Šest stilskih ideja za skladno uređenje prostora4 min
00:01:37
00:01:37

Najnoviji trendovi u uređenju interijera temelje se na prirodnom, opuštajućem ugođaju i smirujućim bojama. Uređenje prostora bez suvišnih elemenata donosi sklad minimalizma, jednostavnosti i funkcionalnog modernog dizajna

BLOC OUTDOOR Oaza stila
U srcu zagrebačke poslovne zone, na Radničkoj cesti 1a, nedavno je otvoren showroom i trgovina južnoafričkog brenda ekskluzivnog visokokvalitetnog vanjskog namještaja Bloc Outdoor. Vrhunsko zanatstvo, kvaliteta i dizajn po mjeri u prvom su planu proizvoda koji se mogu naći u novoj zagrebačkoj oazi stila.

Ovo je fotografija Bloc Outdoor namještaja

Njihovi proizvodi oblikuju se u tvornicama u Cape Townu i Johannesburgu, u Južnoafričkoj Republici, a svaki je komad namještaja izrađen od prirodnih visokokvalitetnih materijala i raskošnih tkanina, s dozom šarma i po mjeri kozmopolitskog životnog stila, koji će zasigurno obogatiti vaš životni prostor.

VONDOM Vineyard
Vineyard, djelo Ramóna Estevea za Vondom, rođen je iz ideje o utočištu. Sastavljen od aluminijske konstrukcije i dvostrukog madraca koji se može nagnuti i spustiti, Vineyard je udoban i svestran naslonjač-krevet-ležaljka i sve drugo što poželite.

Ovo je fotografija Vondom, uređenje prostora na otvorenom

Čiste i jednostavne linije i oblik trostrane prizme čine ga idealnim okruženjem za odmor, razgovore, meditaciju, spavanje ili samo – opuštanje.

ETHIMO Hut
Hut (Koliba) mnogo je više od vanjskog namještaja, a proporcije je dovode do razine prave arhitekture. Izrađena je od accoye, drva vrhunske kvalitete koje uporno pruža otpor elementima pri vanjskoj upotrebi i godinama zadržava prirodnu ljepotu.

Ovo je fotografija Ethimo Hut, uređenje prostora

Hut se može premjestiti i prilagoditi bez potrebe za pričvršćivanjem na tlo, a može se prilagoditi željama korisnika elegantnom zavjesom koja zatvara ovo gnijezdo, ne priječi prodor svježeg zraka, ali štiti od izravne sunčeve svjetlosti. Prema riječima dizajnera Marca Lavita, ‘Hut je mjesto za odmor, predah i meditaciju, za uživanje u vremenu provedenom na otvorenom’.

ZANETTE Akita
Kolekcija Akita nudi vodoravne i okomite komode geometrijskih oblika, koje karakterizira skladna izmjena punine i šupljine, završne obrade i boja. Svaki element kolekcije nadahnut je japanskom životnom filozofijom wabi-sabi, koja se temelji na strogoj i bezvremenskoj ljepoti.

Ovo je fotografija uređenje prostora Zanette Akita namještajem

Komode su dostupne u četiri različite veličine, s mat lakiranim ili termički obrađenim hrastovim drvenim završnim slojem, podlogom iste boje i s metalnim nogama od postolja ili mat antracit završne obrade. Vrata skrivaju praktične police i otvaraju se bešumno, zahvaljujući inovativnim šarkama.

ARTISAN Naru
Artisan je specijaliziran za ručnu izradu visokokvalitetnog namještaja od masivnog drva. Inzistira na tome da na kraju proizvodnog procesa namještaj bude jednako prirodan kao i drvo od kojeg je nastao. Njihova stolica Naru ima prepoznatljive obline i taktilnost, a dostupna je za personalizaciju u nizu detalja. Sjedalo i naslon mogu biti presvučeni visokokvalitetnom kožom ili tkaninom, ukrašeni metalnim detaljima od nehrđajućeg čelika ili mesinga.

Ovo je fotografija Artisan Naru stolice

Iza dizajna stolice Naru stoji studio Says Who, tim dizajnera iz Danske koji rade u tradiciji skandinavskog dizajna. Njihov stil je jednostavan, funkcionalan i prepoznatljivog karaktera, a uspjeh se zasniva na kombinaciji dobrog dizajna i promišljenih rješenja. ‘Tko kaže da dobar dizajn ne može biti za svakoga’, slogan je studija Says Who. Upravo zbog svega navedenog stolicu Naru prepoznali su klijenti diljem svijeta, te se izvrsno uklopila u njihove interijere.

KRISTAL Staklene pregrade
Staklo je idealan materijal za praktičnu i estetsku transformaciju stambenog ili poslovnog prostora. Iako se ostakljenje tradicionalno smatra praktičnim aspektom arhitekture i građevine, ono danas igra značajnu ulogu i u dizajnu interijera. Za razliku od pregrada od netransparentnih materijala, staklene barijere osiguravaju osjećaj otvorenosti prostora koji je iznimno moderan i privlačan.

Ovo je fotografija uređenje prostoral staklenom pregardom Kristal

Također, prirodno svjetlo nesmetano prolazi kroz staklene plohe i time čini boravak u zatvorenim prostorima ugodnijim i zdravijim. Uporabi stakla u interijeru značajno je doprinijela mogućnost zadovoljenja sigurnosnog aspekta njegova korištenja, izradom kaljenih i laminiranih stakala, kao i dostupnost široke palete boja i ornamenata. Za detalje na staklu dostupne su tehnike emajliranja, pjeskarenja i digitalni tisak. Pored besprijekorne estetske funkcije, staklenim barijerama se može utjecati na nivo buke apliciranjem odgovarajuće folije u strukturi laminiranog stakla.

Priredila Ivana Nedoklan
Fotografije Vondom, Bloc Outdoor, Ethimo, Zanette, Artisan & Kristal
Video Bloc Outdoor

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above