What’s your Story?

by Yachts Croatia

Vrijeme odmora je vrijeme obnove, vrijeme kada dopuštamo ljepotama svijeta da nas umire i opuste, vrijeme je to kada stvaramo nove uspomene, ali i nove – priče

Autentična iskustva kroz jedinstvenu baštinu ili koncepte, izvrsne lokacije, besprijekoran dizajn i visoko personalizirana usluga, cilj je novog hrvatskog brenda luksuznih hotela ‘Stories, Croatian Unique Hotels’ koji objedinjuje hrvatske priče ispričane kroz posebnosti tih bisera hrvatskog hotelijerstva. Eva LaRue američka je manekenka i glumica, a odnedavno i brend-ambasadorica hotela Stories. Ovo je ljeto putujući Hrvatskom imala priliku odsjesti u šest od sedamnaest hotela uvrštenih na ovu prestižnu listu i pritom je ‘doživjela personalizirane usluge, posebnih iskustava i itinerera što ih oni nude’. Njihov luksuz utkan je u temelje i arhitekturu gradskih palača, hotela skrivenih u stijenama iznad mora ili u maslinicima feudalnih dvoraca. Jedna takva čarolija započinje u Istri, posebnom dijelu Jadrana. Blaga ljepota krajolika i plodnost zemlje ovdje su ljudima oduvijek omogućavale da žive uz more, ali i ne samo od mora. Danas zato postoje malena, skrovita mjesta i imanja izrasla u pitomijoj, zelenijoj ljepoti u unutrašnjosti Istre. Hotel San Rocco u Brtonigli primjer je jednog takvog imanja koje već 160 godina vodi obitelj Fernetich. Iskustvo boravka u hotelu San Rocco uvijek je puno boja, mirisa, aroma i tekstura ovog bogatog kraja i svaki vas trenutak poziva da osjetite šarm stoljetnog obiteljskog nasljeđa.

Stories, Croatian Unique Hotels

Luksuzni smještaj u spoju s jedinstvenim gastro-užicima (Grand Hotel Adriatic)

No, kad skrenete s glavnog puta, na makadamima i stranputicama svijeta počinje stancija Meneghetti. Smještena nedaleko od gradića Bale, ali okružena samo maslinicima, nebom i zelenim istarskim mirom, predstavlja gastronomsku oazu i utočište od svakodnevnog stresa. Zbog svoje odvojenosti od kopna, otoci su također utočišta i mjesta za promišljanje, slobodu i mir. Na jednom takvom otočiću, Svetom Nikoli, okruženom mirisima i bojama zimzelene vegetacije i odjecima elegantne prošlosti, nalazi se Valamar Isabella Island Resort. Ovdje ćete lako ispuniti svoj dan novim iskustvima jer je ovaj zeleni aristokratski otok stvoren za plemenito uživanje. Ako, pak, želite doživjeti duh starog mediteranskog gradića, Rovinj je njegov pravi arhetip. Prema moru otvara se nizom palača koje odražavaju raskošni i luksuzni način života nekadašnje elite. U jednoj takvoj palači smješten je hotel Adriatic, srce Rovinja i mjesto profinjenog luksuza, gdje je izražena stoljetna ljubav ovdašnjih ljudi prema finijim stvarima i umjetnosti. U gradu gdje završava Istra, u opjevanoj Opatiji, smjestio se Design Hotel Navis iz kojeg vam poglede mami kvarnerski arhipelag, a otvoreni koncept interijera stvara osjećaj kao da ste na samoj pučini.

Stories, Croatian Unique Hotels

Rafinirani hoteli uronjeni su u gradove umjetnosti i kulture (Hotel Villa Dubrovnik)

