Stroj iz snova za avanturiste u dubinama

by Yachts Croatia

Ronilica Aurora-3C opremljena je besprijekornim pogonskim sustavom, savršeno dizajnirana, elegantna i vrsnih performansa

Kompaktnog dizajna i lagana, nova luksuzna podmornica za tročlanu posadu nudi prostran interijer i više je nego udobna za svoju težinsku klasu. Može zaroniti do 457 metara, teška je (na suhom) 3.800 kg, a njezin polukuglasti (s pogledom od 180 stupnjeva) prozor od akrila, ugrađenu u ulazni ‘poklopac’, omogućuje posadi i voditelju pregled okoliša u svim smjerovima. U kabini s kondicioniranim zrakom, dvojica putnika sjede na luksuznim prednjim, kožom obloženim sjedalima, dok se zapovjedničko (jednako udobno) sjedalo nalazi straga, na središnjem položaju.

SEAmagine Aurora 3C

Uz podvodna svjetla, robotsku ruku, sonar, HD kamera i sofisticirani navigacijski sustav, ronilica je opremljena najnovijom tehnologijom za podmorje u svakom aspektu svog dizajna

Sjedala imaju naslone za ruke, kao i zasebna računala s pomoću kojih putnici mogu očitavati sve podatke o ronjenju, ili promatrati sliku što je snima kamera visoke rezolucije ugrađena izvana na prednjem dijelu podmornice. Električni pogonski sustava Aurore-3C napaja se polimernim litijevim baterijama najnovije generacije, povezanim u dva bloka koji mogu podnijeti dubinu od 6.000 m, uronjena u ulje i opremljena uređajem za izjednačavanje pritiska.

Kapacitet sustava je 40 kWh, odmjeren prema potisku šest snažnih mlaznica, koje u paru s jedinstvenim joystickom hidrodinamički savršeno oblikovanu Auroru-3C vode morskim dubinama u svakom željenom smjeru. Spomenimo i da se ova kompaktna ronilica razlikuje od konkurentskih modela ne samo besprijekornom pokretljivošću, nego i prostranošću interijera, osobito pod prozirnim poklopcem i u središnjem dijelu, pod ulazom. Aurora-3C opremljena je snažnim reflektorima, robotskom rukom, sonarom, kamerom (HD) za snimanje i složenim upravljačkim sustavom – najnovijom podmorskom tehnologijom u svakom aspektu svog dizajna.

Fotografije i video by SEAmagine

Deset brodskih ikona
Nečujna vodena igračka