Tvrtka Euromarine najavljuje oluju novih plovila

4 MINUTES READ
00:06:00

Vlasnik tvrtke Euromarine je Mario Knego, osoba koja je sinonim za brend Jeanneau, koji ta dubrovačka tvrtka sa zagrebačkom adresom predstavlja. Uz njihove jedrilice, motorne brodove i jahte Prestige, od prošle godine Euromarine na hrvatskom tržištu predstavlja i Excess katamarane.

On najavljuje u Hrvatskoj dobro primljene nove modele Cap Camarat 10.50 WA, od kojih dva dolaze u Hrvatsku, te čak tri nova modela Merry Fishera. Od jedrilica ističe ‘kraljevski’ Jeanneau Yacht 60, koji se krajem srpnja očekuje u Hrvatskoj. Velika je šansa i da će superatraktivni Prestige X70 također doći u Hrvatsku ovog ljeta, a ističe i veliku potražnju za Excess katamaranima, od kojih najavljuje i novi petnaestmetarski model u našim vodama.

Jeanneau Yachts 60

Ova nova jedrilica ima otmjene i elegantne linije spojene sa svestranim, pametnim rasporedom i savršen je izbor za svaki stil krstarenja. Dizajnirana je kao ostvarenje snova svog vlasnika: jahta stvorena samo za njih, koja udovoljava svim željama i prilagođava se stilu plovidbe kakav god on bio.

Ovo je fotografija Jeanneau Yachts 60
Jeanneau Yachts 60

Jeanneau Yachts 60 ima široku paletu dodatne opreme, a na listi se nalaze i luk, tvrdi krov, vanjska kuhinja, odvojivi ‘forestay’, automatsko namotavanje jedara – sve potrebno da se od sportske mediteranske jahte za mirno krstarenje pretvori u pravu offshore jedrilicu za dulja krstarenja otvorenim morem.

Raspored palube i unutarnji raspored poboljšani su tehnologijom i korištenjem najfinijih materijala. Ovo je prvi model kuće Jeanneau s kuhinjom na pramcu, pored pregrade nad kojom se uzdiže jarbol, čime se oslobodio prostor za izuzetno prostran salon u najširem dijelu trupa.

Jeanneau Cap Camarat 10.5 WA

Pokretan s dva motora od po 300 KS ili dva motora od po 375 KS, novi Cap Camarat 10,5 WA Series 2 nudi izvrsne performanse i besprijekornu okretnost. Dostupan u serijskoj izvedbi bez T-krovića, radi višeg stropa u potpalublju, njime može biti opremljen (opcija) da bi se prilagodio tržišnim trendovima. Vrlo veliki kokpit na pramcu siguran je i u plovidbi i na vezu, a opremljen je integriranim ležaljkama i udobnim klupicama.

Ovo je fotografija Cap Camarat 10.5 WA zastupnik Euromarine
Jeanneau Cap Camarat 10.5 WA

Na krmi se nalazi kokpit s udobnim salonom opremljenim velikim stolom i širokim sklopivim klupama za sjedenje, koji gleda na privlačnu modularnu kuhinju u potpunosti opremljenu prema željama vlasnika – u ponudi su i vanjski hladnjak, električni roštilj ili plinski plamenik, bar, police za skladištenje ili prozirni spremnik za živi ulov. Nova bočna terasa s ljestvama za plivanje spušta se ručno i omogućava otvaranje kokpita prema moru i proširenje prostora za kupanje.

U unutrašnjosti, dva spavaća prostora smještaju četiri osobe uz poštivanje privatnosti svake od njih. Krmena kabina s dvostrukim ležajem može se odvojiti i dodatnim vratima, a pramčana se zavjesom za privatnost pretvara se u dvokrevetnu. Dizajniran kao pravi day cruiser za izlete s obitelji i prijateljima, Cap Camarat 10.5 WA Series 2 se jednako dobro prilagođava krstarenju s četvero ljudi na brodu.

Jeanneau Merry Fisher 795 Series 2

Novi Merry Fisher elegantan je day cruiser s novim trupom dizajniranim za izuzetno visoke performanse i svestranost. Komforan i stabilan, sposoban je za vrhunske performanse i iznenađujuću stabilnost u plovidbi, pa ne sumnjamo da će biti izuzetno popularan među ljubiteljima ovakvog tipa broda.

Ovo je fotografija Jeanneau Marry Fisher 795
Jeanneau Marry Fisher 795 Series 2

Ionako solidne performanse s motorima srednje snage, rastu do impresivnih u spoju s motorima od 250 KS. Salon u kokpitu izveden je u obliku slova U i savršeno prikladan za krstarenja s obitelji, komforan, prostran i svestran. Spuštanjem stola na krmi može biti stvoreno i vrlo veliko sunčalište za trenutke potpunog opuštanja. U unutrašnjosti je životni prostor još svjetliji i još udobniji, a kabine su spojene s kupaonicama s tušem i toplom vodom.

