Tvrtka D-Marin širi poslovanje izvan Mediterana

by Yachts Croatia

Ugovor o suradnji s tvrtkama Meraas i Dubai Holding

D-Marin i Doğuş grupa potpisali su u Barceloni ugovor o poslovnoj suradnji i partnerstvu s tvrtkama Meraas i Dubai Holding, a s ciljem razvoja i promoviranja Dubaija kao poželjne destinacije za vlasnike luksuznih jahti i nautičare diljem svijeta. Suradnja obuhvaća upravljanje poslovanjem postojećih marina i marina u izgradnji tvrtki Meraas i Dubai Holding, uključujući poslovanje marina u naseljima Port de La Mer, Dubai Harbour te Jumeirah Beach Hotel. D-Marin, koji inače upravlja s ukupno 11 marina u Turskoj, Grčkoj, Crnoj Gori i Hrvatskoj te tri vodeća remontna brodogradilišta u Španjolskoj i Francuskoj ovime, a nakon nedavnog preuzimanja poslovanja Portonovi Marinom u Crnoj Gori, potvrđuje svoju vodeću poziciju u konzaltingu i menadžmentu i izvan Europe.

Ferit Sahenk i Abdulla Al Habbai

Sporazum su potpisali Njegova Ekselencija Abdulla Al Habbai, predsjednik grupacije Meraas i predsjedavajući Dubai Holdinga, i Ferit F. Şahenk, predsjednik Uprave Doğuş grupe

Njegova Ekselencija Abdulla Al Habbai, predsjednik grupacije Meraas i predsjedavajući Dubai Holdinga, istaknuo je sljedeće: ‘Sporazum koji su sklopili Meraas, Dubai Holding i D-Marin potvrđuje status Dubaija kao vodećeg turističkog središta. Dubai se može pohvaliti bogatim pomorskim naslijeđem te smo uvjereni kako će ovaj strateški sporazum s tvrtkom D-Marin uspješno iskoristiti naše zajedničke ekspertize i razviti vrhunsku marinu s pripadajućim objektima i uslugama, te tako pozicionirati Dubai kao poželjnu destinaciju za jahtaše diljem svijeta.’ Nakon što Dubai Harbour postane dio nautičke ponude Dubaija, Meraas će se moći pohvaliti najvećom marinom na Bliskom Istoku s 1.100 vezova. Marina u sklopu Dubai Harboura moći će primiti neke od najvećih jahti na svijetu, dužine do 150 metara.

Dubai Harbour D Marin

Ova poslovna suradnja doprinosi i osnaživanju pozicije Dubaija kao poželjne međunarodne destinacije za vlasnike luksuznih jahti

Prateća infrastruktura uključivat će razgranatu cestovnu mrežu, marinu i objekte za obavljanje usluga zračnog prijevoza, te jednotračnu željeznicu i postaje vodenog taksija. U sklopu spomenutog partnerstva, D-Marin će biti usredotočen na upravljanje marinama kroz pružanje usluga savjetovanja o tehničkim i projektantskim aspektima izgradnje održivih marina, ali i pružanje marketinške podrške te im na raspolaganje staviti značajno iskustvo i najbolje prakse svog višeg menadžerskog tima. Uspostava lokalne baze u Dubaiju osigurat će i besprijekornu integraciju s postojećim poslovanjem u jugoistočnoj Europi i Turskoj. Osim toga, cilj spomenutog partnerstva bit će i pružanje podrške svjetskoj jedriličarskoj zajednici te izrada kalendara s raznim regatama, jedriličarskim natjecanjima i drugim relevantnim događanjima na moru.

Fotografije D-Marin

Novi 'full custom' Ferretti Group projekti
Napredna Nobiskrug hibridna superjahta