Drugi opatijski hotel Bevanda ‘rodio’ se na temeljima renomiranog istoimenog restorana, koji je i danas jedan od najboljih u Hrvatskoj, a inspiriran je mondenom kulturno-društvenom scenom te oplemenjuje opatijsku povijest. Idealno mjesto za odmor za goste istančanog ukusa definitivno je Boutique Hotel Alhambra, najluksuzniji hotel na Lošinju (i šire), gdje se duh aristokratskog vremena savršeno sjedinjuje s modernom udobnošću i izvrsnom personaliziranom uslugom. Iz zatvorenog grada u otvorenu metropolu juga, Zadar se pokazao kao najživotniji grad podložan stalnim promjenama, no tu priču najbolje priča hotel Bastion. Smješten u očuvanim ostacima obrambene ugaone kule, Bastion danas nudi luksuzno i suvremeno iskustvo boravka u okružju opipljive povijesti, mijene i kontrasta. Na obali Jadrana već u ranom srednjem vijeku počeli su rasti suvremeni gradovi pod utjecajem naprednih ideja iz Europe, a prvi od njih bio je Šibenik, gdje se još uvijek uživa onako kako je znala uživati renesansna vlastela. U okrilju stoljetne kamene palače hotela Life Palace nudi se poseban doživljaj i užitak patricijskog luksuza. Prirodni materijali i posebno zanimljiva bijela betonska fasada D-Resort Šibenik svojim čistim linijama istovremeno odražava duh Mediterana i stvara novu vizuru grada Šibenika.

Stories, Croatian Unique Hotels

Šarmantna arhitektura isprepletena je tragovima prošlosti (Lešić Dimitri Palace)

Sve ljepote Splita i okolice na dlan vam, pak, stavlja hotel Vestibul Palace, smješten unutar palače koju je prije 1.700 godina car Dioklecijan stvorio za sebe. Vestibul danas spaja suvremeni luksuz i tisućljetnu povijest te može biti i vaš – da ga istražite, iskusite i upamtite. Netaknuta, djevičanska priroda Šolte i okolnih otoka još uvijek nudi skrivene privatne uvale kakve se danas rijetko gdje mogu naći. Taj ćete aromatični akord jednostavnosti i mira osjetiti unutar hotela Martinis Marchi, koji u brojnim detaljima odražava i napredno razmišljanje plemićke obitelji Marchi. Topla, zdrava dobrodošlica koja počinje već s prvim vizurama otoka Hvara, okruženog čistim i tirkiznim morem, nastavlja se kroz jedinstveno iskustvo Spa Hotela Adriana koje vas poziva da im prepustite sva svoja osjetila. Na otoku Korčuli prepustite se iskustvu poznatog moreplovca Marka Pola kroz njegova putovanja duž Puta svile unutar nekadašnje biskupske palače iz 18. stoljeća, u kojoj se smjestio boutique hotel Lešić Dimitri Palace. Očaravajuća vizura zidina srednjovjekovnog grada Dubrovnika poznata je diljem svijeta kojoj danas mnogi hrle kako bi upoznali sve njezine ljepote.

Stories, Croatian Unique Hotels

Mjesta za promišljanje i uživanje – usred raskoši (Hotel Kazbek)

To se najjasnije razumije u Villi Dubrovnik. Ova luksuzna oaza za putnike, smještena je na stijeni iznad mora u neposrednoj blizini grada i idealna je za promišljanje i uživanje, usred raskoši. Mjesto je to bogato jednostavnošću na kojem se slavi izvor života – voda. U samom srcu Starog grada, na Gundulićevoj poljani, najljepšem trgu Dubrovnika, nalazi se hotel The Pucić Palace. Od 17. stoljeća ovo je zdanje služilo kao dom uglednoj plemićkoj obitelji Pucić, a danas je ponosni svjedok dubrovačke slavne prošlosti u kojem ta tradicija još uvijek živi. No, nije Dubrovnik samo Stari grad, to su i bogati i elegantni ljetnikovci koji svjedoče o životu u drukčijem, lagodnijem tempu. U jednom od njih, na slikovitoj obali Lapada, smjestio se hotel Kazbek, koji pruža opušteni luksuz tik uz jednu od najvećih svjetskih turističkih destinacija. Ako bismo izvlačili neki zaključak iz priče o hotelima Stories, možemo se poslužiti izjavom Eve LaRue koja nam je kazala kako Stories nisu samo hoteli jedinstvenog luksuza i ljepote, već hoteli koji se odlikuju gostoljubivošću bez premca i nude pustolovinu koja rađa priče i upisuje se u sjećanja koja ćete prepričavati do kraja života!

Sobe s najljepšim pogledom na Plitvice
10 hotela profinjene elegancije