Sportski automobil na vodi

by Yachts Croatia

Eko-električni hidrogliser

Quadrofoil je hidrokrilno osobno plovilo na električni pogon koje omogućuje najekonomičniju rekreacijsku plovidbu bez imalo štetnih utjecaja na okoliš. Zahvaljujući krilima – posebno oblikovanim uronjenim perajama – i patentiranom upravljačkom sustavu, korisnik ima dojam da Quadrofoil leti nad vodom, pružajući posve novo uzbudljivo iskustvo. Pogonski sklop radi gotovo bešumno, nema ispušnih plinova i ne stvara valove, pa je prikladan za rijeke, jezera i zaštićena područja na moru, gdje je drugim motornim plovilima zabranjen pristup.

Quadrofoil Personal Watercraft

Quadrofoil Q2 nudi potpuno novi osjećaj koji će redefinirati sve što ste mislili da znate i iskusili u plovidbi

Postiže brzinu od oko 40 km/h (21 čvor), a jedno punjenje baterija, koje traje manje od dva sata, omogućuje mu autonomiju od 100 km (54 nautičke milje). Gotovo je nepotopiv, zahvaljujući hermetički zatvorenom modulu i hidrodinamičkim svojstvima krila, koja se automatski balansiraju. Od površine vode diže se pri brzini od 12 km/h, pružajući putnicima punu udobnost na ergonomski oblikovanim mekanim sjedalima. Kad pritisnete dugme kojim se upravlja krilima obuzet će vas snažan adrenalin, a način plovidbe možete posve prilagoditi svojim željama: izvoditi oštra skretanja pod punim gasom ili voziti slalom.

Quadrofoil Personal Watercraft

Quadrofoil Q2 je prvo osobno plovilo na električni pogon opremljeno uronjenim krilima za hidrodinamički uzgon

Quadrofoil se razlikuje od svih drugih nautičkih igračaka: ne zanosi se, savršeno drži smjer i jednako poslušno skreće. Jedinstvena krila oblika slova C sijeku valove ne mijenjajući položaj, bez vibracija i poskakivanja pri nailasku na njih. Sjedala se mogu podešavati kao u automobilu, njihova udobnost jamči manje podrhtavanja i opterećenja za kičmu, pa je plovidba čisti užitak.

Fotografije Quadrofoil

Nova generacija vodenog bicikla
Dugovječni šarm Uskršnje regate