Snaga SUV-a i sportski duh coupéa

Novi BMW X6

Treća generacija modela X6 ima čist, jednostavan, elegantan izgled, kojim naglašava snažan, autoritativan karakter vozila

BMW predstavlja novo izdanje popularnog modela koji otvara vrata inovativne i jedinstvene kategorije: Sports Activity Coupe. Novi BMW X6 spaja okretnost i svestranost u performansama s izgledom sportskog coupéa za kojim se okreću glave. Treća generacija modela X6 ima čist, jednostavan, elegantan izgled, kojim naglašava snažan, autoritativan karakter vozila. Moćan pogonski sustav i šasija oblikovana vrhunskom tehnologijom obiluju inovacijama i jamac su užitka u sportskoj vožnji. Novi BMW X6 od prethodnika je dulji za 26 mm (dugačak je 4935 mm) i širi 15 mm (širok je 2004 mm). Velika rešetka izvedena u jednom komadu najupadljiviji je dio eksterijera na prednjoj strani, a na novome modelu ta se rešetka približava prednjim svjetlima pod jasno definiranim kutom. Novi BMW X6 je prvi put dostupan u izvedbi s osvijetljenom rešetkom, detaljem koji ionako upadljivom eksterijeru dodaje još malo posebnosti. Rešetka se osvijetli automatski pri otvaranju ili zatvaranju vrata automobila, ali je osvjetljenje moguće aktivirati i ručno.

Interijer novog X6 dizajniran je oko koncepta udobnosti i dinamičnog iskustva u vožnji. Jasna struktura daje kabini moderan, sportski izgled. Dizajn kokpita, na kojem su instrumenti raspoređeni na nov način i oblikovani novim stilom, predstavlja najprogresivniju reinterpretaciju dizajna orijentiranog na vozača, elementa po kojem je kuća BMW poznata. U serijskoj izvedbi BMW X6 ima presvlake od Vernasca kože. Unutrašnjost nudi visoku razinu fleksibilnosti, zahvaljujući podjeli stražnjih sjedala u omjeru 40:20:40 i mogućnost da se taj red sjedala spusti, čime se kapacitet stražnjeg prostora povećao s 580 l na 1530 l. Na bogatoj i zanimljivoj listi dodatne opreme posebno se ističu multifunkcionalna sjedala s mogućnošću masaže za vozača i suvozača, automatski sustav za klimatizaciju s četiri točke djelovanja, termo-električni držači za čaše, staklene aplikacije na određenim instrumentima, krovni prozor Panorama Sky Lounge, paket za raspršivanje mirisa u unutrašnjosti Ambient Air i surround zvučni sustav Bowers & Wilkins Diamond+ 3D. Model BMW X6 zasad je dostupan s dva benzinska ili s dva dizelska motora najnovije generacije. Najmoćnija u liniji je verzija BMW M s novorazvijenim benzinskim motorom V8 od 390 kW/530 KS; iza njega je verzija BMW X6 M50i (koja kombinirano troši svega 10,7–10,4 l goriva na 100 km) i verzija BMW X6 M50d sa šestcilindarskim dizelskim motorom od 294 kW/400 KS s četiri turbopunjača, BMW X6 xDrive40i sa šestcilindarskim benzinskim motorom od 250 kW/340 KS, a verzija BMW X6 xDrive30d ima šestcilindarski dizelski motor od 195 kW/265 KS. Kao i prve verzije modela BMW X6 proizvodit će se u pogonu BMW Grupe u Spartanburgu u Sjedinjenim Državama. Na tržištu će se prvi primjerci novog modela naći već u studenome 2019.

Novi BMW X6 spaja okretnost i svestranost u performansama s izgledom sportskog coupea

Fotografije & Video BMW

Scroll to Top Skip to content