Excess 11

Model Excess 11 na tržištu je jedini serijski model katamarana i jedan od najmanjih katamarana za krstarenje koji nudi toliko udobnosti i prostora – a da ne spominjemo koliko je uzbudljiv u plovidbi. Excess 11 je prikladan za dugu plovidbu i dizajniran za ugodan život na pučini.

Excess 11 Katamaran 01
Excess 11

Projektanti i dizajneri su imali samo jedan zadatak: stvoriti pravi katamaran za krstarenje sposoban odvesti vlasnika na najudaljenija mjesta, u izolirane uvale, puste plaže i vode kojima još nitko nije prošao. Povrh svega, Brod snažnog karaktera i privlačnog dizajna, Excess 11 je zabavan katamaran za sve koji doista vole jedriti.

Prestige 420S

Novi Prestige 420S sa svojim prepoznatljivim sportskim stilom nadahnut je kreativnim rješenjima modela Prestige 420, koja spaja s inovacijama razvijenim samo za njega. Prestige 420S je komforan brod savršen za nova iskustva, čiji je interijer lijepo raspoređen i još ljepše uređen, okupan prirodnom svjetlošću koja dopire kroz krovni prozor s električnim sustavom otvaranja.

Ovo je fotografija Prestige 420S
Prestige 420S

Interijer velikodušnih dimenzija izveden je na jednoj razini, zbog čega je Prestige 420S još zanimljiviji i još udobniji. Smještena u sredini broda, velika vlasnička kabina nudi iznimnu kvalitetu svakog elementa, a opremljena je velikim bračnim krevetom te ima privatnu kupaonicu. Vanjske linije ovog sportskog coupéa istodobno su profinjene, ali i nenametljive, kao što je to slučaj i s ostalim modelima Prestigea. Najnoviji model kuće spaja luksuz s funkcionalnim rasporedom, što je za model od 42 stope pravi dizajnersko-projektantski pothvat.

MennYacht grupa noviteti

Navis Marine noviteti

Princess Yachts Adriatic noviteti

Sunseeker Adriatic Group noviteti

Nautika centar Nava noviteti

Croatia Yachting noviteti

Ultra Sailing noviteti

Master Yachting noviteti

 

Fotografije Prestige, Excess, Jeanneau/Jean-Jacques Bernier, Jerome Kelagopian

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ovo je fotografija jahte Prestige X70 Testovi

Prestige X70 na testu: ‘Wow’ crossover

Prestige X70, kao predstavnik nove linije X-Line, najhrabrije je dizajnirana jahta koju je ovo brodogradilište ikada proizvelo. Test u Cannesu pokazao nam je kako se …

prestige-01 Brodogradilišta

Prestige Yachts: Na moru kao kod kuće

Svega 30 godina trebalo je brendu Prestige Yachts da se istakne kao svjetski predvodnik na tržištu motornih jahti, s više od 4000 brodova na moru …

Jeanneau Cap Camarat 9.0 CC Testovi

Jeanneau Cap Camarat 9.0 CC

Veličina nije važna S modelom dugačkim devet metara, predstavljenim u ožujku, kuća Jeanneau još je jednom pokazala koliko lijep i zanimljiv može biti malen brod …

Gastronomija

Michelin restorani u Hrvatskoj

Nagrađeni restorani nastoje na inovativan način prezentirati lokalnu namirnicu imajući na umu hrvatsku gastronomsku tradiciju Kada je 2017. godine, početkom veljače, na svom Twitter profilu …

Biograd Boat Show održava se u marini kornati Jahting

Biograd Boat Show: Najveći srednjoeuropski sajam na moru

Ovogodišnje, 24. izdanje sajma, održat će se od 26. do 30. listopada u Marini Kornati Najveća izložba plovila na moru u srednjoj i istočnoj Europi …

BMW X1 Automobili

Treća generacija novog BMW-a X1 u Hrvatskoj

U zagrebačkom BMW Tomić City Store na Roosveltovom trgu ekskluzivno je predstavljena treća generacija novog BMW-a X1 Robusna aura novog BMW-a X1, s motorom s …

Gastronomija

Međunarodnim festivalom Taste the Mediterranean počinje Mjesec gastronomije u Splitu

Jubilarnim 10. izdanjem najprestižnijeg domaćeg festivala mediteranske kuhinje, Taste the Mediterranean, u Splitu će započeti 1. Mjesec gastronomije Obilježit će ga čitav niz uzbudljivih događanja: …

Jahting

Brend Posillipo vraća se u grupu InRizzardi

Brend Posillipo vraća se u grupu InRizzardi, a ovom viješću završava ponovna akvizicija poznatog brenda i otvara novi ciklus koji će donijeti budući razvoj za …

Sport

IVICA KOSTELIĆ BLOG: Sezona potrganih spinakera

U novom blogu za Yachts Croatia, Ivica Kostelić piše o tri offshore regate u Klasi 40 koje su jedrene u Bretanji Class 40 flota s …

Scroll to Top