Sobe s najljepšim pogledom na Plitvice

by Yachts Croatia

Kao skriveni biser, u okruženju šesnaest modrozelenih jezera nalazi se novootvoreno imanje Fenomen Plitvice

Plitvička jezera predivno su, dinamično lice prirode koje se neprestano mijenja. I premda znanost nudi neupitan odgovor na pitanje o nastanku Plitvičkih jezera, priče i legende kazuju nam drugačije. Prema legendi, Plitvička jezera su nastala nakon velike suše kada su ljudi, životinje i biljke čeznuli za kapljicom vode. Narod se molio za malo kiše. Tada se u dolini pojavila Crna Kraljica sa svojom veličanstvenom pratnjom, smilovala se narodu i, uz jak vjetar i grmljavinu, na zemlju je konačno pala kiša. Kiša je padala tako dugo dok razina vode nije narasla dovoljno da stvori jezera čijoj ljepoti nije mogao odoljeti ni UNESCO koji ih je uvrstio na svoju listu svjetske baštine, kao jednu od prvih prirodnih atrakcija na tom cijenjenom popisu.

Fenomen Plitvice

Pažljivo stilizirano naselje pruža mogućnost uživanja u miru i tišini, te jedinstvenoj atmosferi

Šesnaest većih, imenovanih, i znatan broj manjih jezera kaskadno su povezani slapovima. Međutim, jedan slap na jezerima razlikuje se postankom i izgledom od svih ostalih – to je Veliki slap, visok 78 metara, ujedno i najviši u Hrvatskoj. Upravo poviše tog slapa, u srcu Plitvičkih jezera, smjestilo se turističko naselje Fenomen Plitvice, koje je svoja vrata prvim gostima otvorilo 1. ožujka ove godine. Moderno opremljeno naselje nudi ugođaj luksuza u srcu netaknute prirode, a gostima su, uz potpuni komfor i opuštenost, na raspolaganju kuhinja, klima, satelitska televizija, minibar, sef i mnogobrojni drugi sadržaji. Osim smještaja, tu je i concierge koji će, na zahtjev gosta, osmisliti dodatni sadržaj poput personaliziranog, privatnog piknika. Nadalje, naselje posjeduje vanjski roštilj idealan za opuštanje i uživanje u dobrom društvu, a u planu su i mnogobrojni sadržaji za goste koji vole aktivan odmor.

Fenomen Plitvice

Moderno opremljene sobe nude ugođaj luksuza i komfora

Najmlađi gosti mogu se zabaviti na igralištu predviđenom za djecu. Nakon aktivnog odmora nema ljepše nego se opustiti u finskoj sauni ili whirlpoolu. Fenomen Plitvice svakako je obogatio smještajnu turističku ponudu Plitvičkih jezera, ali je istu podigao i na veću razinu. Važnost ovakvog projekta prepoznao je i EU koji je subvencionirao sredstva iz strukturnih fondova. Spomenimo i restoran Kozjak koji pretendira da bude ucrtan kao obvezno mjesto na gastronomskoj karti, ne samo Plitvičkih jezera, već čitave Hrvatske. Ovaj restoran nudi spoj tradicionalne ličke kuhinje koja se temelji na svježim sezonskim namirnicama i modernog načina pripreme i zasigurno će zadovoljiti i najzahtjevnija gurmanska nepca. Pozivamo vas stoga da već ovog proljeća posjetite ovaj plitvički fenomen – oazu mira usred netaknute prirode.

Stilizirane sobe s pogledom
What’s your Story?