povećanje učinkovitosti, ali postoje i potencijalne zamke, kao što su neautentičan sadržaj, ograničeno razumijevanje i podložnost dezinformacijama. Umjetna inteligencija moći će se uspješno integrirati ako se bude upotrebljavala mudro, uz održavanje povezanosti s ljudima i iznimne kvalitete usluge klijentima koji su karakteristični za industriju turizma.

Fotografije Arhiva Zoran Pejović

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above