Zlatni satovi: Sedam modela koji će oduševiti i kralja Midu4 min

Zlatni satovi ponovno su u modi, a mi vam donosimo nekoliko novih modela prestižnih urara koji jedva čekaju zasjati na vašem zglobu

H. MOSER & CIE
Endeavour Tourbillon Ox’s Eye Automatic 40mm 18k Red Gold
Minimalizam u službi visoke horologije. Novi uradak švicarske manufakture ogledan je primjer kompliciranog sata koji moto ‘manje je više’ pretvara u urarsku simfoniju. Unikatni brojčanik bez logotipa i indeksa na kojem su samo dvije kazaljke i tourbillon izrađen je od prirodnog kristala tigrovo oko, koji je prepoznatljiv po zadivljujućim naizmjeničnim slojevima zlatne i smeđe boje, koji je tijekom povijesti bio na glasu kao jedan od najmoćnijih talismana.

Ovo je fotografija Endeavour Tourbillon Ox’s Eye Automatic 40mm 18k Red Gold zlatni satovi

H. Moser & Cie ovaj poludragi kamen kombinira s kućištem od crvenog zlata, a najveća privlačnost satova poput ovog je to što ne postoje dva slična brojčanika, pa iako je izrađen u limitiranoj seriji od 50 primjeraka, svaki će imati unikatni brojčanik. Srce Endeavour Tourbillona je mehanizam HMC 804 s rezervom snage od 72 sata.

OMEGA
Seamaster 300 Bronze Gold
Jednostavnost, ljepota i pouzdanost tri su stvari zbog kojih je Omega Seamaster postao jedan od kultnih ronilačkih satova. Predstavljen još 1957. kao prvi profesionalni sat ovog švicarskog brenda postao je omiljen alat među iskusnim roniocima, znanstvenicima i svima onima koji puno vremena provode na moru.

Ovo je fotografija Omega Seamaster 300 Bronze Gold zlatni satovi

Od ove godine kao dio Heritage kolekcije Omega nudi Seamaster 300 u potpuno novom ruhu i novom materijalu kojem su nadjenuli ime Bronze Gold, ili brončano zlato. Legura se sastoji od bakra, zlata, srebra, galija i paladija, po nijansi se nalazi između žutog i ružičastog zlata, a osim što sjajno i efektno izgleda može se nositi u izravnom kontaktu s kožom bez neugodne zelene oksidacije. Ovaj ronilački klasik pokreće Omegin kalibar 8912 s Master Chronometer nadogradnjom.

ROLEX
Oyster Perpetual Day-Date 40
Oyster Perpetual Day-Date, poznat pod nazivom ‘predsjednički sat’, dostupan je samo u plemenitim metalima te je najprestižniji sat kolekcije Oyster Perpetual. Ovaj primjerak Day-Date 40 modela, izrađen u 18-karatnom Everose zlatu, obogaćen je novim ekskluzivnim brojčanikom eisenkiesel s deset dijamanata i ukrašen je dijamantnim prstenom.

Ovo je fotografija Rolex Oyster Perpetual Day-Date 40 zlatnisatovi

Njegova elegantna i impozantna narukvica President pruža potpunu pouzdanost i udobnost, dok samonavijajući mehanički mehanizam, kalibar 3255, ima rezervu snage od otprilike 70 sati.

PANERAI
Luminor Chrono Goldtech Blu Notte PAM 1111
Panerai je na virtualnoj izložbi satova Watches & Wonders predstavio jako puno novosti, među kojima je najviše pažnje dobio Submersible eLAB-ID izrađen gotovo u potpunosti od recikliranih materijala. No, talijanski proizvođač predstavio je i zlatni Luminor Chrono Goldtech Blu Notte koji se želi svidjeti okorjelim paneristima, ali isto tako i novim kupcima koji traže luksuzni kronograf.

Ovo je fotografija Panerai Luminor Chrono Goldtech Blu Notte PAM 1111 zlatni satovi

S impozantnim kućištem od 44 mm novi Luminor veličanstven je sat izrađen od goldtecha, posebne vrste legure koja uz ružičasto zlato sadrži bakar i platinu. Osim što pruža dublju i tamniju boju od crvenog zlata, otpornija je i na izbljeđivanje, što je posebno važno ljubiteljima ovakvih satova. Boja brojčanika nazivana blu notte, ili noćna plava, podsjeća na najljepšu boju mora i prekrasno se presijava na svjetlu, a novi kućni mehanizam P.9200 s 31 rubinom ima rezervu snage od 42 sata.

TUDOR
Black Bay Fifty-Eight 18K
Novi član obitelji Black Bay, Tudor Black Bay Fifty-Eight 18K, prvi put donosi ekskluzivni plemeniti metal kolekciji, 18-karatno žuto zlato, koje krasi njegovo 39 mm kućište s otvorenim poklopcem kućišta.

Ovo je fotografija Tudor Black Bay Fifty-Eight 18K zlatni satovi

Ime Black Bay Fifty-Eight 18K također je referenca i na godinu u kojoj je predstavljen prvi ronilački sat Tudor vodootporan do 200 metara (660 stopa). Dostupan je u dvije verzije, na kožnom aligator remenu, kao i na komplementarnom tkanom remenu u zlatno-zelenim tonovima. Ovaj revolucionarni model opremljen je manufakturnim kalibrom MT5400 čija se rezerva snage proteže do otprilike 70 sati.

VACHERON CONSTANTIN
Overseas Self-Winding Pink Gold
Zlato u kombinaciji s nebesko plavim brojčanikom izgleda spektakularno ako ga rade pravi majstori. Upravo je Vacheron Constantin Overseas Self-Winding Pink Gold primjer sjajne sportske elegancije koja će dobro funkcionirati na golferskom turniru, palubi luksuzne jahte, ali i na svečanoj večeri koja zahtijeva formalniji ‘dress code’.

Ovo je fotografija Vacheron Constantin Overseas Self-Winding Pink Gold

Treće izdanje Overseas kolekcije, koja je publici prvi put predstavljena 1996. godine, stavlja naglasak na decentne i profinjene linije te brojne detalje koji su proslavili ovaj urarski brend. Maleni malteški križ zaštitni je znak svakog Vacheron Constantina, a artistička nota koju posjeduje ovaj sat znak je povijesti duge punih 266 godina. Kućni kalibar 5100 ima rezervu snage od impresivnih 60 sati, a cijenjeni Ženevski žig garancija je ekskluzivnosti i prave posvećenosti savršenstvu.

BREITLING
Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition
Breitling i Bentley slave 19 godina partnerskog odnosa, najdužu povezanost automobilističkog brenda i urarske manufakture, jednim posebnim satom. Ura poduljeg naziva Breitling Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition na sjajan način odaje počast velikoj tradiciji, umijeću izrade i inovacijama ova dva luksuzna brenda.

Ovo je fotografija Breitling Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition

Izrađen u limitiranoj seriji od svega 25 primjeraka, ekskluzivni novi kronograf također odaje počast Willyju Breitlingu, strastvenom vozaču Bentleyja čiji su satovi pisali povijest urarske industrije. Brojčanik u tradicionalnoj britanskoj trkaćoj zelenoj boji na kojem se vrlo lijepo vidi kavez tourbillona, kućište izrađeno od crvenog zlata te remen od aligatora zlatno-smeđe boje daju ovom satu dozu elegancije i glamura.

Fotografije Breitling, Rolex, Vacheron, Constantin, Tudor, Panerai, Omega & H. Moser & Cie

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above