Upoznajte izvanrednu Xc 47: Jahtu iz snova za strastvene mornare2 min
00:01:15
00:01:15

Nautika Centar Nava predstavlja poznatu dansku marku, X-Yachts, od 2017. godine na hrvatskom tržištu. S ponosom najavljuju potpuno novi Xc 47. Ovo je izvanredno plovilo brižno dizajnirano za jednu novu dimenziju pomorskih avantura.

Xc 47 omogućuje lagodni užitak plovidbe i na pučini. Ova izvanredna jahta savršena je čak i za solo plovidbu ili krstarenja s malom posadom. Nekoliko inovacija i nadogradnji omogućuju izvrsnu kontrolu kormilaru i visoku razinu učinkovitosti. Na primjer, pažljivo postavljanje četiri vinča ispred kormila, trim linija ispod palube i premeštanjem klizača škoteputnik ispred zaštitnog pokrova.

Dubok i dobro zaštićen kokpit Xc 47 ima sigurno zatvoren transom i pruža sigurnost u svim uvjetima. Trup je vakuumski impregnirani epoksidni/stakloplastični kompozit zajedno s karakterističnim X-Yachtsovim čeličnim okvirom. U strukturalnim područjima te onima s velikim opterećenjima koriste se dodatno karbonska vlakna. Ova tehnika omogućuje izvrsno oblikovanje trupa i poboljšava performanse i stabilnost.

Osim toga, stvara dodatni prostor u stražnjim kabinama i udobnost za dugotrajna putovanja. Iz luksuzno uređenog salona pružaju se impresivni poglede. Bez sumnje, podovi na više razina preplavljeni su prirodnim svjetlom i omogućuju iznimno prilagodljiv i privlačan prostor. Elegantno izrađen interijer besprijekorno integrira pametna rješenja za pohranu. Svaki vlasnik može personalizirati svoje jedriličarske snove birajući između 2 ili 3 kabine.

Ako bismo morali opisati Xc 47 samo u tri riječi, to bi bile sigurnost, udobnost i učinkovitost. Jednostavno to nije običan brod, već nezamjenjivo plovilo za istraživanje otvorenog mora. Savršena je to jedrilica za solo plovidbu ili timski rad male posade, plovidba na Xc 47 nadmašit će sva očekivanja. Naprosto pretvara svako nautičko putovanje u nezaboravnu odiseju.

Fotografije & video X-Yachts

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above