Vječno. Otmjeno. Suptilno.

by Yachts Croatia

Hrvatska dizajnerica Anamarija Brkić predstavlja novu jesensku kampanju A’Journey snimljenu u simbolu Korčule

Avangardni duh Palače Lešić Dimitri – začetnice različitih suvremenih turističkih trendova i s njom povezanih događanja u Korčuli, očituje se kroz realizaciju visokokvalitetnih sadržaja gastronomskog, sportskog, kulturnog i modnog karaktera. Štoviše, možemo reći da je upisan u povijesno tkivo stoljetne palače i samog grada. Francesca Dimitri Zanon, jedna od znamenitijih predstavnica obitelj Dimitri, je kao jedina školovana učiteljica u Korčuli krajem 19. stoljeća u prostorima palače otvorila prvu otočnu školu za djevojčice. U sklopu obrazovnog programa osobito se njegovala veziljska aktivnost.

Lešić Dimitri Palace, D Amarie

Karakteristika bezvremenosti utkala je tako ovoj kolekciji za hladne dane dašak uvijek poželjne i opuštajuće ‘endless summer vibe’

Polaznice su svoju kreativnost izražavale kroz izvezene ukrasne motive od kojih su mnogi bili izlagani na različitim izložbama. Inspiraciju za veziljske kreacije mlade žene pronalazile su u talijanskim, francuskim i austrijskim modnim časopisima tog vremena – pronađenima u palači prije rekonstrukcije i pohranjenima u Gradskom muzeju Korčula. Ženske revije redovito su stizale na otočnu adresu, prenoseći ondašnjim Korčulankama novitete europskih modnih centara, pomažući im tako da prije više od sto godina premoste otočnu izoliranost i budu u korak s aktualnim europskim modnim trendovima. Iako je dizajnerici modnog brenda A’marie Anamariji Brkić Korčula omiljena ljetna destinacija, iz koje crpi cijeli niz avanturističkih sjećanja i romantičnih uspomena, snimanje njezine nove kolekcije u Palači Lešić Dimitri nije slučajnost. Prilikom osmišljavanja kolekcije jesen/zima velika pažnja usmjerena je na detalje nastale implementiranjem umalo zaboravljenih krojačkih vještina i znanja koje ovoj kolekciji daju dodanu vrijednost.

Lešić Dimitri Palace, D Amarie

Velika pažnja usmjerena je na detalje nastale implementiranjem umalo zaboravljenih krojačkih vještina i znanja

Pronalaženje inspiracije u mogućnosti oblikovanja odjevnih predmeta kroz ručni rad neminovno nas vraća u školu Francesce Dimitri Zanon, a posvećenost tradicionalnim zanatima iznjedrila je u tom kontekstu mnogobrojne atraktivne modne komade koji su u prostoru Palače Lešić Dimitri dobili dodatnu dimenziju. Karakteristika bezvremenosti koja se, osim kroz stoljeća, provlači i kroz godišnja doba, utkala je tako ovoj kolekciji za hladne dane dašak uvijek poželjne i opuštajuće ‘endless summer vibe’. Suptilni slojevi asocijacija i emocija isprepleteni s uvijek aktualnim stilskim karakteristikama jednostavnosti i odvažnosti, dodatnu inspiraciju pronašli su u bezvremenim ženskim adutima, od ljupke romantičnosti do suvremenog seksepila.

Fotografije Senja Vild
Model Barbara Micek, Midiken
Model Paula Buljan, Relatum
Kosa Helena Blatančić, salon Teuta
Make-up Mirta Pejić
Stilist Ana Nikačević
Produkcija Antonija Pejković
Lokacija Palača Lešić Dimitri, Korčula

Moda iz budućnosti
Sunčano doba