Novi poboljšani X-Yachts X4³ prošao testiranje2 min
00:01:06
00:01:06

Atmosfera je bila napeta dok je novi X-Yachts X4³ visio s dizalice u pogonima brodograditelja u Haderslevu u Danskoj. Tom trenutku su svjedočili i nazdravili šampanjcem prodajni predstavnici X-Yachts iz cijelog svijeta, dobro znajući da će ovaj novi član Pure X linije uskoro postati najpopularniji model u prodajnoj gami kuće.

Sve do porinuća predstavnici brodograditelja i tvrtki koje su proizvele potrebnu opremu za novu jedrilicu naporno su radili da jarbol bude ugrađen na vrijeme i da se pripreme najpotrebniji detalji za prve testove na moru.

Novi X4³ prošao je kroz ozbiljnu preobrazbu i dobio potpuno novi dizajn trupa i palube, kao i mnoga druga poboljšanja u odnosu na svog uspješnog prethodnika koji je prodan u više od 100 primjeraka.

Ovo je fotografija X-Yachts X4³

‘Ne moram ni reći da se cijeli pogon – a ne samo tim za dizajn i inženjering – jako veselio posebnom trenutku u kojem je prekrasna nova X4³ sjela na more’, rekao je izvršni direktor kuće, gospodin Kræn Brinck Nielsen.

‘Više smo nego zadovoljni novim X4³’, rekao je sa smiješkom i direktor dizajna i inženjerstva, gospodin, Thomas Mielec nakon prvih dana testova: ‘Naš dobavljač jarbola John Mast stvarno je obavio sjajan posao s novim aluminijskim jarbolom, koji je 50 cm viši nego na prethodnoj verziji X4³. Jarbol se oslanja na dobro raspoređenu krivulju predsavijanja po dužini jarbola i krut je koliko smo željeli, i poprečno i uzdužno.’

Novi traveler sustav za glavno jedro, nadograđen hardverom iz Ronstana i purchaseom u omjeru 7:1, pokazao je zamjetno poboljšanje pri trimu glavnog jedra. Nekoliko točaka daljnjih poboljšanja s pozicioniranjem bitvi ii slično identificirano je u prvom testu i bit će popravljeno u konačnoj verziji.

Novi dizajn trupa sa širim krmenim zrcalom i povišenim nagibom trupa vrlo dobro pristaje X4³. Postignuta je dodatna stabilnost, a usto i stvaranje manje brazde i turbulencija za krmom tijekom plovidbe.

‘Za kormilom je osjećaj ugodan, svime se izravno upravlja. Uz laganu prilagodbu odgovoru kormila, koje dijeli novi dizajn s cijelom serijom Pure X, upravljanje ovom jahtom bit će fantastično iskustvo za vlasnike’, kazao je Mielec.

Izvršni direktor X-Yachtsa Kræn Brinck Nielsen jednako je sretan kao i Mielec: ‘Prvi model X4³ prodan je u više od 100 primjeraka u četiri godine i pokazao se fantastično uspješnim, ali novi X-Yachts X4³ prodan je u 23 primjerka i prije nego što smo uopće uspjeli snimiti prvu pravu sliku broda!

Fotografije & video X-Yachts

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above