VisionF 100 najveći je model turskog brodogradilišta2 min

Prvi primjerak VisionF 100 izgrađen je od inovativnog kompozita kevlara, već je prodan i bit će isporučen početkom 2025. godine

Turski proizvođač jahti VisionF Yachts poznat po asortimanu modernih motornih katamarana građenih od aluminija predstavlja novi najveći model, VisionF 100. Novi model je u potpunosti izrađen od inovativnog kompozita kevlara za visok omjer čvrstoće i težine, što znači vrlo laganu strukturu koja je u isto vrijeme izuzetno jaka, kruta i izdržljiva.

katamaran visionf 100

S ukupnom dužinom od 30,5 metara, ovaj katamaran s fly palubom dijeli isti DNK u interijeru i mnogo osobina sa svojim manjim i većim sestrama iz iste serije, ali na razini superjahte. S maksimalnom širinom od 12 metara, nudi izuzetnu prostranost i unutra i izvana, ali usprkos ogromnoj dužini i širini, imat će gaz od svega 1,2 metra, što ga čini savršenim za istraživanje plitkih mora – recimo, Kariba – i ulazak u skrovite uvale.

Krmeni kokpit nudi blagovaonicu s genijalnim dizajnom sofe, čiji se naslon može pomaknuti prema stolu ili sklopivoj terasi na krmi. Pramčani dio palube, svima najdraže mjesto na katamaranima, na novom VisionF 100 ima veliki jacuzzi sa staklenim dnom (2,4 m x 1,6 m). Povrh svega, tu je i prostrana terasa za sunčanje, sa 116 četvornih metara otvorenog prostora, s još sofa, ležaljkama, stolom za blagovanje i šankom.

katamaran visionf 100 katamaran visionf 100

U unutrašnjosti glavne palube nalazi se ogroman salon površine čak 100 četvornih metara, s blagovaonicom. Vlasnici također mogu odabrati luksuznu glavnu kabinu okrenutu prema pramcu, površine 30 četvornih metara, s privatnim pristupom pramčanoj palubi. Klizna staklena vrata pune visine s obje strane salona otvaraju pogled prema obzoru i propuštaju ugodan morski povjetarac.

U dva trupa, koja se mogu konfigurirati prema željama pojedinačnih vlasnika, ima mjesta za do šest kabina za goste s vlastitim kupaonicama, potpuno opremljenu kuhinju i, ovisno o izboru rasporeda kabina za goste, čak tri kabine za posadu s odvojenim pristupom. Novi VisionF 100 će biti opremljen s četiri motora Volvo Penta IPS 1050 i postizat će najveću brzinu od 22 čvora.

Fotografije VisionF Yachts

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above