Tudor Black Bay Fifty-Eight: Plava je nova crna2 min
00:00:30
00:00:30

Ostajući vjeran svojoj dugoj tradiciji plavih sportskih satova, nagrađivani švicarski proizvođač satova Tudor predstavio je ‘Navy Blue’ (mornarsko plavu) verziju svog najatraktivnijeg modela Black Bay Fifty-Eight

Black Bay Fifty-Eight ‘Navy Blue’ dobio je ime po svojoj boji, ali i po godini 1958. u kojoj su predstavljeni prvi ronilački satovi Tudor, referenca 7924 ili ‘Big Crown’, vodootporni do 200 metara (660 stopa). Među ostalim estetskim nasljeđima ovog povijesnog sata, ovaj model nudi kućište promjera 39 mm u skladu s karakterističnim omjerima 1950-ih. Idealan za vitko zapešće, ljude koji vole kompaktnije satove i ljubitelje vintage stila, novi Black Bay Fifty-Eight nosi dugu tradiciju plavih sportskih satova Tudor.

Tudor Black Bay Fifty Eight Navy Blue Celicna Narukvica 01
Black Bay Fifty-Eight ‘Navy Blue’ dolazi u tri opcije: na čeličnoj narukvici (na slici) te na kožnom ‘soft touch’ remenu nalik flanelu i tkanom remenu

Tudor je 1969. predstavio ronilački sat s plavim brojčanikom i prstenom. Ostali sportski satovi iz kolekcije ubrzo su prihvatili plavu boju, što je odmah stvorilo trajni estetski znak poznat kao ‘Tudor Blue’. Usvojena od strane Francuske mornarice za ronilačke satove Tudor tijekom 1970-ih, ova je boja postala dio kolektivne mašte. Black Bay Fifty-Eight ‘Navy Blue’ Ref. 79030B slijedi ovu tradiciju s mornarsko plavim brojčanikom i umetkom prstena.

Ova boja pojavljuje se i na remenu ‘soft touch’ koji je izrađen od sintetičkog, taktilnog materijala nalik flanelu. Tudor Black Bay Fifty-Eight ‘Navy Blue’ dolazi u tri opcije: na čeličnoj narukvici po cijeni od 26.800 kuna te na kožnom ‘soft touch’ remenu nalik flanelu i tkanom remenu po cijeni od 24.530 kuna.

Manufakturni kalibar MT5402, koji oprema novi Black Bay Fifty-Eight, prikazuje funkcije sati, minuta i sekundi. Ima završnu obradu tipičnu za manufakturne kalibre Tudor. Još jedna značajna karakteristika je da je rezerva snage manufakturnog kalibra MT5402 ‘otporna na vikende’, što znači oko 70 sati, koja korisniku omogućuje skidanje sata u petak navečer i ponovno nošenje u ponedjeljak ujutro, bez potrebe za navijanjem i resetiranjem. Istražite novi Black Bay Fifty-Eight ‘Navy Blue’ u butiku Mamić 1970 u centru Zagreba.

Fotografije & video Tudor

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above