Savršenstvo kvadrata

by Yachts Croatia

50 godina urarske ikone Tag Heuer Monaco

Satovi su obično okrugli, ali jedna je ura u jednom netipičnom obliku postala svjetska dizajnerska ikona. Riječ je o modelu TAG Heuer Monaco najsavršenijoj kocki na svijetu čijih su 39×39 milimetara postale gotovo, pa idealne proporcije u svijetu satova. Na proslavi 50. godišnjice sata koja je prigodno držana na ovogodišnjoj Velikoj nagradi Monaca predstavljena je prva od pet limitiranih kolekcija koje će svaka biti posvećena jednom desetljeću.

Tag Monaco

TAG Heuer Monaco 1969-1979 Limited Edition savršena je posveta trkaćim sedamdesetima i legendarnom američkom glumcu Steveu McQueenu

Prvih deset godina sublimirano je u satu TAG Heuer Monaco 1969-1979 Limited Edition koji će biti proizveden u samo 169 primjeraka. Inspiriran ludim trkaćim sedamdesetima, mirisom benzina i najvećim manekenom jednim i jedinim Mr. Coolom pokojnim američkim glumcem Steveom McQueenom koji je život trošio brže od 300 kilometara na sat. Oblik i dimenzije sata ostale su vjerne originalu, a posebnost mu daje zeleno lice s upečatljivim Côtes de Genève finišem koje podsjeća na automobilska sjedala kakva su bila moderna u to doba. Savršen retro dojam upotpunjuju markeri u crvenoj i žutoj boji te perforirani kožni remen koji podsjeća na još jednu ikonu. Film Le Mans u kojem je naravno glavnu ulogu igrao najbolji vozač među glumcima i najbolji glumac među vozači Steve McQueen.

Fotografije TAG Heuer

Najbolja regata u povijesti klase
Ljetna događanja u Porto Montenegru